کشتی جور ورزش را کشید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 12 آبان 1403

Today : Fri, November 1, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134683 تاریخ انتشار:  1402-07-17 - 09:06 تعداد بازدید:  2335
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نگاهی کلی به عملکرد کاروان ورزشی ایران در هانگژو
کشتی جور ورزش را کشید

حوادث


 ورزش همدان نسبت به 3 دوره قبلی بازی‌ها، افتی فاحش داشت

بازی‌های آسیایی هانگژو در حالی به پایان رسید که کاروان ورزشی کشورمان با ۱۳ طلا، ۲۱ نقره، ۲۰ برنز و مجموع ۵۴ مدال در جایگاه هفتم جدول توزیع مدالی قرار گرفت که نسبت به دوره قبل یک پله افت داشت.

ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا ۶۲ مدال گرفت اما در هانگژو، تعداد مدال‌های ایران به ۵۴ مدال رسید.

تعداد مدال‌های طلا افت محسوسی داشت و از ۲۰ طلای دوره قبل به ۱۳ طلا رسید. زنان هم دوره قبل یک طلا گرفتند اما در این دوره ورزش زنان به مدال طلا نرسید.
کاروان ورزشی ایران در طول ۱۹ دوره بازی‌های آسیایی (بازی‌های آسیایی ۱۹۵۱ تا بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲) در ۱۶ دوره حضور داشته که موفق به کسب مدال‌های مختلف در رشته‌های ورزشی تیمی و انفرادی شده‌ است. ایران در بازی‌های آسیایی ۱۹۵۴ مانیل، ۱۹۶۲ اندونزی و ۱۹۷۸ تایلند حضور نداشت.

 اولین حضور با 8 مدال طلا

اولین حضور ایران در بازی‌های آسیایی مربوط به سال ۱۹۵۱ است که کاروان کشورمان با ۴۹ شرکت‌کننده موفق به کسب ۸ طلا، ۶ نقره و ۲ برنز شد و در رتبه سوم قرار گرفت. دومین حضور کاروان کشورمان در بازی‌های آسیایی ۱۹۵۸ توکیو بود. اگرچه تعداد ورزشکاران کشورمان در این دوره افزایش داشت اما از نظر رنگ مدالی و جایگاه نسبت به دوره اول یک پله سقوط داشت.

 روزهای تلخ بعد از جاکارتا

بعد از انقلاب در طول حضور ایران در بازی‌های آسیایی، بازی‌های ۲۰۱۰ گوانگجو بهترین عملکرد کاروان کشورمان با مجموع ۵۹ مدال (۲۰ طلا، ۱۵ نقره و ۲۴ برنز) بود که در رده چهارم قرار گرفت. البته در بازی‌های ۲۰۱۴ اینچئون هم تعداد مدال‌های طلا به ۲۱ رسید اما از نظر جایگاهی ایران یک پله افت کرد.

سیر نزولی کاروان کشورمان از بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا آغاز شد؛ جایی که با وجود کسب ۲۰ طلا، ایران در رده ششم قرار گرفت و در این دوره یعنی در هانگژو تعداد طلاها به عدد ۱۳ کاهش یافت و جایگاه کشورمان نسبت به دوره قبل با یک پله سقوط هفتم شد.

 میدان هانگژو تلخ اما با چند مدال شیرین

نگاهی کوتاه به رشته‌های شرکت‌کننده نشان می‌دهد بیشترین طلاهای کسب شده در کشتی (۵ مدال) و بعد در ووشو و کوراش مجموعا (۳مدال) است.

در برخی رشته‌ها مانند تیراندازی با کمان و جودو مدالی کسب نشد. اگرچه تاکید مسئولان ورزش کشورمان اعزام کاروان کیفی به بازی‌های هانگژو بود اما به نظر می‌رسد همین کاروان کیفی در بسیاری از رشته‌ها انتظارات را برآورده نکرده است که می‌توان به وزنه‌برداری، تکواندو، کبدی، تیراندازی، فوتبال، بسکتبال، هندبال و قایقرانی اشاره کرد.

باید اشاره کرد که ژیمناستیک، هم مدال تاریخی نقره کسب کرد که با توجه به حواشی عجیب بیش از یکسال این رشته، درخشان بود.

رشته‌های تیمی کاروان کشورمان در بازی‌های آسیایی هانگژو نتایج چندان خوبی نداشتند و حتی در رشته‌ای مانند کبدی که شاید خیلی‌ها روی مدال طلایشان حساب می‌کردند، نقره و برنز حاصل کار بود‌. بسکتبال عملکرد ناموفق داشت و واترپلو هم چهارم شد. یکی از رشته های گروهی موفق والیبال بود که کارش را با قهرمانی به پایان رساند.

شطرنج دیگر رشته تیمی بود که تاریخ سازی کرد و مدال ارزشمند طلا بدست آورد.
در بخش تیمی، تنیس روی میز هم درخشان ظاهر شد و برای اولین بار با شکست ژاپن برنز آسیا گرفت.

