روابط تجاری اولویت اتاق بازرگانی همدان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 30 شهريور 1403

Today : Fri, September 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134236 تاریخ انتشار:  1402-06-20 - 09:33 تعداد بازدید:  1597
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رئیس پارلمان بخش خصوصی استان در گفت‌وگو با همدان‌پیام تأکید کرد
روابط تجاری اولویت اتاق بازرگانی همدان

نویسنده : غزل اسلامی

فرهنگی


 پس از انتخابات دهمین دوره اتاق بازرگانی، ائتلاف «اتاقی نو برای همه» در همدان برنده انتخابات شد. پس از کش و قوس‌های فراوان و انحلال نخستین انتخابات داخلی هیأت رئیسه همدان، همانند بسیاری استان‌های دیگر، مجدداً انتخابات برگزار شد و رحیم مرتضایی به‌عنوان رئیس پارلمان بخش خصوصی استان معرفی شد.

حدود 3ماه از روی کارآمدن وی در اتاق می‌گذرد و فعالان بخش خصوصی و اعضای اتاق همدان انتظاراتی از منتخبین خود در اتاق دارند. بخش زیادی از این انتظارات به وعده‌ها و تعهدهای این ائتلاف پیش از انتخابات، برمی‌گردند. برخی از این انتظارات فنی و عمومی هستند و مواردی هم به وعده‌های انتخاباتی مربوط می‌شوند که برای اعضا تعهد ایجاد کرده است.

حل مشکلات ارزی و شناسایی کشورهای هدف صادرات، حل مسائل مربوط به مالیات، تأمین اجتماعی و هیأت‌های دعاوی، تسهیل شرایط بانکی برای آنها و ... از جمله مواردی است که عموماً در جلسات مطرح می‌شود و برخی از آنها در استان و تعدادی دیگر در کشور و مواردی نیز در روابط بین‌الملل قابل حل هستند، که اتاق به‌عنوان نماینده و قدرت بخش خصوصی این مسائل را پیگیری می‌کند.

اما برخی وعده‌های انتخاباتی نیز به‌دلیل ایجاد تعهد برای اعضا، همانند سایر موارد باید به مرحله اجرا دربیایند تا در همه ابعاد اعتمادسازی شود.

فعالان اقتصادی با اعتماد به ترکیب فعلی هیأت نمایندگان و هیأت‌رئیسه اتاق، آنها را به‌عنوان نماینده خود انتخاب کرده و انتظار دارند که مسائل مربوط به فعالیت‌های اقتصادی تسهیل شده و پس از این نیز در شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولت مانع اتفاقات و موانع جدید، که مانع فعالیت آنها می‌شود، بشوند.

اکنون توجه به مطالبات فعالان اقتصادی در استان مهمترین وظیفه اتاق است که رحیم مرتضائی، رئیس اتاق بازرگانی همدان در گفت‌وگویی درباره اقدامات 3ماهه اتاق در جهت تسهیل امور صحبت کرده است.

 از ساختمان اتاق آغاز کنیم. به نظر می‌رسد هنوز کار ساختمان تمام نشده و پیگیر ساخت وساز هستید.

در ابتدا از تمام افرادی که برای ساخت این ساختمان تلاش کردند تشکر می‌کنم آنها زحمات زیادی کشیدند. هیأت نمایندگان دوره هشتم و نهم کار ویژه‌ای برای اتاق انجام دادند.

روزی که این ساختمان را تحویل گرفتیم بخشی از کار آن باقی مانده بود و نقایص کلیدی داشت. با وجودی که در این مدت یکسری پول‌ها برای آن خرج کرده‌ایم و کار انجام داده‌ایم اما هنوز کار این ساختمان تمام نشده که در حال انجام باقیمانده کار هستیم.

 برای این ساختمان افتتاحیه برگزار شد، مگر چه بخش‌هایی باقی مانده بود که شما عنوان کلیدی به آنها می‌دهید؟

سیستم گرمایشی و سرمایشی نداشت. کارکنان در دمای 40تا 45درجه در این محل کار می‌کردند. در محیط کار اگر آرامش نباشد بازدهی پایین می‌آید. بنابراین در مرحله نخست این مسأله را حل کردیم.

ساختمان ایمنی نداشت که سیستم اعلام حریق و آتش‌نشانی آن را پیگیری کردیم که در حال انجام است و هنوز هم به‌طور 100درصد انجام نشده است.

اتاق تهران برای تکمیل چیلر به مدیران قبلی قول پرداخت 5میلیاردتومان را داده بودند که پرداخت آن با مشکلاتی مواجه بود و با رفت و آمدهای زیاد آن را گرفتیم.
فضای سبز و محوطه‌سازی آن انجام نشده که در حال انجام آن هستیم. آسانسور نداشت که آن را هم نصب کردیم.

