روایت محرم با تعزیه‌خوانی در عمارت نظری همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119307 تاریخ انتشار:  1400-05-31 - 07:00 تعداد بازدید:  245
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

روایت محرم با تعزیه‌خوانی در عمارت نظری

فرهنگی

 دهه نخست محرم امسال شب‌های هشتم، نهم و دهم عمارت نظری شهر همدان شاهد برگزاری آیین تعزیه‌خوانی بود. این آیین با حمایت میراث‌فرهنگی همدان در مشارکت 3 هیأت زینبیون، علمداران حسینی، پیروان روح‌ا... و پوشش همزمان رسانه دیجیتال همدان پیام برگزار شد.
این آئین سوگواری و تعزیه خوانی توسط گروه نمایشی فریاد و گروه موزیک نوای رحمت واقعه شبهای تاسوعا، عاشورا و شام غریبان را برای عزاداران حسینی به شیوایی و با نوحه سرایی مداحان اهل بیت  روایت کردند.   
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: تعزیه به عنوان یک میراث معنوی در کشور ما، نمایشی است که در آن واقعه کربلا به دست افرادی که هریک نقشی از شخصیت‌های اصلی را بر دوش دارند، اجرا می‌شود.
علی مالمیر، افزود: تعزیه یا شبیه‌خوانی یکی از عناصر ارزشمند در فرهنگ ایرانی شیعی است و از دیرباز جایگاه خاصی را در بیان شهادت امام‌حسین(ع) و یارانش نزد ایرانیان داشته به طوری‌که حزن و اندوه سوگواران اباعبدا...حسین(ع) و یاران باوفایش همزمان با ماه محرم در آیین‌های تعزیه به اوج خود می‌رسد.
وی گفت: تعزیه‌خوانی به عنوان یک اثر ثبت ملی شده و ماندگار توانسته است با فرهنگ مردم ایران‌زمین عجین شده، ارادت قلبی مردم را به اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) ثابت کند و واقعه کربلا را برای نسل امروز ملموس کند. در این آیین مهرداد کاووسی‌حسینی با خلاقیت در هنر تعزیه توانست شیوه‌های اجرای هنر مذهبی را با نقالی ترکیب کند و تأثیری شگرف در این زمینه به جای بگذارد و اجرای المیرا سماوات با بیان تصنیف‌هایی از رشادت‌های اهل بیت(ع) در شب‌های تاسوعا و عاشورا فضایی متمایز را در این عمارت تاریخی رقم زد.
از آنجا که استان همدان همچون سایر مناطق کشور در ارائه‌ نمایشی از صحنه‌های وقایع عاشورا در قالب تعزیه جایگاه قابل‌توجهی دارد این برنامه در میراث‌فرهنگی همدان توانست مورد توجه مخاطبان در فضای مجازی قرار گیرد .
گفتنی است؛ پیشینه‌ عزاداری مذهبی در همدان را باید در عصر صفویه جست‌وجو کرد، نخستین مستند در این‌باره«سیاحت‌نامه اولیا چلبی» است، چلبیِ سیاح حدود سال ۱۰۶۵ هجری قمری از درگزین(درجزین) همدان عبور کرده و مشاهدات خود از آنجا را به تفصیل توصیف کرده است.
با هدف ماندگاری این میراث معنوی و مذهبی به مدت 3 شب در باغ‌نظری همدان مراسم تعزیه‌خوانی برگزار شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com