1403-01-201403-01-30bool(false) کرسی‌های خبرگان در گرو صف‌بندی‌های سیاسی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  68857 تاریخ انتشار:  1394-12-01 - 05:45 تعداد بازدید:  3130
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کرسی‌های خبرگان در گرو صف‌بندی‌های سیاسی

نویسنده : سعید زارع صفا

حوادث
  انتخابات مجلس خبرگان رهبری در حالی وارد دومین هفته از تبلیغات خود شده که با گذشت یک هفته از مهلت تبلیغات همچنان شاهد سردی تبلیغاتی در داخل شهرها هستیم. هر چند این دوره از انتخابات خبرگان از آغاز، حرارت درونی و ذاتی از حساسیت مجلس پنجم خبرگان گرفته و طیف‌بندی‌های سیاسی کشور برای این مجلس هم وارد کارزار شده‌اند. عرضه لیست‌های جداگانه‌ای از سوی مجامع روحانی اصولگرا و اصلاح‌طلب که این‌بار با نام اعتدالیون فضای رقابت را در این دوره سنگین‌تر کرده است.
در استان همدان اگرچه با آغاز تبلیغات رسمی کاندیداهای مجلس در شهرها خبرگانی‌ها را به حاشیه برده اما همچنان چند و چون رقابت در این حوزه مورد پیگیری گروه‌های مرجع است.
انتخابات خبرگان در استان در این دوره با تأيید 4 کاندیدا از میان 14 داوطلب نام نوشته کلید خورده که 3 نفر از آنها برای مردم استان به نسبت شناخته شده‌اند. آیت‌ا... غیاث‌الدین طه محمدی ولی فقیه در استان و امام‌جمعه همدان، آیت‌ا... سید مصطفی موسوی‌اصفهانی مدیر حوزه‌های علمیه استان، آیت‌ا... علی رازینی نماینده استان در مجلس خبرگان چهارم و حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌ا... شعبانی 4 کاندیدای این دوره از انتخابات در حالی پای در عرصه رقابت علما گذاشته‌اند که هر یک از شرایط متفاوتی برخوردارند.
 آیت‌ا... طه‌محمدی؛شانس برتر
نماینده ولی فقیه در استان و امام‌جمعه همدان در حالی برای این دور از انتخابات خبرگان نام‌نویسی کرد که هم زمان مورد حمایت دو لیست متفاوت قرار گرفت. لیست جامعتین اصولگرا «جامعه مدرسین و جامعه روحانیت مبارز» و لیست مورد حمایت مجمع محققین و مدرسین و اعتدالگرایان او را یکی از چهره‌های مورد حمایت خود در انتخابات معرفی کردند.
 قرار گرفتن نام وی در این 2 لیست، نشان‌دهنده ویژگی‌های شخصیتی و مشی میانه‌روانه امام‌جمعه همدان بوده است. موضع‌گیری‌های رسانه‌ای و مطبوعاتی وی که این روزها- هرچند کم دیده شده-شفاف‌تر از قبل شده که حکایت از حمایت همراه با انتقاد از دولت داشته است.
با این حال در آغاز انتخابات و هفته آغازین تبلیغات آیت‌ا... محمدی به واسطه شرایط جسمی، دیرتر از دیگران وارد کار شد هر چند که ویژگی‌های موقعیتی و شناختی که از او در استان وجود دارد کار را برای وی تسهیل کرده اما نباید فراموش کرد که رقبای دیگر پرتحرک‌تر از دور قبل وارد میدان انتخابات شده‌اند و کم‌سن‌وسال‌ترین کاندیدا هم با بهره‌گیری از نیروی جوانی جنب‌وجوش بیشتری از خود نشان داده است. تحرکات رقبای نزدیک به وی این هشدار را در خود دارد که برای کرسی‌نشینی در خبرگان آتی با رأی بالا جنب و جوش بیشتری از خود نشان دهد تا وارد مرحله تثبیت شود.
