شورای فرهنگ عمومی روی ریل گردشگری مذهبی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  100550 تاریخ انتشار:  1398-07-25 - 14:16 تعداد بازدید:  184
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پس از 7ماه متولیان فرهنگ در دومین نشست بررسی کردند
شورای فرهنگ عمومی روی ریل گردشگری مذهبی

فرهنگی


 
 شورای فرهنگ عمومی به عنوان یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی محسوب می‌شود که دارای جایگاه و ظرفیت‌های خاصی است و به عنوان یک بازوی قدرتمند شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند نقش ایفا کند به همین دلیل هم شاید مصوبات می گوید هر استان باید در سال 12 جلسه شورای فرهنگ عمومی را تشکیل دهد اما در همدان حالا که 7 ماه از سال می‌گذرد فقط 2 شورای فرهنگ عمومی تشکیل شده است .
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بارها عنوان کرده است ،   شورای فرهنگ عمومی به عنوان یک سرمایه فرهنگی برای کشور محسوب می‌شود که با زنجیره نیروهایی که در استان ها و شهرستان ها داراست می‌تواند سرمایه شورای عالی انقلاب فرهنگی هم تلقی شود. اما در این زمینه در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین همواره ضعف هم افزایی و تشکیل و پیگیری مصوبات این شورا در جلساتی که هر از چند گاهی با تاخیر برگزار می شود مشهود است.
البته که یکی از دلایل بزرگ آن تغییر مدیران کل ارشاد اسلامی همدان و مشخص نبودن دستورجلسات این شورا از قبل و ابلاغ  و شرط پیگیری به دستگاه های ذیربط است . روز گذشته دومین شورای فرهنگ عمومی در همدان در سالن جلسات شهدای استانداری با حضور استاندار و امام جمعه همدان و دیگر مسئولان و مدیران مرتبط به این حوزه در حالی تشکیل شد که استاندار و امام جمعه همدان  بر تداوم تشکیل جلسات این شورا تاکید کردند حال باید منتظر ماند و دید آیا مصوبات آن هم به درستی پیگیری و اجرا خواهد شد یا خیر؟

 مراکز تخصصی تبلیغ دین در همدان شکل گیرد
 به گفته نماینده ولی‌فقیه در شورای فرهنگ عمومی استان همدان در حال حاضر 40 تا 50 درصد مصوبات جلسه قبلی شورای فرهنگ عمومی اجرایی شده است. با تغییر دبیرخانه و اعضای شورا حضور این تعداداز اعضا قابل قبول است اما باید تعداد اعضای شرکت‌کننده در شورا به حد نصاب برسد.
حجت الاسلام حبیب‌الله شعبانی در استان همدان بیان کرد: سال گذشته یک جلسه بیشتر شورای فرهنگ عمومی برگزار نشد و امسال نیز دومین جلسه آن برگزار می‌شود که امیدواریم برگزاری آن به طور مرتب در برنامه باشد.
وی یکی از مشکلات کشور و نیز استان را مسائل مربوط به فرق، مذاهب و تربیت کودکان و نوجوانان عنوان کرد و افزود: همدان به لحاظ جغرافیایی بیشتر درگیر این مسائل است.شعبانی تشکیل مرکز تخصصی تبلیغی را حائز اهمیت دانست و گفت: بسیاری از اتفاقاتی که در حوزه فرق و مذاهب می‌افتد بر فرهنگ یک جامعه تاثیرگذار است که باید هوشیار بود.وی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلاتی که در حوزه فرهنگی مواجه هستیم به دلیل زیرساخت‌های فکری و اندیشه‌ای است خاطرنشان کرد: تشکیل مرکز فرهنگی، تبلیغی و غیرسیاسی باید مدنظر باشد تا مسائل مربوط به اعتقادات شیعی را پیگیری کنند و در این راستا دفاع عقلانی داشته باشد.
نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با بیان اینکه این مرکز باید از عقاید دینی و سنت‌های اصیل اسلامی، شیعی و ملی دفاع کند گفت: باید مرکز تخصصی تربیتی کودکان و نوجوانان شکل گیرد تا به صورت تخصصی کار را انجام دهد که بیشتر تربیت دینی مدنظر است.
وی با اشاره به اینکه اقدامات برخی از مجموعه‌ها نظیر کانون «آفتابگردان» بسیار موثر است افزود: این کانون در حال حاضر 400 نوجوان را تربیت می‌کند که اقدام موثری است و می‌توان در این راستا پیش رفت.
