1403-01-221403-02-01bool(false) دولت دخالت نکند صنایع‌دستی از اولویت‌های مردم حذف می‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  108459 تاریخ انتشار:  1399-02-23 - 07:00 تعداد بازدید:  164
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دولت دخالت نکند صنایع‌دستی از اولویت‌های مردم حذف می‌شود

فرهنگی


 صنایع‌دستی در میان ایرانیان قدمت طولانی دارد، ایران با دارا بودن ظرفیت قوی از قرون گذشته تا به امروز یکی از بزرگ‌ترین و مشهورترین صادرکنندگان هنرهای دستی است و هویت هر کشوری را می‌توان در لابه‌لای فرهنگ و تاریخ آن تمدن کهن یافت و این هویت بخشی از یک داستان باستانی از ارتباطات هنر و تمدن انسان‌های آن منطقه را بیان می‌کند.
 طراح و تولیدکننده محصولات دست‌ساز با اشاره به کمبود مواد اولیه برای تولید صنایع دستی معتقد است:دولت دخالت نکند، صنایع‌دستی از اولویت‌های مردم حذف می‌شود.
نه‌تنها تنوع زیاد صنایع‌دستی، بلکه استفاده از چند صد تکنیک و روش بومی برای تولید، صنایع‌دستی ایران را در صدر قرار داده است. اما مدتی است حال این صنعت خوب نیست. کارشناسان این حوزه معتقدند که اگر دولت در صنایع‌دستی دخالت نکند این صنعت به فراموشی می‌رود.
به گزارش ایرنا، یاسر رجبعلی طراح و تولیدکننده صنایع‌دستی با بیان اینکه این روزها آسیب‌های ناشی از کرونا به دیگر مشکلات صنایع‌دستی افزوده است، گفت: مشکلات صنایع‌دستی در ایران بسیار اساسی و بنیادین است و در حوزه سیاستگذاری کشور، باید این مشکلات و موانع رفع شود.
وی افزود: درحالی‌که ایران در صدر کشورهای دارای بیشترین تکنیک بومی برای تولید صنایع‌دستی است اما این هنر هنوز جایگاه درستی در اقتصاد کشور ندارد و تعریف درستی از آن نداریم. دانش فنی تولید صنایع‌دستی در ایران با وجودی که هزاران سال پیش تولید شده علمی بود و حالا به تکامل رسیده است.
رجبعلی افزود: درحالی‌که ما در برخی تکنولوژی‌های پیشرفته روز دنیا دارای دانش بومی آن نیستیم در بسیاری از صنایع‌دستی از دانش بومی برخورداریم که می‌توانیم از آن بهره ببریم و آن را نقطه قوت اقتصاد کشور قرار دهیم و ارزآوری آن می‌تواند به اقتصاد کشور کمک زیادی کند. نمونه‌های آن زرین فام‌هایی است که از دوره سلجوقیان به یادگار مانده است که نشان می‌دهد ایرانیان از تکنیک و روش‌های علمی در آن دوران برای ساخت این زرین فام‌ها برخوردار بودند.
این هنرمند حوزه سرامیک گفت: البته در سال‌های اخیر به‌دلیل حضور دانش‌آموخته‌های این رشته در صنعت تغییرات خوبی ایجاد شده است ولی همچنان شرایط درخور صنایع‌دستی کشور نیست.
وی خواستار دخالت دولت در صنایع‌دستی شد و گفت: به‌عنوان نمونه هم‌اکنون برای تأمین مواد اولیه برای ساخت سرامیک دچار مشکل اساسی شدیم درحالی‌که قیمت خاک(مواد اولیه) در سال ۹۶ کیلویی ۳۵۰ تومان بود در ماه جاری این رقم به ۴ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است.
 رجبعلی در پاسخ به چرایی گران شدن این خاک گفت: معدن و کارخانه‌ای ایرانی در مرند تولیدکننده این خاک است اما این روزها صاحبان کارخانه ترجیح می‌دهند به‌دلیل افزایش قیمت دلار، خاک را به ترکیه صادر کنند و اتفاقی که می‌افتد این است، تولیدکننده ترک با خاک ایرانی سرامیک تولید کرده و سپس ایران سرامیک را وارد می‌کند. این موضوع سبب تعطیلی کارگاه تولید سرامیک در ایران و اخراج شدن بسیاری از کارگران آن می‌شود.
به گفته این فعال هنرمند اینجا دولت باید دخالت کند تا شرایط به‌نفع صنایع‌دستی کشور شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه صنایع‌دستی، صنعتی است که ارزش‌افزوده زیادی به‌همراه دارد، افزود: دولت با حمایت از این صنعت می‌تواند به ارزآوری کمک کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com