مسئولان به قول‌هایی که می‌دهند عمل کنند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 27 بهمن 1403

Today : Sat, February 15, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  3372 تاریخ انتشار:  1390-09-04 - 00:41 تعداد بازدید:  243
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

یک کارگردان نمایش عروسکی:
مسئولان به قول‌هایی که می‌دهند عمل کنند

فرهنگی

همدان‌پیام: کارگردان نمایش عروسکی «رویای شیرین» درباره این نمایش که در تالار فجر همدان در حال اجراست، گفت: این نمایش برگرفته از یکی از احادیث امام رضا(ع) است و در آن با زبان هنر مفاهیم این حدیث به کودکان منتقل می‌شود.
محسن پورقاسمی اظهار داشت: آنچه که در زمینه آموزش حدیث در رسانه‌ها و صدا و سیما کار شده است بیشتر گروه سنی بزرگسال را مخاطب خود قرار داده اما در این نمایش و در فضایی فانتزی مفاهیم عمیق این حدیث از امام رضا(ع) مطرح می‌شود و می‌تواند ارتباط خوبی هم با کودکان برقرار سازد.
وی تصریح کرد: به خاطر انتقال نامناسب مفاهیمی چون احادیث امامان و بزرگان، کودکان نتوانسته‌اند ارتباط خوبی با این مفاهیم برقرار کنند اما اگر کودکان از سنین کودکی با این موضوعات آشنا شوند می‌تواند در زندگی آنها بسیار اثرگذار باشد.
وی با تاکید بر اینکه برای انتقال مفهوم به کودکان باید زبان این گروه سنی را دانست، افزود: در این نمایش با استفاده از زبان کودک، المان‌های تصویر و بازی عروسک‌ها به معرفی مفاهیمی چون نکوهش زیاده‌خواهی و تلف کردن مال پرداختیم.
به گزارش ایسنا، کارگردان نمایش تقدیر شده «رویای شیرین» در جشنواره بین‌المللی تئاتر رضوی، خاطرنشان کرد: در هیچ یک از مراحل تولید این کار هیچ ارتباطی با اداره ارشاد نداشتیم و اداره ارشاد به ما کمکی نکرد و تمام مقدمات لازم را معاونت فرهنگی شهرداری انجام داد که می‌توان گفت سنگ تمام هم گذاشت.
وی تاکید کرد: متاسفانه شرایطی ایجاد شده که اهالی تئاتر تمایلی ندارند برای ساخت کارها به ارشاد که متولی این کارهای فرهنگی و هنری است مراجعه کنند و به سراغ نهادها و ارگان‌های دیگر متمایل می‌شوند.
پورقاسمی اضافه کرد: سقف قراردادی که اداره ارشاد می‌تواند برای اجرا با ما ببندد یک میلیون تومان است؛ در صورتی که در این کار تنها هزینه ساخت عروسک‌ها و موسیقی کار یک میلیون تومان شده است در حالی که هزینه‌های بسیار دیگری مثل دستمزدها، هزینه‌های جانبی و ایاب و ذهاب نیز وجود دارد.
وی مشکل دیگر را مسأله بلیت‌فروشی کار کودک خواند و اظهار کرد: اداره ارشاد معتقد است که کار کودک چون بلیت‌فروشی نیاز به حمایت ندارد اما برای بلیت‌فروشی باید شرایط دیگری را نیز فراهم کنیم که یکی از آنها تبلیغات گسترده و دیگری افزایش قیمت بلیت است که در این صورت استقبال مخاطبان با مشکل مواجه می‌شود.
این کارگردان همدانی تئاتر بیان کرد: متاسفانه بودجه‌ای که ارشاد برای کار تئاتر دارد اصلا کافی نیست و شهری که ادعا دارد جشنواره بین‌المللی تئاتر در آن برگزار می‌شود باید بودجه‌ای در حد و اندازه‌های بین‌المللی برای اجرای سالانه بگیرد.
وی تاکید کرد: اگر شرایط به همین صورت پیش برود ممکن است همدان بتواند جشنواره کودک را به خوبی برگزار کند اما گروه‌های قوی و کار کودک مناسب در همدان شکل نخواهد گرفت.