شعبانی با تاکید به اینکه مرکز تخصصی تربیت دانش‌آموزان می‌تواند زیر نظر آموزش و پرورش راه‌اندازی شده و در سطح کشور کارنامه درخشانی از شورای فرهنگ عمومی استان ارائه دهد خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های موثری در استان وجود دارد که باید از آنها بهره برد و گاهی با اعتبارات کم هم می‌توان کارهای مهمی انجام داد.
وی با بیان اینکه در حوزه فرق و مذاهب تحقیقات خوبی با اعتبارات کم در استان انجام شده است که می‌توان به این شیوه پیش رفت گفت: تربیت مربیان در حوزه فرق و مذاهب بسیار مهم است و باید حلقه واصلی در استان باشد که این موضوعات را مورد توجه قرار دهد.
نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با اشاره به اینکه کار در حوزه فرق و مذاهب و نیز تربیت کودکان و نوجوانان تخصصی است و باید جلسات تخصصی با سازمان‌های مربوطه برگزار و مصوبات آن مصوبه شورای فرهنگ عمومی باشد افزود: ساز و کار این مسئله باید به سازمان‌هایی که ورود می‌کنند، واگذار شود که البته مبنای ما ایجاد ساختار جدید نیست بلکه مدیریت جدیدی شکل گیرد.وی تصریح کرد: سازمان تبلیغات اسلامی، اداره‌کل آموزش و پرورش، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اوقاف و امور خیریه و نیز دانشگاه این جلسات تخصصی را با مسئولیت سازمان تبلیغات اسلامی برگزار کنند.
 برخی از امامزاده‌های همدان
مهجور مانده‌اند
شعبانی با اهمیت به گسترش مقوله گردشگری مذهبی در استان گفت: برخی از امامزاده‌های استان نظیر امامزاده اسماعیل(ع) در امامزاده فرزندعلی در میدان باباطاهر مهجور مانده‌اند.
وی با بیان اینکه امامزاده فرزندعلی در میدان باباطاهر وضعیت مناسبی ندارد افزود: این امامزاده‌ها نیاز به توجه دارند و نیازمند اعتباراتی برای بازسازی هستند تا گردشگر جذب کنند.
نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با اشاره به وجود آرامگاه حبقوق نبی در استان آن را ظرفیت خوبی برای جذب گردشگر مذهبی خواند و گفت: کمتر استانی بارگاه پیامبری را دارد، اما اداره میراث فرهنگی اجازه اقداماتی در آنجا نمی‌دهد و حتی شان یک امامزاده در آنجا رعایت نشده است.
 برقراری پرواز عتبات از همدان
پیگیری می‌شود
استاندار همدان نیز در این شورا  با بیان اینکه راه‌اندازی پرواز عتبات از همدان پیگیری می‌شود گفت: آمادگی برقراری پرواز عتبات عالیات از فرودگاه همدان وجود دارد.سید سعید شاهرخی در شورای فرهنگ عمومی استان همدان اظهار کرد: جامعه وقتی به رشد و تعالی می‌رسد که برنامه‌های لازم برای تقویت باورهای دینی به خصوص در شرایط امروز را فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه برای نهادینه شدن بسیاری از ارزش‌ها و از بین رفتن مشکلات تقویت باورهای دینی شرط است گفت: در حوزه ساختار مشکل چندانی وجود ندارد تا ساختار جدیدی تشکیل شود زیرا مراکز فرهنگی خوبی در استان فعال هستند اما باید هدفمند فعالیت داشته باشند.
استاندار همدان با بیان اینکه بیش از 20 ساختار فرهنگی در استان وجود دارد اما باید حرکت جامع و هماهنگ داشته باشند افزود: باید با هم‌افزایی هدف و برنامه‌هایی طراحی و از ظرفیت و نیروی متخصص در این راستا استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه باید سازوکاری برای بهره‌مندی بیشتر از ظرفیت حوزه علمیه تعریف شود گفت: بیشترین نیروی جوان و نوجوان در مراکز آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها هستند و این ظرفیتی است که باید در تربیت دینی مورد توجه باشد.
شاهرخی با بیان اینکه 280 هزار دانش‌آموز و 80 هزار دانشجو در استان وجود دارند که سیستم آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها باید از این ظرفیت در راستای تحقق اهداف بهره‌مند شوند افزود: باید امکانات و منابع را بسیج کرد تا بهره لازم را برد.
وی تاکید کرد: اگر ارتباط آموزش و پرورش را به مجموعه خانواده‌ها اضافه کنیم در مجموع می‌توان برای 700 هزار نفر کار فرهنگی انجام داد.
