احیای تلـه تئـاترها در صدا و سیما همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  81485 تاریخ انتشار:  1396-05-29 - 05:45 تعداد بازدید:  149
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

هنرمندان عرصه تلویزیون و تئاتر درخواست کردند
احیای تلـه تئـاترها در صدا و سیما

فرهنگی

پیش از انقلاب اسلامی در تلویزیون تله تئاترهایی زنده نمایش داده می شد که بسیار مورد توجه بودند،به ویژه اینکه بازیگران مطرح تئاتر در آنها به بازی می پرداختند.این تئاترهای زنده دیگر در تلویزیون تکرار نشدند و نخواهند شد.
تله تئاتر از سال های دور در تلویزیون های جهان تولید و پخش می شد. این گونه نمایش ها همواره مورد پسند مخاطبان بوده است. در حقیقت آنان تئاتر را در منزل خود و از طریق قاب تلویزیون به تماشا می نشینند. این به آنان حس خوبی می دهد، به خصوص تماشاگرانی که بودجه تئاتر دیدن ندارند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز، تله تئاترهایی تولید و روی آنتن می رفت، اما هرگز نمایشی زنده نمایش داده نشد.تله تئاترهای زنده بازیگرانی توانا می خواهد که از عهده کار بر بیایند.
در سال های پیش نیز در شبکه چهار سیما تله تئاتر هایی تولید و پخش می شد، اما مدتی است که به هر دلیل این اتفاق نمی افتد.جا دارد که تلویزیون به چنین برنامه هایی روی خوش نشان دهد تا مخاطبان از دیدن تله تئاترهای خوب لذت ببرند.
پرویز پورحسینی بازیگر پیشکسوت تلویزیون، سینما و تئاتر درباره پخش تله تئاترها از قبل از انقلاب اسلامی تا امروز در تلویزیون به صبا گفت: الان شرایط خیلی فرق کرده است. قبلا فضای مجازی و ماهواره ها نبود و مردم انتخاب زیادی نداشتند، برای همین تله تئاتر ها را دنبال می کردند.
به نظر من برنامه های پنج، شش قسمتی را مردم زیاد دنبال نمی کنند، مگر مناسبتی ها را. مناسبتی ها را هم تماشاگران خاص خودش می بینند. تله تئاترهای چند قسمتی را مردم فراموش می کنند. به نظر من اگر تله تئاترهای تک برنامه ای ساخته شود و برایش تبلیغات شود که مردم بدانند،موفق خواهد بود. البته تله تئاترها باید برای مدیوم تلویزیون دکوپاژ و طراحی شوند و از متنی قوی  برخوردار باشند و بازیگران مطرح که مردم آنها را می شناسند در کنار استعدادهای جوان تئاتری خوب جواب خواهد داد.
هرمز هدایت بازیگر پیشکسوت تلویزیون، سینما وتئاتر نیز گفت: این حرکت صبا قابل تحسین است و شاید بتواند یک بار دیگر تله تئاترها و دغدغه و مسائل پیرامون آن را احیا کند. یک دوره قبل از انقلاب، اواخر دهه ۴۰ اوایل دهه ۵۰ شبکه دو به صورت زنده تئاترهایی داشت که به تله تئاتر تلویزیونی معروف شد. بعد از انقلاب نیز پخش این تله تئاتر ها ادامه پیدا کرد. در این دوره آثار خوبی از تلویزیون پخش شد.
وی افزود: پخش تله تئاترها برای برخی از مدیران دغدغه بود و در دوره ای شاهد پخش تله تئاترها از شبکه های مختلف سیما بودیم، اما این هم به صورت مقطعی بود. در دوره ضرغامی گفت و گویی داشتیم درباره ساخت تله تئاترها با متن های درام نویس های استخوان دار این عرصه که می توانستند الگوی مناسبی برای نسل جوان باشند، اما این مقوله هم به صورت مقطعی بود و کسی دنبال آن را نگرفت.