 سید؛ امیدوارتر از قبل 
اما یکی دیگر از کاندیداهای نام‌آشنای این دوره در انتخابات خبرگان سید مصطفی موسوی اصفهانی است که سابقه کاندیداتوری در دور گذشته را هم دارد. این چهره علمی و حوزوی از آنجایی که مدیریت حوزه‌های علمیه استان را در سال‌های گذشته به عهده داشته توان تأثیرگذاری بیشتری روی قشر مرجع روحانیت استان دارد اما نباید فراموش کرد که در انتخابات خبرگان این فقط روحانیون نیستند که رأی می‌دهند. از این رو تلاش‌های بیشتری برای شناساندن و تبلیغ خود به جامعه در پی گرفته و محافل شهرستانی را برای تبلیغ وهمراهی با خود تدارک دیده است. آیت‌ا... موسوی اصفهانی در این دوره از انتخابات به همراه آیت‌ا... طه محمدی به واسطه حمایت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از حمایت اصولگرایان استان بهره می‌برد هرچند که همراهی محسوسی از سوی برخی کانون‌های صاحب‌نفوذ از وی صورت گرفته است که امیدواری این کاندیدا به جلوس در مجلس خبرگان را بیشتر از پیش می‌کند.
این کاندیدای مجلس خبرگان در دسته‌بندی‌های سیاسی با موضع‌گیری‌های خود در یک هفته اخیر و البته پیش از آن در دایره تفکرات اصولگرایانه گنجانده می‌شود و در درون این طیف گسترده نیز در دایره اصولگرایان پرحرارت جای می‌گیرد. این را از مواضع اخیر وی در دانشگاه بوعلی یا گفت‌وگوی خبری وی می‌توان مشاهده کرد.
در مقابل اما طرفداران این کاندیدا نگرانی‌هایی هم دارند که از جمله آن فضای جامعه‌شناختی استان به‌ویژه روحیه بومی‌گرایی محسوسی است که بیشتر از 3 کاندیدای دیگر رأی‌آوری وی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
 رازینی؛ فعال‌تر از قبل 
اما دیگر کاندیدای این دور از انتخابات آیت‌ا... علی رازینی است که در حالی پای به عرصه رقابت گذاشته که وضعیتی متفاوت از دور قبل را دارد. وضعیتی که رازینی را به تلاش بیشتری برای ادامه حضور در خبرگان فرا می‌خواند. او در این دوره با عده و عُده بیشتری وارد میدان تبلیغاتی شده و موضع‌گیری‌های شفاف‌تری نسبت به مسائل جامعه و مسائل خبرگان اتخاذ کرده است که بیشتر به مواضع اعتدالگرایان نزدیک است و همین نزدیکی بوده که وی را در لیست حمایتی این گروه قرار داده است. اما رازینی در این دور از انتخابات مخالفان آشکاری هم برای رأی‌آوری دارد. مخالفینی که در 2 گروه جای گرفته‌اند؛ دسته‌ای مخالف تفکرات و سلایق وی هستند که به کاندیداهای دیگر وابسته‌اند اما دسته‌ای نیز از روی گلایه‌مندی از حضور نداشتن وی در استان منتقد او هستند که با این جبهه‌گیری‌ها کار برای رازینی در گستره اجتماعی استان سخت شده است. 
اگر چه اردوگاه سیاسی حامیان رازینی که نزدیکان به دولت و جناح معتدلین هستند نقطه قوتی برای وی به حساب می‌آید که می‌تواند موجب راهیابی مجدد وی به مجلس خبرگان شود. او این روزها ستادهای فعالی هم در شهرستان‌های استان تشکیل داده که فعالیت چشمگیری دارند.
 مجتهد جوان و پرجنب‌وجوش 
اما آخرین و تازه‌ترین کاندیدای خبرگان استان حجت‌الاسلام حبیب‌ا... شعبانی مجتهد جوانی است که البته به اندازه دیگران برای جامعه شناخته شده نیست اما نیروی جوانی می‌تواند میانبری برای سبقت وی باشد.
حجت‌الاسلام شعبانی در موضع‌گیری‌های سیاسی خود در هفته گذشته نیز نشان داده که تفکراتی نزدیک به اصولگرایان و مشابه یکی از کاندیداهای خبرگان استان دارد که پیش از این از ائتلاف این کاندیدا با وی سخن گفته می‌شد. او اخیراً نیز امکان ائتلاف را رد نکرده است.
شعبانی به عنوان یکی از جوان‌ترین کاندیداهای مجلس خبرگان در این دوره از ویژگی تازگی و پدیده بودن می‌تواند بهره بگیرد اما گرایشات سیاسی او سبد رأی او با یکی از کاندیداها را مشترک کرده که شاید از همین رو ائتلاف را رد نکرده است.
با وضعیت این 4 کاندیدا اما نمی‌توان از تأثیر گرایش جامعه در انتخابات مجلس شورای اسلامی نادیده انگاشت هرچند مردم در خبرگان نشان داده‌اند که بیشتر به شناخته‌شدگی و سوابق رأی می‌دهند تا گرایشات جناحی. 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com