استاندار همدان تقویت گردشگری مذهبی را حائز اهمیت دانست و افزود: در طول سال 2 میلیون گردشگر وارد استان شده و از نقاط گردشگری بازدید می‌کنند که می‌توان از این ظرفیت در حوزه گردشگری مذهبی بهره برد.
وی با بیان اینکه همدان ظرفیت خوبی در حوزه گردشگری مذهبی دارد و باید از این فرصت استفاده کرد گفت: در همین راستا می‌توان زمینه حضور هم استانی‌ها را در مراکز مذهبی سایر استان‌ها و کشورها فراهم کرد.
شاهرخی با اشاره به اینکه باید زمینه توسعه و معرفی برخی از اماکن مذهبی در استان فراهم شود افزود: طرح جامعی برای شاهزاده حسین(ع) تهیه شده تا بتوان این مکان مقدس را از مهجوریت خارج کرد.
وی با بیان اینکه شاهزاده حسین (ع) از لحاظ شجره هم ردیف شاهچراغ شیراز است اما وجود بانک ملی و سایر موانع باعث مهجوریت شده است خاطرنشان کرد: آرامگاه حیقوق نبی ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری مذهبی است و باید مورد توجه باشد.
استاندار همدان از پیگیری راه‌اندازی پرواز همدان ـ نجف خبر داد و افزود: آمادگی برقراری پرواز عتبات عالیات از فرودگاه همدان را داریم اما استدلال حج و زیارت بر این است که زائر هوایی عتبات از همدان نداریم اما می‌توان زمینه لازم را فراهم کرد.
وی با بیان اینکه هواپیمای جدیدی وارد همدان می‌شود که با ورود آن کار را می‌توان پیش برد گفت: از این پس نخستین شنبه هر ماه شورای فرهنگ عمومی استان برگزار می‌شود.
 اجرای طرح بزرگ «معرفت 6» ویژه دانش‌آموز در همدان
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان نیز در این شورا به برخی آمار و ارقام و برنامه های این اداره کل که شامل اجرای طرح بزرگ «معرفت 6» ویژه دانش‌آموزان همدان ، طرح «شیعه‌شناسی» اشاره کرد و گفت : 150 مدرسه و مناطق 19گانه زیرپوشش این طرح قرار گرفته‌اند و در راستای برنامه‌های فرهنگی طرح دیگری به نام حضور ائمه جماعات در مدارس برگزار می‌شود.
وی با اشاره به برگزاری مراسم روایت‌گری دوران دفاع مقدس در مدارس گفت: طرح «مدارس امین» نیز اجرایی می‌شود که قبلاً 30 مدرسه امین فعال بود اما امروز به 120 مدرسه ارتقا یافته است.
 ضرورت آموزش مبلغان دینی
 مدیرکل امور بانوان استانداری همدان نیز بکارگیری مبلغان آموزش دیده را مهم دانست و اظهار کرد: برخی از مبلغان بازتاب مثبتی را در جامعه ندارند زیرا نحوه برخورد آنها با کودکان و نوجوانان مناسب نیست.
ربیعه علیمحمدی با بیان اینکه در تربیت دینی کودکان و نوجوانان ابتدا باید افراد توانمند در این حوزه را آموزش داد گفت: حضور مبلغان آموزش دیده هفته‌ای یک بار در مدارس، در تربیت دینی دانش‌آموزان موثر است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی‌ همدان نیز با بیان اینکه نقشه جامعه فرهنگی متناسب با اقتضائات زیست بوم در همدان وجود ندارد گفت: اقدامات زیادی در حوزه فرهنگ در استان انجام می‌دهیم اما یا اثرات همدیگر را خنثی کرده یا موازی‌کاری داریم.
ضرورت تشکیل قرارگاه دقیق فرهنگی
حجت‌الاسلام هادی نظیری با بیان اینکه همدان نیازمند قرارگاه دقیق فرهنگی است که در هر استان اداره آن به عهده نماینده ولی‌فقیه خواهد بود افزود: کمیته‌هایی ذیل شورای فرهنگ عمومی شکل گیرند تا کار تخصصی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه گاهی افرادی را به عنوان پست کارشناسی تعریف می‌کنیم که متاسفانه تخصص لازم را ندارند گفت: بکارگیری افراد اسلام‌شناس متخصص در تربیت کودک موثر است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان بیان کرد: در اداره آموزش و پرورش اقدامات خوبی در حوزه تربیت دینی انجام می‌شود اما باید از افراد تخصصی بهره‌ برد و در این راستا استفاده از ظرفیت حوزه علمیه قم حائز اهمیت است.




بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com