کتاب مهمترین ابزاری است که میتواند سبب ارتقای فرهنگ جامعه شود.
استاندار در جلسه بزرگداشت روز کتاب گفت: امروز به احترام قلم و کسانی به این جلسه آمدهام که سالهای عمر خود را برای ارتقای بینش و دانش جامعه گذاشتند و کسانی که در عرصه مطالعه و کتابخوانی تلاش میکنند.
حمید ملانوری افزود: اگر دنبال توسعه، تحول، تعالی و ترقی هستیم و میخواهیم افراد جامعه به عنوان بزرگترین سرمایه رو به تکامل باشند باید در راستای توسعه فکر، اندیشه و بینش افراد اقدام کنیم.
وی ادامه داد: مهمترین ابزار در حوزه فرهنگ کتاب است و کتاب مجموعه اندیشههای رو به جلو از افراد شایسته و متخصص است که در یک قالب جمع شده است.
وی بیان کرد: مهم است که کتاب را در دسترس قرار دهیم و آن را در سبد خرید مردم جای دهیم باید تلاش کرد که فضا را برای مطالعه رونق دهیم تا افراد به سرچشمه دانایی وصل شوند.
ملانوری ادامه داد: امروز بحران آب، مسکن، اقتصاد، بیکاری و بسیاری از آسیبها تنها با تدبیر و اندیشه درست و توسعه فکر حل میشود باید عقلانیت شکل بگیرد تا مشکلات حل شود که تمام این موارد در کتاب جمع شده است.
استاندار بیان کرد: لازم است در کنار همه مایحتاج خانوادهها، کتاب و آثار مکتوب هم جا بگیرد و فرصتی برای مطالعه به عنوان یک موضوع اساسی به وجود آید.
وی خاطرنشان کرد: انجمن کتابخانهها باید نقشآفرینی کند تا کیفی کردن آثار مدنظر باشد و کتابخانهها نیز باید بزرگترین و زیباترین فضاها را داشته باشند.
استاندار با بیان اینکه دانش و بینش با استفاده از دنیای الکترونیک و بهویژه هوش مصنوعی رو به جلو است و معطل نمیماند، گفت: باید ما نیز در جامعه خودمان، کتاب را پیشتاز در همه عرصهها کنیم تا از غافله توسعه عقب نمانیم. برای این منظور باید دنبال نوآوری در حوزه کتاب بود و مطالعه را نهادینه کرد، زیرا که هر واحد کتابخانه یک سلول توسعه برای جامعه است.
در ادامه سرپرست اداره کل کتابخانههای استان نیز گفت: خواندن برای همدلی شعار هفته کتابخوانی امسال است شاید یک سطر از یک کتاب ساعتها گفتوگو ایجاد میکند.
معینی بیان کرد: افراد کتابخوان، افراد با دانش و بافرهنگی هستند که مردم ارتباط با آنها را دوست دارند.
وی افزود: با خواندن کتاب کمتر دچار چالش و اختلاف خواهیم شد و در مسیر همدلی و صمیمیت قدم برخواهیم داشت.
وی بیان کرد: نتایج زحمات کتابداران استان سبب افتتاح 6پروژه عمرانی، برگزاری 9هزار برنامه فرهنگی از ابتدای سالجاری، کسب رتبههای برتر ملی و بینالمللی شده است.
معینی ادامه داد: کتابداران در 123باب کتابخانه عمومی فعالیت دارند و در سال جاری علاوه بر اقدامات روزانه در پیگیری راهاندازی کلینیک روانشناسی با کمک کمیته امداد هم در مراکز شهرستانها و کسب وکارهای کوچک، افزاش مهارتهای زندگی بین زنان خانهدار، ایجاد بخشهای کودک، نوجوان، ناشنوایان، نابینایان بخش دفاع مقدس، ارائه پایگاه اطلاعاتی به پژوهشگران، جذب کتب اهدایی تلاش کردند و امسال 62هزار جلد از ابتدای سال به کتابخانههای عمومی با کمک کتابداران اهدا شده است.
وی از راهاندازی محافل قرآنی، وای فای رایگان در کتابخانهها برگزاری 1400برنامه فرهنگی در هفته کتاب خبر داد و افزود: توسعه سختافزاری و نرمافزاری در کتابخانهها انجام شده است و امیدواریم شاهد رونق کتابخوانی در استان باشیم.
وی از کسب 2عنوان برتری ملی در مدرسه تابستانه کسب وکارهای کوچک که توسط علی کرمی و موسیزاده کسب شد، خبر داد و گفت:9نفر از کتابداران فعال استان در حضور رئیس جمهوری تقدیر شدند که جا دارد از زحمات کتابداران استان تقدیر نماییم.
2 عضو هم در حضور رئیس جمهوری تقدیر شدند و کسب رتبه بینالمللی توسط کتابداران استان را هم در جشنواره دو سالانه بین المللی کتاب را داشتیم که این افتخارات مایه فخر ما است.
وی بیان کرد: امسال 2پروژه در شهرستان نهاوند یک پروژه فامنین و 2پروژه در همدان و یکی در رزن داشتیم و پیگیر جذب اعتبارات بیشتر در زیرساختها نیز خواهیم بود.
همچنین با زحمات عزیزان و رؤسای شهرستانها در تویسرکان، رزن و اسدآباد 3 خودرو خریداری و راهاندازی کتابخانههای سیار را هم در این شهرستانها خواهیم داشت.
در ادامه رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نیز سخنانی در خصوص کتاب و کتابخوانی بیان کرد و گفت: نباید کتاب فقط برای دکور باشد.
حجتالاسلام والمسلمین فاضلیان ادامه داد: قرآن کاملترین کتاب آسمانی است و پیروان قرآن کسانی هستند که دیگران به آنها غبطه میخورند که شیعیان این کتب را دارند.
در پایان از بازنشستگان، کتابداران نمونه، خیرین برتر حوزه کتاب وسایر برگزیدگان تقدیر شدکه در ذیل به نام آنان اشاره شده است.
1-تقدیر از کتابخانههای برتر استانی
•کتابخانه پروفسور راستان از شهرستان ملایر زهرا میرزایی حسین آبادی •کتابخانه شهید ستار ابراهیمی از شهرستان رزن اعظم احمدی بیدار
2-تقدیر از کتابداران برتر استانی
•مائده خدابندهلو از کتابخانه قائم (عج) شهرستان کبودراهنگ •راضیه اصلانی از کتابخانه صاحبالزمان (عج) شهرستان ملایر •میترا قربانی از کتابخانه شهید رجایی شهرستان اسدآباد •پروین منصوری از کتابخانه شهیدان حجازی شهرستان همدان •سارا ولدی خرم از کتابخانه شهیدان حجازی شهرستان همدان • مرضیه خوشبخت از کتابخانه فرهنگیان شهرستان همدان •هاجر بیگی از کتابخانه فجر شهرستان بهار
3-تقدیر از کتابخوانان برتر استانی
•رده سنی خردسالان: رهام مجیدی از کتابخانه غدیر شهرستان کبودراهنگ •رده سنی کودک: محدثه عباسی از کتابخانه ۳۰ مهر شهرستان همدان •رده سنی نوجوان: اسرا مرادی از کتابخانه یادگار امام(ره) شهرستان ملایر •رده سنی بزرگسال: محمد قاسمی از کتابخانه ملاحسینقلی شوندی شهرستان رزن •رده سنی بزرگسال : غلام کاظمی قلعه خلیفه از کتابخانه علامه مجلسی شهرستان ملایر