«کتاب» همچنان «تنها کالای فرهنگی مظلوم» همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  104366 تاریخ انتشار:  1398-10-24 - 12:09 تعداد بازدید:  225
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

«کتاب» همچنان «تنها کالای فرهنگی مظلوم»

فرهنگی

 کتاب هنوز تنها محصول فرهنگی مظلومی است که مسائلی چون گرانی کاغذ، ضعف حمایت دولت از ناشران، فقر فرهنگی، افزایش قیمت کتاب بر مشکلات عرضه و تقاضای این محصول فرهنگی افزوده است.
به گزارش فارس، وقتی از کتاب سخن می‌گوییم گویی از یک موجود زنده و دوستی که همواره خیر و نیکی را برای آدمی می‌خواهد‌، حرف می‌زنیم؛ دوستی که همچون اقیانوس بی‌کرانی است که ناشناخته‌های بسیاری دارد و هر کس به فراخور حالش دل به ژرفای آن سپرده و سیراب می‌شود.
با وجود اینکه همه از اوصاف کتاب و کتابخوانی بسیار دیده و شنیده‌اند اما همواره از این رفیق دور بوده‌اند و اندک فرصتی را برای گذراندن وقت خود با این یار آشنا می‌گذرانند به‌طوری‌که سرانه مطالعه کشورمان همچنان زیر 5 دقیقه است.
با وجود اینکه منابع مطالعه شامل روزنامه و مجلات و به تازگی تلفن‌های همراه شده است اما هیچ‌چیز نمی‌تواند جایگزین کتاب شود و آدمی را وارد دریای عمیق معرفت کند.
بر این اساس سالانه نمایشگاه‌های مختلفی برای افزایش سرانه مطالعه در کشور گشایش می‌یابد تا مردم از نزدیک در جریان تازه‌های نشر قرار گیرند اما این امر نیز نمی‌تواند مردم را به این مسأله گرایش دهد که گویا دغدغه‌های امروزی مردم جدای از کتاب و کتابخوانی است.
اما جدای از مشکل سرانه کتاب و کتابخوانی این روزها ناشران هم دغدغه‌های زیادی در حوزه کاری خود دارند که این مشکلات بر عرضه و تقاضای این محصول فرهنگی نیز افزوده است‌.
گرانی کاغذ، ضعف حمایت دولت از ناشران، فقر فرهنگی، افزایش قیمت کتاب همچون سایر کالاها و . . . . از جمله مشکلات حوزه نشر است که دغدغه این روزهای ناشران شده است.
با توجه به برگزاری چهارصد و ششمین نمایشگاه سراسری کتاب کشور و دوازدهمین نمایشگاه کتاب همدان بر آن شدیم تا درباره وضعیت کتاب و کتابخوانی و نشر با برخی ناشران صحبت کنیم که زیر می‌خوانید.
مسئول فروش انتشارات «ماهابه» نیز یکی از مشکلات حوزه چاپ و نشر را عدم حمایت از ناشران عنوان کرد و گفت: یکی از حمایت‌ها می‌تواند تبلیغات باشد اما در این زمینه تلاشی نمی‌شود؛ صداوسیما برای چیپس و پفک تبلیغات دارد اما کتاب تبلیغ نمی‌شود.
نوری با بیان اینکه عده‌ای که به نمایشگاه کتاب می‌آیند نیز تعداد اندکی از آن‌ها به دنبال خواندن کتاب هستند، افزود: برخی هم برای وقت‌گذرانی به نمایشگاه می‌آیند.
وی یکی از دلایل کاهش سرانه مطالعه را گرانی کتاب دانست و خاطرنشان کرد: کاغذ گران و موجب افزایش قیمت کتاب شد؛ هرچند وضعیت اقتصادی جامعه نیز به شکلی است افراد ابتدا به دنبال تهیه اولویت‌های زندگی هستند و کتاب در اولویت‌های بعدی خانواده‌هاست.
 این مسئول انتشاراتی با بیان اینکه معمولا کتاب جزو اولویت‌های زندگی نیست و خرید کتاب به شدت افت دارد، گفت: سال گذشته فروش کتاب خوب بود به‌طوری‌که 3 برابر امسال چه در نمایشگاه‌ها و چه کتابفروشی‌ها فروش داشتیم.
وی تبلیغات را در هر امری مهم عنوان کرد و خاطرنشان کرد: تبلیغات به حدی اهمیت دارد که می‌تواند برندی را در رتبه نخست قرار داده یا از بین ببرد.
نوری اختصاص تبلیغات به تازه‌های نشر را در میزان سرانه مطالعه مهم دانست و گفت: محتوای کتاب‌ها نیز بسیار اثرگذار است هرچند اکنون مؤلف‌ها اعم از خارجی و داخلی هم زیاد شده است.
وی با اشاره به اینکه برخی مؤلف‌های مترجم و حتی مؤلف‌های نویسنده شناخته‌شده نیستند، یادآور شد: وقتی از یک کتاب ۱۰ نمونه ترجمه باشد طبیعی است که فروش کتاب پایین می‌آید.
مسئول فروش انتشارات «ماهابه» با تأکید بر اینکه در سطح شهر تبلیغات از تازه‌های کتاب وجود ندارد، افزود: برای فرهنگسازی مطالعه کتاب اصلا تبلیغی صورت نمی‌گیرد.
وی با بیان اینکه کتاب‌های با محتواهای خارجی فروش بیشتری دارند، خاطرنشان کرد: برخی کسانی که می‌خواهند کتاب بخرند به طرح جلد توجه می‌کنند به این صورت که اگر جلد کتابی به دلشان بنشیند می‌خرند و محتوا برایشان مهم نیست.
ناشران علاقه‌ای به افزایش قیمت کتاب ندارند زیرا در فروش آن‌ها اثر می‌گذارد اما وقتی کاغذ تحریم می‌شود و در کشور نیز دست به تولید کاغذ نمی‌زنند زنجیره‌وار قیمت بالا می‌رود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com