1403-10-171403-10-27bool(false) 1403-10-171403-10-27bool(false) 1403-10-171403-10-27bool(false) 1403-10-171403-10-27bool(false) رسانه و توسعه اقتصادی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 27 دي 1403

Today : Thu, January 16, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  140376 تاریخ انتشار:  1403-08-15 - 11:18 تعداد بازدید:  95
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رسانه و توسعه اقتصادی

نویسنده : غزل اسلامي

فرهنگی


  در جامعه امروز رسانه‌ها در زندگي فردي و اجتماعي انسان‌ها رخنه كرده‌اند و آنها هم بدون استفاده از رسانه‌ها نمي‌توانند به زندگي عادي خود ادامه بدهند.

این یعنی از یک طرف قدرت مطبوعات و سایر رسانه‌ها ناشی از مخاطبان آنهاست و از طرف دیگر مردم براي رسیدن به انگيزه پيشرفت و توسعه و شناختِ آن، نیاز به اطلاعات و اندیشه‌های جدید دارند. رسانه‌ها با ايفاي نقش آموزشي و خبري خود، در ايجاد تحول، ارزش‎ها و انگيزه‎ها مؤثرند. رسانه‎ها مي‎توانند با استفاده از شيوه‎هاي مناسب، نيازهاي عمومي را با امکانات ملي در کشور هماهنگ کنند.

برخي نظرات، رسانه را ابزاري در خدمت توسعه مي‌دانند و برخی تئوري‌هاي ديگر رسانه را از نتايج توسعه مي‌دانند، اما آنچه که غيرقابل انکار است جایگاه و اهميت مطبوعات و رسانه‌ها در تحول و دگرگوني است؛ به حدي که پشتوانه و زيربناي تغييرات اجتماعي در توسعه ملي به‌شمار مي‌روند.

در امر توليد، رسانه‌ها مي‌توانند سهم بخش‌هاي مهم توليد (صنعت، کشاورزي و خدمات) و تأثير هر کدام بر روند توسعه را به جامعه نشان دهند تا عوامل توليد به نسبت صحيحي در اين بخش‌ها توزيع شود و بهترين استفاده ممکن از آنها به عمل آيد.

اقتصاد يكي از بازوان قدرت يك نظام مستقل و مقتدر است و به‌طور معمول مورد توجه خاص رسانه‌ها قرار می‌گیرد، به‌گونه‌اي كه حجم وسيعي از اخبار و تحليل‌هاي خود را به گزارش‌ها و تحليل‌هايي از وضعيت اقتصاد ايران و پيش‌بيني‌هاي توام با جهت‌دهي خاص خود اختصاص داده‌اند.

با توجه به شرايط زماني خاصي كه در آن قرارگرفته‌ايم لزوم حفظ و جذب سرمايه براي به كارگيري در طرح‌هاي زيربنايي، فضايي لازم است تا اطمينان‌خاطر و آرامش لازم را به سرمايه‎گذاران داخلي و خارجي بخشيده و فضاي اقتصادي كشور و استان را برخلاف آنچه كه رسانه‎هاي غربي معرفي مي‎كنند، با صداقت و شفافيت بيشتري منعكس کند.

اطلاع‌رساني شايد فوري‌ترين كار رسانه باشد و از نقش تعيين‌كننده و حساسي برخوردار است؛ اطلاع‌رساني درست مي‌تواند جهت‌گيريي‌ها را اصلاح كند و فضاي اقتصادي را آشفته و غيرهدفمند يا برعكس سبب هدايت توانمندي‌ها به مسير درست باشد.

رسانه باید فرهنگ مصرف پايدار؛ يعني تأمين نيازهاي اساسي بشر بدون صدمه محيط‌زيست و حفظ آن براي نسل حاضر و آينده نهادينه کند.

رسانه براي تربيت انسان و پيشبرد جامعه و رسيدن به توسعه، شناخت نيازمندي‎هاي مردم، ضرورتي اجتناب‎ناپذير است.

اگر مطالعات ارتباطي را به‌ويژه به جوامع در حال توسعه تعميم دهيم، به اين نتيجه مي‌رسيم که رسانه‌ها، هم محرک توسعه‌اند و هم نتيجه آن. به عبارت ديگر، رسانه‌ها در وجه منفي هم مي‌توانند عامل توسعه‌نيافتگي باشند و هم نتيجه توسعه‌يافتگي.

در واقع اگر بخواهيم در كشورمان توسعه يا پيشرفتي انجام پذيرد، بايد نسبت به مزيت‌هاي فرهنگي و ضعف‌هاي فرهنگي‌مان آگاهي کامل داشته باشيم. نماياندن ضعف‌ها و اشكالات و نشان‌دادن نقاط قوت و توانمندي‌ها از جمله اقداماتي است كه رسانه مي‌تواند در حوزه اقتصادي انجام دهد.

مشخص‌ترین نیاز فعلی جامعه این است که بايد از قدرت جادويي هنر و رسانه به‌عنوان يكي از تأثير گذارترين شيوه‎هاي جذب مخاطب جهت توسعه استفاده کنیم تا آينده‌اي درخشان و پراميدي را در به ثمر رسيدن زيرساخت‌هاي فكري ـ فرهنگي شاهد باشيم.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com