مترسکی تنها از مزرعهای محافظت میکند، به خاطر تنهایی زیاد تندخو و بداخلاق و خودخواه و خودپسند شده و همه را میترساند. روزی از روزهای زمستان، آدم برفی در کنار او ظاهر میشود، دوستی آدم برفی با مترسک و گپ و گفت آنها روی مترسک تأثیر گذاشته و آرام آرام و به واسطه کارها و بخششهای آدم برفی، عشق و مهر و محبت و دوستی را درک میکند.
آدم برفی شخصیتی مهربان است که تمام چیزهایی که دارد مانند کلاه و دکمه و دماغ و چتر و... همه را از روی محبت به کسانی که نیاز دارند میبخشد و تأکید دارد که با نبودن تمام این موارد باز هم من آدم برفی هستم و شخصیت من عوض نمیشود.
آدم برفی میفهمد مترسک آرزویی دارد و با تشویق و انگیزهدادن به او و کمککردن اورا به آرزویش میرساند...
کارگردان نمایش "زندگی بسیار کوتاه هست" در گفتو گو با همدانپیام گفت: تیم ما بهعنوان مهمان ویژه از طرف دبیر جشنواره دعوت شد و به تیم ما اعتماد کردند.
مجتبی گوهرخای با اشاره به این که این گروه متشکل از تعداد زیادی از بچههای با اختلال بینایی هست گفت: اسم تیم ما "آرشک" هست خلاصهشده "آسمان روشن شبهای کویر" و ما بزرگترین گروه تئاتر کمبینایان و نابینایان هستیم.
این کارگردان ادامه داد: بچههای این تیم بسیار مستعد هستند بهطوری که فقط 11 ماه از تولد این گروه گذشته است و هنوز یکساله هم نشده اما در همین مدت کوتاه 3 کار تولید شده که در سالنهای مختلف تالار هنر و مرکز تولید تئاتر کانون پرورش فکری کودک و نوجوان که بسیار حرفهای است اجرا شدهاند.
گوهرخای تصریح کرد: نمایش دیگری بهنام "یک روز در موزه" نیز از این تیم قرار هست چند هفته دیگر در جشنواره منطقهای شهر کرد اجرا شود.
وی در مورد جشنواره منطقهای شهرکرد گفت: در این جشنواره منطقهای 20 گروه حرفهای سابقهدار که سالهاست با معلولین کار میکنند ثبتنام کردند و از بین آنها بازبینی کردند و از بین این 20 گروه حرفهای گروه تئاتر "آرشِک" بین 3 گروه برتر قرارگرفت آن هم فقط در 11ماه که این بسیار موفقیت بزرگی است.
کارگردان نمایش "زندگی بسیار کوتاه هست" با اشاره به این که اعضای تیم آرشک فرهیخته هستند، ادامه داد: در بین اعضای تیم وکیل و پزشک داریم، لیسانس روانشناسی هست و این نشان دهنده این است که اعضای این تیم فرهیخته و اندیشمند هستند.
گوهرخای در مورد برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در استان همدان گفت: همدان از ابتدا صاحب جشنواره تئاتر بوده و هست و گهگداری این جشنواره به اصفهان میرفت و بازمیگشت و پارسال هم رفت یزد و برگشت!
وی افزود: همدان به شهر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان شناخته میشود و اگر جای دیگری هم که باشد ما هنرمندان عادت نداریم؛ پارسال با اینکه این جشنواره در یزد بود ما به اشتباه و طبق عادت میگفتیم بچهها برای جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان! رفتهاند! چون این جشنواره را همه بهنام همدان میشناسند.
کارگردان نمایش زندگی بسیار کوتاه هست، گفت: همدان شهری فرهنگ دوست و تاریخی است که مسئولان شهرداری و استانداری و حتی نماینده مجلس بسیار تلاش کردند این جشنواره به این شهر برگردد و خوشحالیم در این شهر هستیم و نخستین نمایش تاریخساز تئاتر کودک و نوجوان در زمینه نابینان و کم بینایان در همدان اجرا شد.
گوهرخای در مورد نحوه تمرین و ارای این نمایش گفت: نمایشی بینظیر است چون هیچگونه نشانهگذاری و برجستگی روی صحنه برای لمس کف پا وجود ندارد و بدون نشانه به این خوبی اجرا کردند و کسی از تماشاگران در سالن حتی متوجه نشد که این اشخاص نابینا هستند. با هوش و استعداد و خلاقیت و تقویت هوش شنوایی و جهت یابی اجرای بینظیری داشتند.
