1403-01-251403-02-04bool(false) ساختمان‌هاي ايران زود می‌میرند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 4 ارديبهشت 1403

Today : Tue, April 23, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  49988 تاریخ انتشار:  1393-06-15 - 05:00 تعداد بازدید:  3167
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ساختمان‌هاي ايران زود می‌میرند

حوادث

مشاور عالی رئیس‌جمهور در افتتاحیه نمایشگاه صنعت ساختمان گفت که خانه‌های اروپایی 70 سال بیشتر از ساختمان‌های ایرانی عمر می‌کنند
 خريد زمين و ساخت خانه از يك طرف و ايجاد محيطي دلخواه براي زندگي از طرف ديگر، صنعت ساختمان را به يكي از پوياترين و متنوع‌ترين حوزه‌هاي اقتصاد تبديل كرده است.
مسکن اولویتی انکارناپذیر در رفع نیازهای اولیه انسان محسوب می‌شود و هر روز تازه‌های علوم و فنون و تکنولوژی‌هاي نو براي ساختمان‌سازی استفاده مي‌شود كه نمايشگاه صنعت ساختمان همدان اين تكنولوژي‌هاي نو را در محل دائمي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي همدان در معرض ديد علاقه‌مندان و آنهايي كه مي‌خواهند مدرن و راحت زندگي كنند، قرار داده است.
مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه كه چهارشنبه گذشته در محل‌های هتل باباطاهر و نمايشگاه‌هاي بين‌المللي همدان برگزار شد، محل ايراد صريح سخناني بود كه مهندسان ناظر، مردم و مسئولان را سيبل قرار داد تا به حوزه ساختمان عميق‌تر و جدي‌تر فكر كنند.
ميهمان ويژه اين مراسم اکبر ترکان، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بود كه سخنانش را در 7 بخش موضوعي و در دو قسمت مراسم افتتاحيه و حين بازديد از نمايشگاه ايراد كرد.
تركان در ابتدا با بيان اينكه خانه‌دار شدن یکی از اولویت‌های مهم خانوارهای ایرانی است، پرسيد: چرا نباید خانه‌های ساخت ایران همچون اروپا نزدیک به 100 سال عمر داشته و تنها 30 سال عمر داشته باشد؟
وی با بیان اینکه مقررات ملی ساختمان در ایران با مقررات ملی ساختمان اروپا تفاوتی ندارد، گفت: مقررات ملی ساختمان در ایران به مقررات اروپا بسیار نزدیک است ولی شاهد هستیم که عمر ساختمان‌ها در ایران بسیار پایین‌تر از عمر خانه‌های اروپایی است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور تصریح کرد: ریشه‌یابی کوتاه بودن عمر خانه‌ها بر عهده سازمان نظام مهندسی ساختمان است و باید توقع و مطالبه مردم از دست‌اندرکاران ساختمان ایجاد شود.
وي با بيان اينكه باید در سه زمینه طراحی، اجرا و نظارت افراد دارای صلاحیت به کار گرفته شوند، گفت: خوشبختانه در زمینه طراحی و نظارت با مشکلات کمتری در نظام مهندسی ساختمان روبه‌رو هستیم اما منکر نقاط ضعف در این بخش‌ها نیستیم و امضا فروشي يكي از نقاط ضعف اين بخش است.
ترکان با اشاره به اینکه کارفرمایان برای گرفتن تأییدیه نقشه نیازمند امضای مهندسان طراح هستند، گفت: متأسفانه برخی مهندسان ناظر در قبال مبلغی امضا فروشی می‌کنند و فقط در قبال صدور پروانه حق عوارض دریافت می‌کنند؛ در حالی که باید در طراحی ساختمان دخالت داشته باشند و مشخص نیست پولی که آنها دریافت می‌کنند، حلال است.
وي اظهار كرد: با توجه به الزامی نبودن بحث طراحی ساختمان در بناهای زیر یک هزار متر توسط مجریان ذی‌صلاح، این خلأ زمینه ورود فعالان دیگر مشاغل به حرفه ساخت‌وساز را فراهم آورده و این افراد به واسطه نداشتن پرونده کاری به راحتی تخلف می‌کنند.