در بدو ورود بسیاری از افرادی که به ما رأی دادند با حساسیت موضوع ساختمان را پیگیری می‌کردند و از ما می‌خواستند که آن را تکمیل کنیم. به همین دلیل تا تکمیل کار را انجام می‌دهیم.

 در کل این ساختمان تا تکمیل چقدر اعتبار لازم دارد؟

با برآوردهای کمیته کارشناسی 54میلیارد تومان پول برای تکمیل ساختمان نیاز داریم که آن را به اتاق ایران منعکس کرده‌ایم. پس از پیگیری‌های متعدد، این مبلغ تأیید و مقرر شده به همدان اختصاص بیابد.

 ظاهراً مانده بدهی ساختمان به پیمانکاران باعث شده آنها مرتب به اتاق مراجعه کنند و چالش‌هایی برای پرسنل به‌وجود آورده است.

نزدیک به 7میلیاردتومان بدهی به پیمانکاران از دوره قبل مانده بود که این علاوه بر 54 میلیاردتومانی است که برای ساختمان برآورد هزینه شده است. بخش عمده آن را پرداخت کرده‌ایم و مبلغ کم باقیمانده را هم بزودی پرداخت می‌کنیم.

 با این احوال آیا برگزاری افتتاح ساختمان در اردیبهشت‌ماه، زودهنگام نبوده است؟

ای کاش افتتاح ساختمان را می‌گذاشتند پس از تکمیل برگزار می‌کردیم و مسئولان هم برای افتتاح آن می‌آمدند. در آن مراسم تمام دست‌اندرکاران را دعوت می‌کردیم و از آنها تقدیرو تشکر می‌کردیم. ولی افتتاح زودهنگام باعث شد نتوانیم این کارها را انجام بدهیم.

 کمیسیون‌های اتاق همه تشکیل و انتخابات آنها برگزار شده‌اند؟

کمیسیون‌ها بازوی اصلی شورای گفتگوی دولت با بخش خصوصی هستند. برگزاری جلسات شورای گفتگو جزو وظایف قانونی اتاق است. کمیسیون‌ها باید بر اساس شرایط اقتصادی- تولیدی و نیاز استان تشکیل شوند که با مصوبه هیأت نمایندگان 12کمیسیون تشکیل دادیم. جلسات آنها به‌طور مستمر در حال برگزاری هستند که نتیجه 14جلسه آنها به برگزاری 3جلسه شورای گفتگو منجر شده است.

در این بخش جزو استان‌های پیشرو هستیم. چون در این دوره، انتخابات نهایی هیأت‌رئیسه اتاق‌های بازرگانی دیر برگزار شد و استان‌ها در برنامه‌هایشان کمی عقب هستند. اما ما هم با برگزاری فشرده جلسات، تا پایان سال 12جلسه شورای گفتگو را برگزار می‌کنیم.

 امسال چه موضوعاتی اولویت شورای گفتگوی دولت با بخش خصوصی استان خواهدبود؟

در 3جلسه گذشته، مشکلات و راهکارهای مربوط به معدن و سنگ‌های قیمتی، صادرات و مشکلات و موانع آن، مسائل ارزی و موضوعات مربوط به بین‌الملل با حضور معاون پارلمانی وزیر امور خارجه مطرح شده و در جلسه بعدی هم به موضوع فرش می‌پردازیم.

 آقای دکتر، یکی از مباحثی که در اتاق کمرنگ شده بخش بین‌الملل است آیا برای تقویت این بخش برنامه‌ای دارید؟

از روز اول که به اتاق آمدیم این بخش موردتوجه هیأت رئیسه و خودم بوده است. اتفاقاً این بخش را به‌شدت فعال کرده‌ایم؛ برای آن استراتژی تعیین و مطابق با آن کلیه پتانسیل‌های استان با هماهنگی اداره کل امور اقتصادی و دارایی در حال احصا است. همزمان نیازهای کشورهای همسایه و مخصوصاً کشورهای هدف که استان از قبل با آنها رابطه تجاری داشته و یا لازم بوده که این رابطه را برقرار کند، در حال بررسی است.

مذاکراتی با چند کشور آغاز کرده‌ایم. از جمله؛ امضای تفاهم‌نامه با کشور رومانی با حضور سفیر ایران است. آنها هیأتی از همدان دعوت کردند که به رومانی برود.

در دوره‌های پیشین میز مشترک بین استان همدان و استان اسپارتا ترکیه شکل گرفته بود اما در دوره قبلی به دست فراموشی سپرده شده بود که مذاکراتی از طریق تماس تلفنی و نامه‌نگاری انجام شده، آنها موافقت خود را اعلام کرده‌اند و در حال احیای این میز مشترک هستیم.