وی پیشنهاد داد با توجه به شرایط فعلی و کافی نبودن بودجه تئاتر استان کاری که قابل انجام است و خود من هم اجرای آن را در شهرهای دیگر دیده‌ام وارد مذاکره شدن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت مستقیم با صنایع و کارخانه‌های بزرگی است که تمایل به حمایت از کارهای فرهنگی دارند؛ چرا که در این صورت مبالغ سنگینی وارد این عرصه می‌شود و هم به ارتقای سطح تئاتر کمک می‌کند و هم برای آن سازمان ها خوب است که با تبلیغات خود بخشی از هزینه‌ها را جبران می‌کنند.
پورقاسمی درباره برخی قول‌ها که در مراسم اختتامیه جشنواره برای ساخت هرچه بیشتر کار کودک در همدان داده شده است، تصریح کرد: برخی مسئولان وقتی در شرایطی مانند جشنواره‌ها و شرایط خاص آن قرار می‌گیرند جو زده می‌شوند و خیلی حرف‌ها می‌زنند اما فاصله اجرایی شدن تا حرف زدن بسیار زیاد است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با ابراز خرسندی از برگزاری پنج دوره آینده جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان تاکید کرد: اولین کاری که لازم است در رابطه با این موضوع انجام دهیم اصلاح زیرساخت های تئاتر شهر همدان است چرا که ما هم اکنون حتی یک سالن اختصاصی استاندارد کار کودک در همدان نداریم.
این کارگردان تئاتر کودک خاطر نشان کرد: اینکه یک سالن را که وجود دارد به عنوان سالن کودک معرفی کنیم به تنهایی کافی نیست چون سالنی مانند سالن شهید آوینی که به عنوان سالن اختصاصی کار کودک معرفی شده از استاندارد های لازم برای کار کودک برخوردار نیست.
وی مهمترین ویژگی یک سالن استاندارد کار کودک را شرایط سن آن دانست و گفت: سن باید از نظر ارتفاع و نوع فضا متناسب باشد و همچنین نوع  نور هایی هم که مورد استفاده قرار می‌گیرد از اهمیت بالایی برخوردار است اما متاسفانه در همدان سالنی که همه امکانات لازم را یک جا داشته باشد وجود ندارد.
پورقاسمی همچنین به ارزیابی هجدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان نیز پرداخت و اظهار کرد: اگر تصمیم گیری های برگزاری جشنواره را به بچه های تئاتر واگذار می‌کردند شرایط از آنچه که انجام شد خیلی بهتر می‌شد.
وی عنوان کرد: در حاشیه برگزاری جشنواره یکسری اتفاقاتی بدی افتاد که اگر بچه های تئاتر در تصمیم گیری ها دخیل بوند آن تصمیمات گرفته نمی شد و کمک می‌کرد که جشنواره بهتر برگزار شود.
این کارگردان تئاتر افزود: برخی تصمیم گیری ها توسط اهالی غیر تئاتری انجام می‌گرفت که هیچ زمینه تخصصی هم در هنر ندارند به طور مثال وقتی یک گروه 300 نفره مهمان خارجی و داخلی داریم نحوه برخورد ها با گروه ها باید به شکلی ظریف و متناسب و به اصطلاح تئاتری باشد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که شرایط تئاتر همدان در آینده بهتر از وضع موجود باشد و گفت: امیدوارم به روز های درخشان دهه 70 بازگردیم چرا که در آن سال ها گروه های همدانی برای چند سال پیاپی عنوان نخست جشنواره های تئاتر کودک را می‌گرفتند اما هم اکنون شرایط تغییر کرده است که امیدواریم در آینده شرایط به نحوی مناسب شود که اهالی با سابقه تئاتر به این عرصه بازگردند و کارهای خوبی تولید کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com