وی بیان کرد: وقتی هر کسی می‌تواند خانه بسازد، نتیجه آن تخریب خانه‌های برخی مناطق با زلزله 1/6 ریشتری می‌شود؛ خانه‌هایی که امضای مهندس ناظر نظام مهندسی ساختمان در پایان کار آن موجود است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: 80 درصد از درآمد شهرداری‌ها از محل کمیسیون مواد 100 و پنج که رسیدگی به تخلفات است کسب می‌شود  و شهرداری‌ها از تخلفات صنعت ساختمان درآمد خوبی دارند.
وی تأکید کرد: استانداران، بزرگترین حامیان صنعت ساختمان‌سازی هستند؛ زيرا معاون عمرانی استاندار در این زمینه هدایت کننده بوده و نیاز است نظام مهندسی ساختمان با معاونت عمرانی برای ساخت خانه‌های با عمر بالا همکاری داشته باشد.
 توزیع مصالح بي‌كيفيت در كشور
رئیس نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه مصالح مورد استفاده در ساختمان‌سازی در داخل و خارج از کشور مطابقت‌های بسیاری دارد، گفت: باید ترکیب اقدامات در حوزه ساخت‌وساز به گونه‌ای باشد که سبب افزایش عمر ساختمان شود.
وی با بیان اینکه اطمینانی از انجام کنترل کیفیت روی مصالح ساختمانی دارای استاندارد اجباری ندارم، افزود: هم‌اینک فولاد فاقد مشخصات در سطح وسیع در کشور توزیع شده است.
ترکان تأکید کرد: نباید اجازه داد تولیدات بی‌کیفیت وارد بازار شوند که برای تحقق این امر کارشناسان نظام مهندسی آمادگی دارند بر روند تولید مصالح بازدید و نظارت کنند.
وی به خریداران توصیه کرد املاک بدون شناسنامه فنی و ملکی را خریداری نکنند و در صورت مواجهه با چنین بناهایی حتی همکاران او در سازمان نظام مهندسی را مؤاخذه کنند.
وی گفت: در صورت رایج شدن امتناع مردم از خرید خانه‌های بدون شناسنامه فنی و افزایش مطالبات مردم در این حوزه به طور حتم نظارت نیز افزایش می‌یابد.
ترکان تأکید کرد: بسیاری از سازه‌های داخلی در محدوده‌ای هستند که مجری ذی‌صلاح الزامی نیست و این امر موجب می‌شود تا کسانی که شغل دیگری دارند وارد صنعت ساختمان شوند و ساخت‌وساز کنند و گاهی اوقات نیز مسکن بی‌کیفیت تحویل مردم ‌دهند.
 فونداسيون مساكن مهر ايراد اساسي دارد
وي ادامه داد:  نظارت ضعیف بر روند ساخت مساکن مهر موجب شد که مهندسان ناظر با دریافت 30 هزار ریال بابت هر یک متر، بنا را تأیید کنند.
وی اضافه کرد: مشکلات کنونی مساکن مهر ناشی از نظارت‌های ضعیف و غیرواقعی صورت گرفته است؛ به گونه‌ای که فونداسیون برخی از مساکن ایراد اساسی دارد.
وی ادامه داد: مسکن مهر در بعضی استان‌ها با کیفیت خوب و در برخی موارد بد ساخته شده است.
ترکان اظهار کرد: برخی از مسکن‌های مهر حتماً تخریبی‌اند؛ زیرا از ابتدا بنای کار مطابق اصول فنی نبوده است و الان گرفتار شده‌ایم که این مسأله به دقت مدیریت و مجریان هر استان برمی‌گردد.
وی تصریح کرد: بهتر است از همین الان برای واحدهای مسکن مهری که در سازه استحکام لازم ندارند، تصمیم‌گیری کنیم؛ زیرا نمی‌توان این مسأله را به علت خطرناک بودن، سرهم بندی کرد.
 سند معماري همدان تدوين نشده است
ترکان همچنین در ارتباط با توجه به معماری ایرانی اسلامی در ساخت‌وسازها توضیح داد: ساخت‌وساز در هر منطقه به تناسب اقلیم، آب و هوا، رفتار اجتماعی و فرهنگ صورت می‌گیرد و نمی‌توان انتظار داشت همه مناطق از یک الگو تبعیت کنند.
وی گفت: معماری اقلیمی با توجه به سبک زندگی اسلامی در برخی استان‌ها تدوین شده و در آن با تشریح تاریخچه معماری و شهرسازی یک سند راهبردی تهیه و آماده ارائه شده است.
مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور بیان کرد: نظام مهندسی ساختمان باید سند مدونی در این زمینه تهیه کند که این سند گویای هویت و تاریخچه معماری آن منطقه باشد که هنوز این سند در همدان منتشر نشده است.
 اشتغال صنعت ساختمان 10 درصد
مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور در ادامه اظهار کرد: هفت درصد تولید ناخالص ملی از صنعت ساختمان است و میزان اشتغال در این حوزه بیش از 10 درصد است.
ترکان افزود: تولیدات 140 رشته صنعتی برای نمونه فولاد، سیمان، لوازم برقی، تأسیساتی، اتصالات و تزئینات ساختمان و نازک کاری در ساختمان به کار برده می‌شود و رکود عمیق صنعت ساختمان تمامی این حوزه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
 مرگ 1800 كارگر ساختماني در سال
وي اظهار کرد: سالانه یک هزار و 800 کارگر در حوادث کار جان خود را از دست می‌دهند كه آمار متوفیان حوادث کار در سال گذشته به یک هزار و 900 نفر رسید و نداشتن مهارت فنی کارگران یکی از علل عمده بروز حوادث ساختمانی است.
ترکان اضافه کرد: حدود 50 درصد از متوفیان سوانح کار مربوط به صنعت ساختمان هستند که به علت سقوط از ارتفاع، استفاده نکردن از کلاه ایمنی یا سقوط اجسام و قطعات از ارتفاع، گودبرداری غیراصولی و برق گرفتگی جان خود را از دست می‌دهند.
وي با اشاره به اینکه دستورالعمل گودبرداری یک سال پیش تصویب شده است، افزود: در حال حاضر گودبرداری با نظارت نظام مهندسی صورت می‌گیرد ولی کارگران ساختمانی در زمینه گودبرداری مهارت‌های فنی لازم را ندارند.
وی تصریح کرد: با سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور مذاکراتی مبنی بر آموزش کارگران مورد نیاز بازار ساختمان شده که هنوز به انعقاد قرارداد منتهی نشده است.
 ميليون‌ها ساخت‌وساز در راه است
ترکان در ادامه سخنانش درباره گردشگری حلال در ایران گفت: برخی با بعضی سخت‌گیری‌ها که در شرع مقدس نیز گفته نشده است و تنها از روی علایق دینی برخی مسائل را مطرح می‌کنند، محدودیت‌هایی در حوزه گردشگری ایجاد کرده‌اند.
وی تصریح کرد: باید با برقراری گردشگری حلال نشان دهیم که برای خانواده‌ها می‌توان بهترین تفریحات را فراهم کرد بدون اینکه گناه‌آلود باشد، اگر این دقت را نداشته باشیم باید بدانیم که در همسایگی ما بازار گناه‌آلودی ایجاد شده که مردم و خانواده‌های ایرانی را جذب می‌کنند.
ترکان با تأکید بر اینکه می‌توان بدون گناه خوشگذرانی کرد، تصریح کرد: مردم ایران اهل سفر بوده و اگر به درستی به آنها خدمت‌رسانی شود گردشگری حلال در داخل کشور به خوبی رونق پیدا می‌کند.
وی افزود: در غیر این صورت بازارهای قوی در اطراف کشور وجود دارد که علاوه بر جذب پول‌های کشور فرهنگ خانواده ایرانی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و فرهنگ ایرانی را به تاراج می‌برد.
وي با اشاره به طرح‌هاي گردشگري همدان بيان كرد: با توجه به این موضوع نظام مهندسی همدان باید بداند که میلیون‌ها ساخت‌وساز در استان در راه است.
 بلندمرتبه‌سازی یکی از نیاز‌های استان
استاندار همدان نيز در مراسم افتتاحيه نمايشگاه صنعت ساختمان استان بلندمرتبه‌سازي را یکی از نیاز‌های استان همدان برای توسعه دانست و گفت: در این مورد جانمایی و تعیین محل ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار است.
محمدناصر نیکبخت با بیان اینکه اختلاف همدان با سایر شهرها در رونق ساخت‌وساز زياد است، بیان كرد: صنعت ساختمان مؤثرترین صنعتی است که می‌تواند در رابطه با اشتغال تأثیرگذار باشد اما متأسفانه تحریم‌ها موجب به وجود آمدن رکود در بازار صنعت ساختمان و ساختمان‌سازی شده است که امیدوریم بزودی این مشکل حل شود.
