بررسی «تروریسم رسانه‌ای» در یک کتاب همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  113800 تاریخ انتشار:  1399-09-08 - 10:16 تعداد بازدید:  230
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بررسی «تروریسم رسانه‌ای» در یک کتاب

فرهنگی


 کتاب «تروریسم رسانه‌ای؛ کژکارکردهای شبکه‌های اجتماعی» نوشته حجت‌ا... عباسی (پژوهشگر رسانه و مدرس دانشگاه) منتشر می‌شود.
به گزارش ایسنا، این کتاب که توسط انتشارات سروش منتشر خواهد شد، در ده فصل نگاشه شده و به موضوعاتی چون مفهوم‌شناسی حوزه تروریسم رسانه‌ای، نظریه‌ها و استراتژی‌های شبکه‌های اجتماعی، پارادایم فناوری اطلاعات و ارتباطات، مبانی نظری تروریسم رسانه‌ای و... پرداخته است.
عباسی با تأکید بر ضرورت پرداختن به مسأله تروریسم رسانه‌ای، گفت: جهان با ظهور نسل‌های 3‌گانه وب شاهد تحولات بنیادین رسانه‌ای از جمله تکوین رسانه‌های اجتماعی و به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی است. این شبکه‌ها مظهر خشم و امید هستند، از یکسو امیدزا هستند و درهای زیادی را به سوی دموکراسی، آزادی بیان، حقوق شهروندی و آزادی اطلاعات می‌گشایند و از سوی دیگر بستری برای ابراز خشم و مقاومت مدنی صداهای خاموش محسوب می‌شوند.
وی ظهور، ترویج خصومت و خشونت را نتیجه طلوع فرهنگ‌های ستیزه‌جو در جامعه شبکه‌ای دانست و بیان کرد: طلوع فرهنگ‌های ستیزه‌جو در جامعه شبکه‌ای، کنشگری عقلانی را به ورطه تردید افکنده و از موضعی افراطی روش‌های مداراجویانه را به کنار نهاده و خصومت و خشونت را ترویج کرده است. با زایل شدن فرایند دروازه‌بانی اطلاعات در شبکه‌های اجتماعی، مخاطره در کنشگری اجتماعی به‌شدت تقلیل ‌یافته و عصر جدیدی برای ظهور گفتمان‌های با هویت مقاومت و گفتمان‌های ضدقدرت در این شبکه‌ها آغاز شده است. نسل نوپدید تروریسم از توانمندی رسانه‌ها و قابلیت شبکه‌های اجتماعی برای پیشبرد اهداف و آمال خود بهره می‌گیرد.
این پژوهشگر رسانه با اشاره به استفاده شبکه‌های اجتماعی توسط گروه‌های تروریستی برای دستیابی به «اهداف نامشروع» گفت: شواهد و قراین مؤید آن است که در ۱۵ سال اخیر گروه‌های تروریستی از جمله داعش برای دستیابی به اهداف نامشروع خود از شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و توئیتر برای برنامه‌ریزی، جذب و سازماندهی و آموزش نیروها، هدایت و رهبری، کنترل و نظارت عوامل، پشتیبانی عملیات‌ها و اقدامات تروریستی و تبلیغات و اطلاع‌رسانی بهره می‌گیرد.
عباسی افزود: اهداف گروه‌های تروریستی در این شبکه‌ها مشتمل بر جلب توجه، کسب مشروعیت و مقبولیت، هویت‌سازی، اعلام موجودیت و کسب قدرت است. همچنین مزیت‌های این شبکه‌ها شامل مخاطبان جهانی، دسترسی آسان، قدرت شبکه، سرعت زیاد، ارتباطات منعطف و ارزان است.
وی در ادامه با اشاره به فصل‌های مختلف کتاب گفت: این کتاب در ده فصل تدوین شده است. فصل یک به «مفهوم‌شناسی حوزه تروریسم رسانه‌ای» از جمله تعریف تروریسم، گونه‌شناسی تروریسم و مفاهیم رسانه‌ای مانند رسانه‌های جمعی، رسانه‌های اجتماعی و شبکه‌های اجتماعی پرداخته است. در فصل 2 با عنوان «نظریه‌ها و استراتژی‌های شبکه‌های اجتماعی» با ده نظریه مرتبط با شبکه‌های اجتماعی آشنا می‌شوید. در فصل 3 با عنوان «پارادایم فناوری اطلاعات و ارتباطات» سیر تحول وسایل ارتباط جمعی، ظهور جامعه شبکه‌ای، ظهور رسانه‌های اجتماعی و ظهور شبکه‌های اجتماعی مدنظر قرار گرفته است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com