همراهی شهرداری به جذابیت و ماندگاری جشنواره کمک میکند
در 29مین دوره جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان ۶ کشور خارجی حضور خواهند داشت و برگزاری این رویداد در آموزش و تزریق نشاط بر جامعه تأثیرگذار خواهد بود.
صدور پیام امنیت از همدان به جهان در کنار تأکید بر نقش غیر قابل انکار شهرداری در برگزاری ۲۹ مین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان از بارزترین نکات مطرح شده در نشست رسانه ای مسئولان برگزاری این رویداد بود.
نشست خبری ۲۹ مین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با حضور حمید نیلی(مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی و رئیس جشنواره)، امیر مشهدی عباس(دبیر جشنواره)، مسعود ویژه(مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان) و سیدمسعود حسینی(شهردار همدان و دبیر اجرایی جشنواره ) در تالار هنر تهران برگزار شد .
مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی و رئیس جشنواره در آغاز نشست، با ادای احترام به شهدای مقاومت، به نقش این جشنواره در گسترش تئاتر کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: در همینجا لازم میدانم از حمایتهای صوفی و حاجی بابایی نمایندگان شهر همدان در مجلس شورای اسلامی که برگزاری این رویداد را ممکن کردند، قدردانی کنم. تئاتر کودک ابزاری مهم برای آموزش و پرورش است و توجه به نهادینهسازی آن در جامعه باید مدنظر قرار گیرد.
حمید نیلی با اشاره به اهمیت توجه به آموزش در این جشنواره، خاطرنشان کرد: کودکان و نوجوانان به عنوان مخاطبان اصلی جشنواره، سفیران امید هستند و این رویکرد میتواند به تحقق نگاه رهبر انقلاب در زمینه ایجاد امید و نشاط در جامعه کمک کند.
وی همچنین حضور شهرداری را برای جذابیت بیشتر جشنواره و رسیدن به ساماندهی مطلوب مهم دانست و افزود: نهاد شهرداری میتواند نقشی کلیدی در برگزاری بهتر جشنوارهها داشته باشد و در رسیدن به ساختاری منسجمتر کمک کند.
نیلی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که داریم تعدد جشنوارههاست و باید به یک سازماندهی در این حوزه برسیم. هر چند کارهای جشنوارهها رو به اتمام است و گروههای کارشناسی در حال کار هستند تا به 2 سالانه یا 3سالانه و یک سند درست در جشنوارهها برسیم.
میزبانی همدان برای 22مین سال
شهردار همدان نیز با اشاره به اینکه همدان برای 22مین سال میزبان این رویداد است، گفت: شهر همدان را به نمادهای علمی و فرهنگیاش مانند بوعلی سینا، عینالقضات همدانی و... میشناسیم.
شهردار همدان عنوان کرد: سالجاری اتفاق خوبی در همدان رقم خورد و ثبت جهانی هگمتانه را داشتیم که سالها به دنبال آن بودیم، ضمن اینکه همدان پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی و پایتخت تاریخ و تمدن ایران است.
حسینی با بیان اینکه امنیت کنونی ایران را مدیون شهدا هستیم، گفت: در حالی این جشنواره را برگزار میکنیم که کودکان غزه و لبنان درگیر جنگ هستند و باید از جنگ به دور باشیم و امیدواریم عدالت در جهان حاکم شود و کودکان نیز در آرامش زندگی کنند.
دبیر اجرایی ۲۹ امین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان ادامه داد: در برگزاری این جشنواره با اجرای برنامههایی برای کودکان و نوجوانان این فرهنگساز پایه در کودکان و نوجوانان ما نمود مییابد، ما تلاش کردیم در عرصه هنرهای نمایشی که جایگاه و ارزش ویژه خود را داراست هرآنچه از ما ساخته است را تقدیم کنیم.
شهردار همدان افزود: با تمام توان در کنار سایر دستگاههای مرتبط خواهیم بود و مدیرکل ارشاد استان تلاش و زحمات زیادی را متحمل شده تا دستگاهها در خدمت جشنواره باشند، همچنین دبیرخانه دائمی جشنواره که در مجموعه فرهنگی عینالقضات همدان واقع شده است.
شهرستانهای همدان میزبان جشنواره خواهند بود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز در این نشست بیان کرد: یکی از وجوه برجسته این رویداد، میزان مشارکت بالای مردم است. بر اساس آمار سال گذشته، بیش از ۱۰۰ هزار نفر بهطور مستقیم و غیرمستقیم در جشنواره درگیر بودهاند و این امر نشان از جایگاه ویژه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان دارد، فراهم شدن تمامی امکانات، به افزایش حضور مردم در این رویداد فرهنگی کمک کرده است.