به گفته نيكبخت، با توجه به اینکه کشور ایران روی کمربند زلزله قرار گرفته است باید به استانداردسازی ساختمان توجه زیادی شود.
استاندار همدان با تأکید بر اینکه باید اصول ساختمان‌سازی و استاندارد در ساختمان‌های استان همدان رعایت شود، عنوان كرد: 32 کالای ساختمانی وجود دارد که مشمول نظارت مهندسان ساختمان‌سازی است؛ بنابراین ناظران و مجریان صنعت ساختمان باید بیش از پیش در این مورد حساسیت نشان دهند.
نیکبخت در ادامه سخنانش پرسيد: در کشور و همچنین استان همدان همان مصالحی که در کشور‌های اروپایی به کار گرفته می‌شود استفاده می‌شود پس چرا باید عمر ساختمان در ایران و استان همدان پایین‌تر از آن کشورها باشد؟
وی بیان كرد: لازم است در استان همدان از نظام مهندسی استان به عنوان بازوی استانداری استفاده شود و نیاز است که در استان همدان ساخت‌وساز ساختمان رونق بیشتری داشته باشد.
نیکبخت ابراز اميدواري كرد با راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری زمین و مسکن و لایحه برون‌رفت از رکود اقتصادی شاهد رونق اقتصادی در همه زمینه‌ها بخصوص مسکن باشیم.
 پرداخت بدهي‌هاي واحدهاي توليدي تعطيل استان
وی اشتغال را از برنامه‌های اصلی دولت تدبیر و امید برشمرد و اظهار کرد: با آغاز به کار دولت جدید در استان همدان 600 واحد از واحدهای تولیدی استان تعطیل، 300 واحد نیمه تعطیل و تنها 20 واحد از واحد‌ها بالای 70 درصد فعال بودند.
استاندار همدان مشکلات 600 واحد تعطیل استان را به خاطر سرمایه در گردش دانست و افزود: با توجه به همکاری بانک‌های استان 400 میلیارد تومان بدهکاری این واحد‌ها تعیین تکلیف و آماده دریافت سرمایه در گردش شده‌اند.
 سرمايه‌گذاري همدان يكبار مصرف است
نیکبخت از شهردار همدان خواست برای جذب سرمایه‌گذاران تلاش کند و اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در همدان یکبار مصرف بوده است و با همکاری مسئولان بخصوص شهرداری این مشکل باید حل شود.
استاندار همدان سرمایه‌گذاری را یک نوع کارآفرینی دانست و تصریح کرد: دولت مجاز به سرمایه‌گذاری دولتی نیست و باید سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی صورت بگیرد که این امر راهکار نجات مردم از بیکاری است.
وی از برگزاری همایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در پایان مهرماه امسال در همدان خبر داد و گفت: از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در این همایش استفاده خواهد شد.
 گردشگري همدان صعود مي‌كند
استاندار همدان به تورم 44 درصدی و رشد منفی شش درصدی اقتصاد در ابتدای کار دولت تدبیر و امید اشاره و عنوان کرد: ایجاد رونق اقتصادی، افزایش تورم را در پی دارد و ایجاد تعادل بین این دو شاخص نیاز به تلاش بسیاری دارد.
نیکبخت گفت: در حال حاضر شاهد تورم 23 درصد و رشد اقتصادی منفی دو، در کشور هستیم که تا پایان سال به صفر می‌رسد.
وی گردشگری را یکی از اولویت‌های سرمایه‌گذاری استان برشمرد و با اشاره به استقبال سرمایه‌گذاران در این بخش گفت: سایت گردشگری با هتل پنج ستاره، مجموعه فروشگاه‌های بزرگ، سه هزار واحد پارکینگ و کمپ اقامتی با سرمایه‌گذاری جدید شروع به کار شده است.
استاندار همدان به ایجاد اشتغال در استان نیز اشاره کرد و گفت: از فروردین‌ ماه 93 هر ماه هزار نفر به بیمه‌شدگان اضافه شده است؛ در حالی که در سال 92 شاهد اشتغال از دست رفته شش هزار نفري بودیم.
