مدرسه جنت تعیین‌تکلیف شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  109968 تاریخ انتشار:  1399-04-17 - 09:41 تعداد بازدید:  825
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بلاتکلیفی عمارتی محصور در باغ
مدرسه جنت تعیین‌تکلیف شود

نویسنده : مریم مقدم

فرهنگی


 حکایت رها شدن خانه و عمارت‌های تاریخی به‌حال خود در همدان به یک داستان دنباله‌دار تبدیل شده است که این‌روزها دلایل آن یک کالبدشکافی کارشناسانه را می طلبد.
باغ و عمارت جنت با 17 هزار مترمربع مساحت که در دهه ۶۰ و ۷۰ خورشیدی مدتی به عنوان مدرسه ابتدایی فعال بوده؛ باید هرچه سریع‎تر تعیین‌تکلیف شود. این تازه‌ترین موردی است که عضو شورای اسلامی شهر همدان در شورای شهر مطرح کرده است.
ابراهیم مولوی می‌گوید: استانداری، میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و همچنین اداره کل مسکن و شهرسازی در کنار شهرداری باید به‌منظور تسریع در روند امور، تفاهم‌نامه‌ای با مالکان این عمارت تاریخی، منعقد کنند و با اهدای زمین معوض به مالکان و جلب رضایت آنان در راستای تملک این بنای ماندگار و ثروت تاریخی- فرهنگی به‌عنوان یک اقدام ماندگار به‌منظور تأسیس موزه مردم‌شناسی اقدام و در اختیار شهروندان همدانی قرار دهند.
این  عمارت قدیمی محصور بین درختانی کهن خیابان سعیدیه پایین، روبه‌روی تقاطع خیابان کمال‌آباد، در شهر همدان جای خوش کرده است.
عمارتی که از نگاه هیچ  شهروندی حتی برای لحظه‌ای در امان نمی‌ماند اما همواره این سؤال را در ذهن ایجاد می‌کند، چرا این عمارت سالهاست بدون کاربری  به حال خود رها شده است؟
باغ و عمارت جنت در دهه 60 و 70 خورشیدی مدتی به‌عنوان مدرسه ابتدایی فعال بود، در آنجا آمدوشد بسیار بود. اما در‌حال‌حاضر از عمارت هیچ حفاظتی نمی‌شود و این رها شدن پیام‌آور این مهم است که شاید مالک یا مالکان آن خیال دیگری مانند تخریب در سر داشته باشند.
عمارت جنت 2 طبقه است که طبقه اول در حدود 250 مترمربع، طبقه همکف در حدود 240 مترمربع و زیرزمین آن در حدود 200 مترمربع مساحت دارد. باغی که عمارت را در خود جای داده نیز حدود 12 هزار و 500 مترمربع است.  نمای عمارت کاملا آجری است و با آجرکاری ویژه‌ای شکل‌هایی تزئینی و برجسته به شکل‌های گلدان و گل در نمای ساختمان ساخته شده است. این بنا هم از لحاظ شکل آجرکاری و هم تزئینات نما و تزئینات داخلی از بناهای شاخص و منحصربه‌فرد همدان است.
در طبقه بالا، ایوان یا بالکن به شکل سرتاسری دور تا دور ساختمان اجرا شده است و در هر ضلع ستون‌های آجری و چهارگوش به تعداد 4 ستون قرار دارند. پوشش سقف از حصیر و تیرچوبی است. بنا دارای دودکش‌هایی آجری، بلند و چهارگوش است که شکل قرارگیری آنها در بام زیبایی ویژه‌ای به ساختمان داده است. سقف عمارت شیروانی است و ستون‌های گفته شده که در 4 طرف نمای هر طبقه قرار دارند، بار سقف را به دوش می‌کشند. بالکن طبقه فوقانی با این ستون‌ها جلوه‌ای قابل توجه دارد. بنا روی سکویی بلندتر از زمین‌های اطراف ساخته شده است.
با توجه به وضع موجود هنوز هیچ‌گونه دخل و تصرفی در بنا مشاهده نمی‌شود و عمارت و باغ قابلیت آن را دارد که به کاربری فرهنگی و هنری مانند فرهنگسرا یا موزه صنایع‌‌دستی تبدیل شود و ادامه حیات دهد.
باغ و عمارت جنت در تاریخ ۲۷ آبان‌ ۱۳۸۵ به شماره ۱۶۴۹۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و بنابر قانون هرگونه دخل و تصرف و ایجاد تغییرات در آن خلاف مقررات قانونی است و با متخلفان به شکل قانونی برخورد می‌شود. باغ و عمارت جنت در دهه ۶۰ و ۷۰ خورشیدی مدتی به‌عنوان مدرسه ابتدایی فعال بود و آمدوشد داشت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com