بازیگر نقش آدم برفی گفت: هنر تئاتر علاقه میخواهد و علاقه که داشته باشی محدودیتی مانع کار و پیشرفت نمیشود.
داریوش فلاحی تصریح کرد: کار تئاتر برای ما که نابینا هستیم سختی خود را دارد و اجرا بدون علامت و نشانه و طنابکشی و... کار آسانی نیست ولی تیم ما با کمک و دلسوزیهای مجتبی گوهرخای کارگردان این نمایش نه تنها این نمایش بلکه 2نمایش دیگر را نیز به مرحله اجرا رساند و این نشانه همت بالای اعضای تیم و حمایتهای بیدریغ کارگردان است.
بازیگر نقش مترسک نیز با اشاره به اینکه مجتبی گوهرخای را پدر تئاتر نابینایان میدانیم، گفت: مجتبی گوهرخای مانند پدری که تمام ویژگی شخصیتی و رفتاری و روحی فرزند خود را میداند و پابه پای فرزند خود حرکت میکند، در این مدت 11 ماهه با دلسوزی تمام اعضای تیم را دور هم جمع کرده و هدفی جز موفقیت تیم نداشت.
سایه همایی گفت: از مردم و دوستداران هنر میخواهیم که از ما حمایت کنند، منظور ما حمایتهای مالی نیست و فقط نیاز به حمایت معنوی داریم ما نیاز به شناختهشدن داریم و بسیار بهتر هم از این میتوانیم اجرا کنیم.
همایی افزود: از رسانهها و ارگانهای مربوطه و تأثیرگذار درخواست داریم که مارا به مردم بشناسانند.
داریوش فلاحی، سایه همایی، مسیحا موسوی، امیرحمزه نخعی، نفس آذرنیا، مینا دهقانی، الهه محقق، الهام محقق، داریوش غیبعلی زاده از بازیگران این نمایش بودند.
همدانیها به احترام اجرای حرفهای بازیگران نابینا ایستادند
سومین روز از برگزاری 29مین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با اجرای یک نمایش از کشور برزیل و چندین نمایش از تهران و دیگر شهرهای کشور همراه بود که در بین اجراها نمایش «زندگی بسیار کوتاه است» با بازی بازیگران نابینا و کمبینا مورد استقبال قرار گرفت. دوشنبه چهاردهم آبان ماه در سومین روز از برگزاری 29مین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان- همدان 7 اثر نمایشی در بخش صحنهای و 3 اثر در بخش نقالی و تئاتر خیابانی پیش روی شهروندان همدانی قرار گرفت. «زندگی بسیار کوتاه است» به کارگردانی مجتبی گوهرخای و نویسندگی مهدی مهدیآبادی از استان تهران در سالن مهدیه همدان روی صحنه رفت. بازیگران این نمایش نابینایان و کمبینایان بودند که اجرای به خصوصی را برای تماشاگران پر ذوق و شوق همدانی داشتند. نکته قابل توجه این نمایش آن بود که چنان بینقص و بدون نشانهگذاری و برجستگی خاص توسط گروه آرشک اجرا شد که تماشاگران تا پایان کار نمیدانستند که آنها نابینا و کمبینا هستند و وقتی متوجه شدند چنان تحت تأثیر قرار گرفتند که میشد قطرههای اشک را در چشمان برخی از آنها مشاهده کرد.
حضور بازیگران نابینا و کمبینا در 29مین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان نه تنها نشانهای از توانمندی و اراده این هنرمندان است، بلکه بهعنوان یک الگو برای جامعه به شمار میآید. این رویداد فرصتی را فراهم کرده است تا استعدادهای ویژهای که ممکن است در سایه قرار بگیرند، معرفی شوند. بازیگران نابینا با استفاده از تکنیکهای خاص و خلاقیتهای خود، توانستند عواطف و احساسات را به شکلی عمیق و تأثیرگذار به مخاطبان منتقل کنند. اجرای چنین نمایشی به افزایش آگاهی جامعه نسبت به توانمندیها و قابلیتهای این هنرمندان نیز کمک میکند. به رسمیت شناختن و حمایت از این قشر، میتواند به ایجاد فضایی برابرتر در عرصه هنر و فرهنگ منجر شود. این نوع توجه و حمایت از هنرمندان نابینا و کمبینا، میتواند الهامبخش نسلهای آینده باشد و نشان دهد که هنر هیچگاه محدود به شرایط جسمی نیست.