«توافق بهتر» یا قبول شکست استراتژیک همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  109040 تاریخ انتشار:  1399-03-17 - 08:45 تعداد بازدید:  242
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

«توافق بهتر» یا قبول شکست استراتژیک

بین الملل

 مشاوران شما قمار احمقانه‌ای انجام دادند
 وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، به قدردانی دومرتبه‌ «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده از آزادی یک نظامی پیشین آمریکایی در ایران واکنش نشان داد. به گزارش فارس، محمدجواد ظریف در صفحه توئیتر خود با به اشتراک گذاشتن تصویری از توئیت تشکر ترامپ، خطاب به وی نوشت: «ما، برخلاف اقدامات زیردستان شما، به تبادل انسان‌دوستانه دست یافتیم». «ما زمانی که شما وارد دفتر [ریاست‌جمهوری] شدید، توافقی داشتیم. ایران و دیگر اعضای برجام هرگز میز را ترک نکردند».
وی تصریح کرد: «مشاوران شما - که اکثراً تاکنون اخراج شده‌اند - قمار احمقانه‌ای انجام دادند. اینکه چه زمانی بخواهید آن [اشتباه] را اصلاح کنید، به تصمیم شما بستگی دارد».

 

 نظامی پیشین نیروی دریایی ایالات متحده حدود 2 سال پیش در پوشش یک شهروند آمریکایی ساده به ایران سفر کرده بود که به دلایلی در مشهد بازداشت شد. بر اساس گزارش‌ها، مایکل وایت شاکی خصوصی داشته و پس از رسیدگی به پرونده، به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.
ظریف، شامگاه پنجشنبه گذشته به گزارش منتشرشده از ایسنا، درتوئیتی به‌صورت تلویحی درباره ارتباط آزادی وایت و «مجید طاهری» نوشته بود: «خرسندم که مجید طاهری و آقای وایت به‌زودی به خانواده‌هایشان ملحق می‌شوند».
رئیس جمهور آمریکا یک‌بار در بامداد روزگذشته (جمعه 16 خردادماه) با قدردانی از ایران به‌دلیل آزادی وایت، گفت: «ما اکنون بیش از ۴۰ نفر از گروگان‌ها و زندانیان را پس از به قدرت رسیدن من به خانه برگردانده‌ایم. ممنونم ایران. این نشان می‌دهد توافق ممکن است».
دونالد ترامپ همچنین بار دیگر روزگذشته در صفحه توئیتر خود نوشت: «بسیار عالی است که مایکل به خانه بازگشته است. تازه رسیده است. بسیار هیجان‌انگیز است. ایران متشکریم».
وی در ادامه افزود: «برای انجام آن توافق بزرگ، تا پس از انتخابات صبر نکنید. من پیروز [انتخابات] می‌شوم. اکنون شما توافق بهتری انجام می‌دهید».
رئیس جمهور آمریکا درحالی از پیروزی خود در انتخابات سالجاری میلادی سخن می‌گوید که با عملکرد خود در زمان حضور در کاخ سفید به‌عنوان رئیس جمهور آمریکا منتقدان و مخالفان زیادی پیدا کرده است.
شاید بتوان عملکرد ضعیف وی را در 2 برهه زمانی تقسیم‌بندی کرد:
1-ترامپ پس از به قدرت رسیدن در ایالات متحده انتقاد‌ها را با عملکرد ضعیف و بی‌برنامه در حوزه بین‌الملل نسبت به خود برانگیخت. منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با برخی کشور‌ها و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم می‌کنند.
یکی دیگر از انتقادهایی که بر عملکرد وی وارد می‌شود، تقابل با سازمان‌ها و معاهدات بین‌المللی است، قطع همکاری با سازمان سازمان جهانی بهداشت و صحبت‌های اخیر وی برای خروج از پیمان آسمان‌های باز از آخرین اقدامات وی در تقابل با نظام بین‌الملل است.
2- اقدامات رئیس جمهور ایالات متحده در حوزه بین‌الملل، بیشتر انتقادات جناح رقیب(دموکرات‌ها) و افراد فعال در حوزه‌های سیاسی را در پی داشت. با این‌حال ترامپ و مقامات دولت وی از وضع رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی در زمان دولت فعلی سخن می‌گفتند. رئیس جمهور ایالات متحده نیز در سخنرانی خود در کنگره مدعی شده بود که اقتصاد آمریکا یکی از درخشان‌ترین دوره‌های تاریخ خود را سپری می‌کند.
با این‌حال در چندماه گذشته با اتفاقات و حوادث پیش‌آمده در ایالات متحده و عملکرد ضعیف این رئیس جمهور در مواجهه با این بحران‌ها می‌توان گفت که شرایط اقتصادی و اجتماعی آمریکا را به‌جایی رسانده است که در تاریخ ادوار گذشته این کشور بی‌سابقه است.
شیوع ویروس کرونا و آمار مرگ‌ومیر در آمریکا نسبت به دیگر کشور‌ها، بحران‌های اقتصادی ایجاد کرده است؛ از جمله این بحران‌ها می‌توان به قیمت نفت که در اثر کش‌مکش‌های ایجاد شده عربستان و روسیه، به آمریکا ضرر وارد کرد، اشاره کرد.
از تازه‌ترین بحران‌ ایجادشده در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ می‌توان به کشته شدن یک شهروند سیاه‌پوست به‌دست نیرو‌های امنیتی‌ این کشور اشاره کرد که با واکنش‌ها و اقدامات این رئیس جمهور تبدیل به اعتراضات سراسری و ایجاد درگیری‌های خیابانی میان مردم و نیرو‌های امنیتی آمریکا شده است.
از این رو طبق گزارش منتش شده از برنا، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به جمع معترضانی پیوست که در مقابل ساختمان کنگره این کشور در اعتراض به نژادپرستی پلیس علیه سیاهپوستان تظاهرات کرده بودند.
نانسی پلوسی درحالی‌که بخش‌هایی از انجیل را می‌خواند، به عملکرد جورج بوش پدر در پی تبرئه ضاربان «رادنی کینگ» شهروند سیاهپوست در سال ۱۹۹۱ میلادی و عملکرد «باراک اوباما» پس از قتل «اریک گارنر» یک شهروند سیاهپوست دیگر اشاره کرد و از ترامپ خواست تا «آتش‌افروز» نباشد بلکه «شفادهنده» باشد.
با وجود اتفاقات و بحران‌های اخیر در آمریکا، طبق آمار‌های منتشرشده از پیش‌بینی‌ها در مورد انتخابات ریاست جمهوری اخیر این کشور می‌توان نتیجه گرفت که از مقبولیت ترامپ در میان عامه‌ مردم آمریکا ‌هم کمتر شده است و این شانس وی را برای پیروزی در انتخابات کمرنگ‌تر از گذشته می‌کند.
از سوی دیگر ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.
درحالی‌که پس از گذشت چند سال از این وعده، او در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.
رئیس جمهور آمریکا همچنین پس از ایجاد چندین تنش با ابزار اقدام و تحدید‌های نظامی علیه کشورمان نتوانست نتایج دلخواه خود را بگیرد و اتفاقاً سبب خدشه‌دار شدن چهره وی شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com