همچنین داریوش مودبیان در این باره گفت: در سال های پس از انقلاب در عرصه تله تئاتر فعالیت می کردم. یک تله تئاتری هم به اسم «سوزنبانان» کارگردانی کردم. در این تله تئاتر بازیگرانی مثل علی نصیریان و اسماعیل محرابی بازی می کردند.
وی توضیح داد: بارها در خواست برگشت تله تئاتر را از مدیران مختلف تلویزیون خواسته ایم، اما هرکدام به دلایلی پیگیری نکردند. حتی به مقوله تله تئاتر ها از نگاه نمایشی به نگاه برنامه ای پرداختم که برنامه ای داشته باشیم تا تله تئاترها را بررسی و آثار فاخر را به مردم معرفی کنند. تلویزیون باید از یک کالای مصرفی در بین خانواده ها به یک کالای فرهنگی تبدیل شود. آن هم فقط از یک راه صورت پذیراست، پای فرهیخته ها به تلویزیون باز شود.
 مسعود رایگان درباره این موضوع گفت: یک مدت تله تئاترهای خوبی در تلویزیون کار می شد. اینکه چرا تله تئاتر در تلویزیون نداریم و دیگر پخش نمی شود را باید از مدیران تلویزیون بپرسیم. در دوره ای مدیران به مقوله تله تئاترها می پرداختند، اما بعد از مدتی به بهانه استقبال نکردن مردم به دست فراموشی سپرده شد.
وی افزود: یک طرحی با خانم تیموریان برای تله تئاتر ها داریم و برای مدیران سیما مطرح کرده ایم. به این صورت که در هفته، تله تئاتر های مختلف از آثار نویسنده های مختلف پخش کنیم. انتهای هفته هم از مردم بخواهیم حدس بزنند این تله تئاتر ها برای کدام نویسنده است. با یک تیر دو نشان می زنیم، یکی اینکه مردم ترغیب می شوند کتاب بخوانند و دیگر اینکه مردم را با تله تئاتر ها آشنا کرده ایم . چند باری پیش از این گفته ام که باید تله تئاتر در تلویزیون نهادینه شود. تله تئاتر در این دوران ،باید کمی با تلویزیون ها و امکانات دیجیتالی به روز رسانی شود. دکوپاژ تله تئاتر ها نیز باید تلویزیونی بشود.
رویا تیموریان هم گفت: مقوله تله تئاتر یک مقوله بسیار مهم است که باید در فرهنگسازی و نهادینه کردن آن تلاش کنیم. جای تله تئاتربین تمام مجموعه نمایشی ها در تلویزیون خالی است . پخش تله تئاتر ها باعث می شود مردمی که وقت ندارند بروند تئاتر ببینند بتواند با آثار فاخر جهان آشنا شوند.
وی افزود:در این زمانه که مخاطب آگاه تری داریم و باید همه گیر تر شود . هنرمندان همیشه از تله تئاتر استقبال کردند و  بارها تله تئاترهای فاخری را ساخته اند . برای پخش مداوم تله تئاتر ها باید سراغ مدیران تلویزیون برویم.
مسعود دلخواه کارگردان تئاتر هم گفت: اگر بحث پخش تله تئاتر ها در تلویزیون است. چرا باید بازپخش داشته باشیم و تله تئاتر های جدید تولید نکنیم؟ اگر فقط قصد پر کردن کنداکتور شبکه است که باید بگویم مقطعی است. متاسفانه هنوز بخشی از مسئولان، تئاتر را به عنوان هنر فرهنگساز نمی دانند.
وی افزود: در تلویزیون برنامه هایی که به مقوله تئاتر بپردازد نداریم. مدیران تلویزیون مانند مدیران آموزش و پرورش به تئاتر علاقه ای ندارند. تمام مجریان و برنامه سازان رادیو و تلویزیون یک دوره ای تئاتری بوده اند، اما هیچ کدام در تلویزیون برنامه ای درباره تئاتر نساخته اند. تئاتر به طور خاص جایگاهی در صدا و سیما ندارد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com