علاوه بر اینها در سفر آقای صفری، معاون پارلمانی وزیر امور خارجه، به همدان صحبت‌هایی مبنی بر ارتباط همدان با شرکت‌های خارجی فعال در زمینه سنگ‌های قیمتی شد که پس از آن در واحد بین‌الملل اتاق همدان بررسی و تحقیق‌هایی کرده و 134شرکت مهم فراوری سنگ‌های قیمتی در دنیا شناسایی کردیم. پس از این اقدامات با آقای صفری ارتباط برقرار کردیم که قرار شد هیأت‌هایی متشکل از مهندسان معدن عضو نظام مهندسی معدن به یکسری از این کشورها اعزام کنیم.

علاوه بر این پس از پاسخ مثبت آقای صفری به اتاق همدان، با شرکت‌های مختلف استان که در زمینه سنگ‌های قیمتی فعالیت و سرمایه‌گذاری دارند مکاتبه کرده‌ایم و این برنامه ادامه دارد. علاوه بر این با اتاق‌های بازرگانی استامبول، وان و آکاهی ترکیه جهت تبادل هیأت تجاری مذاکره کرده‌ایم.

همچنین با سلیمانیه و حلبچه عراق مکاتبه شده و فعلاً غرفه‌ای در نمایشگاه مهرماه سلیمانیه به همدان اختصاص یافته و از فعالان اقتصادی دعوت شده تا در این نمایشگاه حضور بیابند.

در آبان‌ماه هم قرار است هیأت تجاری از همدان به حلبچه اعزام شود تا برای تجارت زمینه‌سازی شده و تفاهم‌نامه‌هایی امضا کنند.

بزودی هم میزبان هیأت تجاری از چند کشور در همدان خواهیم‌بود.

نتیجه برنامه‌ریزی‌ها و فعال‌کردن بخش بین‌الملل اتاق بزودی به چشم می‌آید.
اتاق یک کتابچه راهنمای تجارت دارد که با اطلاعاتی که با بررسی‌های اخیر بدست آورده‌ایم آن را تکمیل و به‌روز می‌کنیم و تا 15روز آینده به چاپ می‌‌رسد.

قصد تهیه کتابچه دوم هم داریم؛ در این کتابچه نیازمندی‌ها و توانمندی‌های استان در بخش اقتصاد گردآوری می‌شود تا سرمایه‌گذاران از آن استفاده کنند و برای مذاکرات بین‌المللی هدفمند جلو برویم.

 درحوزه‌های دیگر هم اقدامی داشته‌اید؟

در بخش حقوقی تغییرات اساسی ایجاد کرده‌ایم. با مجموعه "صمتا" (یک مجموعه داوری در بخش صنعت و معدن) تفاهم‌نامه منعقد کرده‌ایم و 6مهرماه نخستین دوره آموزشی قضات جهت آشنایی با قوانین صنعت و معدن در همدان برگزار می‌شود.
عموماً قضات تخصصی در این زمینه نداریم و این دوره آموزشی هم برای نخسنین‌بار در کشور برگزار می‌شود و استان‌های دیگر در نوبت‌های بعدی هستند. در بخش آموزش هم در این مدت 10دوره آموزش برگزار کرده‌ایم که 2هزارو 278 نفر ساعت آموزش دیده‌اند.

در آبان‌ماه همایش سنگ‌های قیمتی برگزار می‌شود که علاوه بر معرفی توانمندی‌های استان، موقعیت‌های تجاری را به فعالان اقتصادی استان معرفی خواهیم‌کرد.

اتاق‌های ملایر، تویسرکان، نهاوند و بهار با تغییراتی فعال شده‌اند.
کمیته‌ای با عنوان مسئولیت اجتماعی را هم فعال کرده‌ایم که اساسنامه آن در حال تهیه است، بزودی اعضای نهایی آن مشخص می‌شوند. برای این کمیته برنامه‌های خوبی داریم.

اعضایی برای حضور در هیأت‌های حل اختلاف در بخش‌های مختلف معرفی کرده‌ایم تا بهتر بتوانند از حقوق فعالان اقتصادی حمایت کنند.

صحبت دیگری دارید؟

واحدهای اقتصادی عضو اتاق باید 3درهزار درآمد خود را به اتاق تهران بدهند اما در همدان این اتفاق نیفتاده بود و اگر هم انجام شده ناقص است. به هرحال 40درصد از این مبلغ باید به اتاق همدان منتقل شود که همدان چنین مبلغی نگرفته است. یکی دیگر از پیگیری‌هایی که در این مدت انجام داده‌ایم مربوط به این موضوع بوده که بخشی محقق شده و امیدواریم به‌طور کامل نتیجه بگیریم و درآمد حاصل از 3درهزار به اتاق تهران بیاید.   
     


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com