جلال ستاری از دنیا رفت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119037 تاریخ انتشار:  1400-05-11 - 07:00 تعداد بازدید:  269
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

جلال ستاری از دنیا رفت

فرهنگی


 جلال ستاری، نویسنده، پژوهشگر، مترجم و اسطوره‌شناس در سن ۹۰ سالگی درگذشت.
وی حوالی ساعت ۵ عصر، نهم مردادماه درگذشت.
جلال ستاری سال ۱۳۱۰ در رشت متولد شد. وی نویسنده، پژوهشگر، مترجم و اسطوره‌شناس بود که در سوئیس تحصیل کرد و دکترا گرفت. ستاری بیش از ۱۰۰کتاب در زمینه‌های افسانه‌شناسی، ادبیات نمایشی و نقد فرهنگی در بیش از ۶۰ سال تألیف و ترجمه کرد. وی همچنین نشان شوالیه هنر و ادب را از دولت فرانسه دریافت کرده بود.
از آثار وی می‌توان به«جان‌های آشنا»، «افسون شهرزاد»، «پژوهشی در اسطوره گیلگمش و افسانه اسکندر»، «آیین و اسطوره در تئاتر»، «نمایش در شرق» و ترجمه‌هایی مثل«اسطوره‌های عشق»، «دانش اساطیر»، «تأثیر سینما در کودک‌ونوجوان» و... اشاره کرد.
علت درگذشت ستاری سکته مغزی اعلام شد. وی دانش‌آموز رتبه‌ اولی دارالفنون بود، در سوییس تحصیل کرد و دکترا گرفت. به مدت ۱۳سال، از سال ۱۹۵۱ تا ۱۹۶۳ میلادی(همزمان با دوره ملی شدن صنعت نفت در ایران) در این کشور بود. آن دوران و ماجرای اعزام خود به آنجا را چنین روایت می‌کند:«خُب من در دبیرستان دارالفنون درس خواندم و جزء محصلین اعزامی به فرانسه بودم؛ یعنی نخستین دوره‌ بعد از رضاشاه بود. در سال ۱۳۲۸، ۱۹سالم بود، امتحان سختی برای اعزام محصل بود. من هم قبول شدم. در ابتدا هیچ تصوری در این‌باره نداشتم. به آنجا رفتم و صحنه‌ وسیعی از فرهنگ‌وادب پیش‌ رویم گشوده شد. به سوییس رفتم. جزء محصلین اعزامی بودم که برای رشته‌ تعلیم‌وتربیت اعزام می‌شدند و جمعی را هم برای فراگیری طب اعزام کردند؛ از آنجایی که دیپلم ادبی داشتم، برای گرایش تعلیم‌وتربیت اعزام شدم. این مقوله مرا با دنیایی از فرهنگ آشنا کرد. این پهنه‌ وسیع به خاطرم خطور هم نمی‌کرد. وی از خود بیش از ۹۰ جلد کتاب در زمینه‌های افسانه‌شناسی، ادبیات نمایشی و نقد فرهنگی با ترجمه به جای گذاشته است که برخی از آنها جزء آثار مرجع و شاخص در زمینه‌های تخصصی خود به شمار می‌آیند. حدود ۱۶سال پیش، در سال 1384 بود که به پاس عمری تلاش فرهنگی نشان«شوالیه» ادب‌وهنر فرانسه به ستاری اعطا شد.
وی چند سال پیش از خواندن غزل خداحافظی، روایت عمرش را به قلم ناصر فکوهی خواندنی کرد؛ کتاب خاطرات وی با نام«گفت‌وگو با جلال ستاری» در سال 1394 منتشر شد. بخشی از این روایت با سد سانسور مواجه شده بود که این چهره فرهنگی درباره آن گفته بود: «تنها بخش محدودی از آن از سوی اداره کتاب وزارت فرهنگ‌وارشاد اسلامی ممیزی شده که به کتاب ضربه نزده است و تقریباً همه موضوعاتی که می‌خواستم در کتاب باشد، باقی مانده‌ است.»


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com