مسعود ویژه اظهار کرد: در جشنواره امسال 9 شهرستان دیگر نیز جشنواره را میزبانی میکنند. 2خودرو سیار نمایش نیز داریم که یکی در شهر است و به مناطق مرحوم میرود. خودروری دیگر نیز به روستاها و مناطق دورافتاده خواهد رفت.
تئاتر امسال، گفتوگوی بدون مرز است
دبیر ۲۹مین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نیز در ادامه گفت: جشنواره برگزار کردن دشوار است و دبیرخانه برای برگزاری بهتر در تلاش است. به هرحال مشکلاتی وجود دارد و مدیران برای گرفتن بودجه و مواردی از این دست، تلاش میکنند.
مشهدی عباس گفت: شعار ما در جشنواره امسال تئاتر؛ گفتوگوی بدون مرز است. اگر این شعار درک میشد شاید هرگز جنگی رخ نمیداد.
وی با بیان اینکه اگر میزبانی مهیا نباشد این دستاوردها و زحمتها حیف میشود و نباید بگذاریم این جریان متوقف شود ، افزود : جشنواره دوره گذشته در شهر اردکان برگزار شد و دوره جاری با ایجاد زیر ساختها و حمایتهای مناسب شهرداری، به شهر خودش یعنی همدان برگشته است.
وی افزود: ۵۹ نمایش در کل جشنواره اجرا میشود و ۱۲ اثر نقالی خواهیم داشت. در 2سال گذشته جزو 20جشنواره برتر تئاتر کودک و نوجوان بودیم. این جشنواره برای دنیا اهمیت دارد. تئاتر کودک و نوجوان هیچ چیز از تئاتر دنیا کم ندارد.
وی آماری از تعداد گروههای حاضر از استانهای مختلف در جشنواره ارائه کرد و از ارتقای سطح کمک هزینه به آنها و ارتقای ۳۵درصدی به آن گفت و افزود: کمک هزینه پارسال ۴۰ میلیون تومان بوده و امسال به بالای ۵۵ میلیون تومان رسیده است. در بخش ارزش جوایز ۳۰ درصد افزایش داشتیم. جشنواره تئاتر کودک و نوجوان باید بازتاب فعالیتهای یک سال گذشته خود باشد. ما با افزودن بخش رادیو تئاتر و دیگر بخشها سعی کردیم که این جریان را ایجاد کنیم و این منوط به این است که این موضوع ادامهدار باشد.
مشهدیعباس در خصوص آثار بخش بینالملل تأکید کرد: ما آثار بینالملل را به طور عمده دعوت نمیکنیم و خودشان درخواست میدهند؛ زیرا به لطف خدا از رنکینگ جهانی برخوردار هستیم و نیازی به این دعوت نیست. موضوع مهمی که وجود دارد تطبیق زمان برگزاری جشنواره با زمان مطلوب برگزاری جشنوارههای بزرگ جهانی است.
دبیر جشنواره در پاسخ به چالشهایی چون تعویق پروازهای هوایپمایی و مشکلات حمل و نقل برای گروههای بینالمللی جشنواره اظهار کرد: ما با چالشهایی چون گران شدن بلیت هواپیما و هماهنگی پروازها روبهرو بودیم که در نهایت به یاری ادارهکل هنرهای نمایشی و شهردار این هماهنگی رخ داد و در خصوص بخش بینالملل هم در حال حاضر با وضع مطلوبی روبهرو هستیم.
فروش بلیت اینترنتی است
وی با اشاره به بخش بلیتفروشی آثار گفت: در خصوص بلیت ما بلیت فیزیکی نخواهیم داشت، بلیتها حتی اگر رایگان هم باشد از طرف سایتهای فروش بلیت اینترنتی انجام میگیرد؛ درباره قیمتگذاری، شورایی در حال فعالیت است که نتیجه را خدمت شما اطلاعرسانی خواهیم کرد.
مشهدی عباس درباره بخش گرامیداشت کودکان غزه در این رویداد توضیح داد: 2نمایش مخصوص نگاه به فضای غزه آماده کردیم که جشنواره با یکی از این نمایشها افتتاح میشود. در روز ۱۳ آبان هم نمایشی درباره غزه داریم. نگاه جشنواره این است که کودکان در سراسر دنیا باید آرامش داشته باشند.