نیکبخت با بیان اینکه از دیگر محورهای توسعه استان همدان کشاورزی است، افزود: نبود صنایع تبدیلی در استان همدان از دیگر مشکلات بوده است و حدود پنج تن محصولات کشاورزی در همدان تولید می‌شود که سه تن آن نیاز به صنایع تبدیلی دارد.
نیکبخت به توانمندی‌های استان همدان در زمینه گردشگری، اقلیمی، تاریخی، آب و هوا و... اشاره و تأکید کرد: استان همدان نباید تنها مسیر گردشگری باشد بلکه باید مقصد اول گردشگری باشد.
 عمر ساختمان‌هاي كشور كمتر از ميانگين جهاني
در ادامه مراسم افتتاحيه نمايشگاه صنعت ساختمان همدان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان همدان به ايراد سخن پرداخت و گفت: عمر متوسط ساختمان در کشور کمتر از میانگین جهانی است که در صورت استفاده از مصالح استاندارد شاهد افزایش عمر ساختمان خواهیم بود.
امیر متینی‌فرد، مسکن را بعد از خوراک و پوشاک از نیازهای اصلی مردم برشمرد و افزود: استفاده نکردن از مصالح استاندارد سبب کاهش کیفیت و پایین آمدن عمر ساختمان می‌شود بر همین مبنا یکی از دیدگاه‌های سازمان نظام مهندسی برای افزایش عمر ساختمان رعایت مقررات ملی ساختمان است.
وي تقویت سیستم نظارت بر ساختمان‌سازی را از دیگر راهکارهای افزایش عمر ساختمان برشمرد و بر ضرورت ساماندهی مراکز تولید و فروش مصالح ساختمانی و ارائه استاندارد‌های اجباری برای آن تأکید کرد.
وی به رکود اقتصادی مسکن اشاره و عنوان کرد: با راه‌اندازی صندوق زمین و تدبیر دولت تدبیر و امید باید این رکود بدون تورم را از بین برد.
حسین الماسی مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان همدان نيز در ادامه مراسم از راه‌اندازي فضاي جديد نمايشگاه‌هاي بين‌المللي استان در سال آينده خبر داد و گفت: با همکاری مسئولان ارشد استانی زمین 20 هکتاری در اختیار شرکت نمایشگاهی قرار گرفته و در هفته آینده کلنگ‌زنی می‌شود.

***************

در نمايشگاه صنعت ساختمان؛
هرچه مي‌خواهيد پيدا مي‌كنيد
چهاردهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان، یازدهمین نمایشگاه تخصصی تأسیسات و سیستم‌های گرمایشی همزمان با نهمین نمایشگاه تخصصی عمران و ماشین‌آلات راهسازی از 12 تا 16 شهريورماه جاري در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی همدان بر پا شده است. در این نمایشگاه 122 واحد فعال کشور از استان‌های تهران، فارس، اصفهان، آذربایجان شرقی، یزد و مرکزی حضور دارند، همچنین نمایندگانی از کشورهای ترکیه، ایتالیا، دانمارک، کره، مالزی، چین و سوئیس و ژاپن و هلند شرکت کرده‌اند.
از 122 واحد شرکت کننده در نمایشگاه 80 واحد در رابطه با صنعت ساختمان و 42 واحد مرتبط با صنعت گرمایشی، سرمایشی، راهسازی و عمران فعاليت دارند.
واحدهای حاضر در این نمایشگاه آخرین محصولات و تولیدات خود شامل پکیج، شوفاژ دیواری، ماشین‌آلات مونتاژ، در و پنجره، سازه‌های فلزی، کفپوش و پارکت، دکوراسیون داخلی، روشنایی و نورپردازی، نرم‌افزار عمران و راهسازی، اتوماسیون ساختمان، آبگرمکن خورشیدی، آسانسور و عایق‌های ساختمانی را در معرض دید عموم قرار داده‌اند.
توسعه و گسترش سبک‌سازی و مقاوم‌سازی، کمک به رونق ساخت‌وساز، شناخت توانمندی و کمبودهای صنعت ساختمان، آشنایی با پیشرفت‌های روزافزون این صنعت در جهان، اشتغالزایی و ایجاد یک فضای اقتصاد و تجاری ویژه برای رویارویی شرکت‌های فعال داخلی و خارجی در زمینه صنعت ساختمان سیستم سرمایشی و گرمایشی و ماشین‌آلات راهسازی فعال در این عرصه از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه عنوان شده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com