 استارت مدال‌ها با بانوان پایان کار هم با بانوان

نخستن مدال کاروان ایران در هانگژ را بانوان صید کردند. جایی که در رقابت‌های قایقرانی مهسا جاور و زینب نوروزی در روئینگ سنگین وزن در جایگاه دوم ایستاده و مدال نقره گرفتند.

اما دیروز و در روز پایانی بازی‌ها، سارا بهمنیار نماینده کومیته بانوان ایران در بازی‌های آسیایی به عنوان آخرین ورزشکار ایرانی که در هانگژو مسابقه داد، در مبارزه با حریف ژاپنی برای کسب مدال برنز با نتیجه ۶ بر ۵ به پیروزی رسید تا آخرین نشان کاروان ایران را به دست آورد.

 چهار کشور بدون مدال
در این دوره از بازی‌ها 45 کشور حضور داشتند و همچنین یک تیم در رشته راگبی متشکل از تعدادی ورزشکار زیر پرچم شورای المپیک آسیا شرکت کرد.

در این دوره 1593 مدال طلا، نقره و برنز در میان نمایندگان 41 کشور توزیع شد که چین بیشترین سهم را داشت. ضمن اینکه 27 کشور موفق شدند حداقل یک مدال طلا را در کارنامه خود ثبت کنند.

چین با ۲۰۱ طلا به کار خود پایان داد که بهترین عملکردش در تاریخ بازی‌های آسیایی است. همچنین بوتان، مالدیو، تیمور شرقی و یمن، چهار کشوری بودند که در این دوره به مدالی دست نیافتند.

 آخرین طلا، سهم تایوان

چین، تایوان و ژاپن آخرین مدال‌های طلای بازی‌های آسیایی هانگژو را روز گذشته در شنای هنری و کاراته به دست آوردند.

آخرین مدال طلا به ورزشکاری از تایوان رسید. گو شیائو شوانگ از تایوان توانستت مولدیر ژانگبیربای ۲۶ ساله از قزاقستان را شکست دهد تا از عنوان قهرمانی وزن ۵۰- کیلوگرم کومیته زنان که سال ۲۰۱۸ در جاکارتا به دست آورده بود، دفاع کند.

 ورزش همدان و عملکردی ضعیف

مینا قربانی در تیراندازی، مریم بربط در جودو، کیمیا زارعی در قایقرانی و شیما صفایی در تنیس روی میز چهار ورزشکار زن بودند که از استان همدان در قالب کاروان کشورمان راهی بازی‌های آسیایی شدند. هر چهار ورزشکاری که نام بردیم در این دوره از بازی‌ها دستشان به مدال نرسید.

میلاد جباری و محمدرضا کبودراهنگی هم در کبدی اعضای همدانی حاضر در بازی‌های آسیایی بودند که در فینال مغلوب هند شده و به مدال نقره بسنده کردند.
بی‌آنکه قرار باشد خود را فریب دهیم، ارزش مدال تیمی برای یک شهر یا استان به اندازه مدال انفرادی نیست و در این دوره ورزش همدان نتوانست در رده انفرادی مدالی به کارنامه خود اضافه کند. در شرایطی که در سه دوره قبلی چنین اتفاقی را شاهد نبودیم و ورزشکاران استان مدال‌های رنگارنگ انفرادی به ارمغان آورده بودند.

فرود ظفری، مریم کرمی، مریم امیدی‌پارسا و مه‌لقا جام‌بزرگ در دوره قبلی بازی‌های آسیایی جاکارتا چند مدال نقره و برنز در ووشو، قایقرانی و تیراندازی کسب کردند.

در 2014 اینچئون میثم مصطفی‌جوکار در کشتی طلا گرفت و آرزو حکیمی هم در کایاک مدال برنز به گردن آویخت. البته در این دوره آرمین تشکری هم در قالب تیم ملی والیبال موفق به کسب مدال طلا شده بود.

اما در 2010 گوانگجو، صادق گودرزی و جمال میرزایی دو دلاورمرد کشتی استان موفق به کسب مدال طلا شدند. مه‌لقا جام‌بزرگ هم دو مدال نقره و برنز برای کاروان کشورمان تصاحب کرد.

 از امروز به فکر المپیک و بازی‌های آسیایی باشید

حالا کمتر از یک سال به بازی‌های المپیک پاریس فرصت باقیست و مسابقات مختلف برای کسب سهمیه المپیک برگزار شده و البته ادامه دارد، باید دید با این نتایج ورزشکاران در مسابقات کسب سهمیه چطور عمل خواهند کرد و برنامه فدراسیون‌ها برای ارتقاء و بهبود نتایج در المپیک چه خواهد بود.

همچنین بیستمین دوره بازی‌های آسیایی قرار است طبق برنامه از ۱۹ سپتامبر تا چهار اکتبر ۲۰۲۶ در شهر ناگویای ژاپن برگزار شود.

امیدواریم وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیون‌های ورزشی از همین امروز برای المپیک و بازی‌های آسیایی برنامه‌ریزی کنند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com