گویش اصیل همدانی با «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدانی» ماندگار می‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  110762 تاریخ انتشار:  1399-05-12 - 09:43 تعداد بازدید:  267
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گویش اصیل همدانی با «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدانی» ماندگار می‌شود

فرهنگی


 گویش ویژه همدان که از شیرینی خاصی برخوردار است به همت پژوهشگر پرتلاش همدانی «محمدعلی نوریون» درکتابی با عنوان «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدانی» به چاپ رسیده است تا این گنجینه مهم هم حفظ شده و هم به نسل‌های بعدی منتقل شود.
به گزارش تسنیم، دیار هگمتانه نخستین پایتخت مادها از جمله تمدن‌های قدیمی است که توانسته پس از هزار سال روی پا بماند و فرهنگ، آداب و سنن خود را نسل به نسل و سینه به سینه منتقل کند.
 از جمله ویژگی‌های دیار هگمتانه گویش ویژه مردم این دیار است، گویشی که با اصطلاحات و آرایه‌هایی مختلف ادبی درآمیخته است و این یعنی تا همدانی نباشی نمی‌توانی معنا و مفهوم آن را دریابی و از آن استفاده کنی.
امروز این گنجینه عظیم زبانی به همت پژوهشگر پرتلاش همدانی «محمدعلی نوریون» در کتابی با عنوان «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدانی» به چاپ رسیده است تا ضمن حفاظت از این گنجینه عظیم، گویش ویژه و با قدمت همدانی به نسل‌های آینده و علاقه‌مندان به این گویش منتقل شود.
معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری استان همدان با بیان اینکه «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدانی» مجموعه‌ای 4 جلدی و حاصل تحقیق‌های میدانی گسترده است، گفت: هدف از تدوین این اثر، جمع‌آوری اصطلاحات، امثال، کنایات و لطایفی است که در گویش همدانی به‌کار می‌رفته و بیانگر بخشی از فرهنگ، عقاید، سنن و هنجارهای اجتماعی مردم این سرزمین کهن است.
تیمور آقامحمدی با اشاره به اینکه تاکنون اثر مکتوبی از زبان گفتاری مردم این شهر در سده پیشین، برخلاف وجود ادیبان، دانشمندان و مورخان بزرگ در استان همدان بر جای نمانده است، افزود: این اثر و آثار مشابه آن در سایر گویش‌ها، می‌تواند در آینده به‌صورت فرهنگی جامع درآید. وی با بیان اینکه متأسفانه از گویش اصیل همدانی در سطح شهر همدان چندان اثری باقی نمانده، گفت: مهم‌ترین عامل زوال گویش همدانی مهاجرت ترک‌ها، لرها، کردها و ... به استان همدان و غلبه بافت جمعیت مهاجر بر همدانی‌ها است که گویش مردم این دیار را تحت‌تأثیر قرار داده است.
معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری همدان با بیان اینکه «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدانی» در 4 جلد پیش‌بینی شده، تصریح کرد: جلد نخست این مجموعه دربرگیرنده حروف از «الف» تا «ت» است که در زمستان 1395 به چاپ رسید و در تلاشیم تا جلد سوم این مجموعه را نیز تا پایان سال 1399 به چاپ برسانیم.
وی «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدانی» جلد دوم را دربرگیرنده حروف «ج» تا «ش» اعلام کرد و افزود: این مجلد به همت پژوهشگر پرتلاش همدانی «محمدعلی نوریون» در 761 صفحه، قطع رحلی و در تیراژ  هزار و صد نسخه روانه بازار کتاب شده است.
دانشنامه استان همدان مجموعه‌ای است که با گردآوری و طبقه‌بندی اسناد، با زبانی ساده به شناخت و معرفی پیشینه و چهره فرهنگی، تاریخی و تمدنی استان همدان کمک می‌کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com