مردم مصدومان جاده‌ها را انتقال ندهند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

Today : Wed, April 24, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  49333 تاریخ انتشار:  1393-05-30 - 05:00 تعداد بازدید:  2727
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

هشدار در کارگروه سلامت استان
مردم مصدومان جاده‌ها را انتقال ندهند

حوادث

 براساس آمارها مصدومان حوادث جاده‌ای در همدان حین انتقال به بیمارستان بیشترین آسیب را دیده و گاه فوت کرده‌اند.
به گزارش خبرنگار ما، در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان که با دستور کار حوادث جاده‌ای و ترافیک برگزار شد، ضمن هشدار این موضوع و بیان این مطلب که آمار فوتی‌های این حوادث حین انتقال به بیمارستان بیشتر از میانگین کشوری است، گفته شد که بیشتر این فوتی‌ها به دلیل انتقال ناصحیح آنها توسط مردم به بیمارستان بوده است.
همچنین نبود پزشک در آمبولانس‌ها و تداخل کاری بین‌ هلال‌احمر و فوریت‌ها برای انتقال مصدومان هم دیگر علت فوت مصدومان حین انتقال گزارش شد.
آمارها نشان می‌دهد که 46 درصد فوتی‌های تصادفات جاده‌ای در صحنه، 4/8 درصد حین انتقال و 5/42 درصد در بیمارستان اتفاق افتاده است که همدان به نسبت سایر استان‌ها بیشترین آمار فوت مصدومان را دارد. همچنین یک‌سوم تخت‌های بیمارستانی نیز توسط مصدومان اِشغال می‌شود که خدمات‌دهی به سایر بیماران را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی با تأکید بر اینکه باید تلاش شود فوتی‌های حوادث جاده‌ای به نُرم کشوری و حتی پایین‌تر از آن برسد، گفت: بحث انتقال توسط آمبولانس هلال‌احمر و فوریت‌ها و نیز خدمات بیمارستان‌ها برای کاهش آسیب‌ها باید مورد بررسی قرار گیرد.
محمدابراهيم الهی‌تبار افزود: لازم است طرح جامعی برای فرهنگ‌سازی اصول راهنمایی‌و‌رانندگی با توجه به بضاعت استان تدوین شود تا نهادهای فرهنگ‌ساز طبق آن اقدام به آموزش شهروندان كنند.
وی با اشاره به اینکه بیشتر تصادفات از سوی موتورسواران گزارش شده است، ادامه داد: در سال فرهنگ باید روی این مباحث کار شود تا شعار سال به واقع تحقق یابد.
الهي‌تبار تأکید کرد: نباید همه کارها را از پلیس بخواهیم؛ زيرا پلیس راهنمایی‌و‌رانندگی وظایفی چون برقراری نظم، هشدار، تذکر و جریمه را عهده‌دار است.
وي از شورای ترافیک خواست در این زمینه طرح دهد تا مشخص شود چه باید کرد که آمار مرگ‌و‌میر کاهش یابد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار نيز درخصوص آلودگی‌های صنایع سلیس‌کوبی ازندریان اظهار كرد: به لحاظ اینکه تدبیر و تصمیم‌گیری در این حوزه مسائل اجتماعی خاص خود را دارد باید پس از برگزاری جلسه با فرمانداری ملایر نتایج و راهکارها را اعلام كنیم.
 کارگران صنایع سیلیس‌کوبی در معرض مرگ
در ادامه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان از خطرات کار در صنایع و کارگاه‌های سیلیس‌کوبی خبر داد و گفت: 35 واحد سیلیس‌کوبی در استان داریم که 33 مورد در منطقه ازندریان واقع شده است.
حسین عرفانی افزود: کارگران ازندریان، قطب سیلیس کشور در معرض ابتلا به بیماری سیلیکوزیت که یک بیماری کشنده است، هستند.
وی ادامه داد: طبق تحقیقات ضمن اینکه همه کارگران شاغل در این کارگاه‌ها این بیماری را دارند از هر 9 نفر هم یک نفر در مرحله پیشرفته یا مرگ قرار دارد.
عرفاني با بیان اینکه ضمن پرداختن به مسائل اشتغال و اقتصاد باید مباحث سلامت افراد هم مدنظر باشد، افزود: باید این کارگاه‌ها به صورت شهرک درآیند تا خدمات لازم در آنها توسعه یابد؛ ضمن اینکه استانداردهای لازم بهداشتی هم در آنها مدنظر باشد.
وی با انتقاد از اینکه تهویه صنعتی در صنایع به درستی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، گفت: سلامت حرفه‌ای لازمه اشتغال است که باید کارفرمایان آن را رعایت کنند.
عرفاني نبود آموزش، سواد پایین، نبود نظارت‌های مستمر را عمده دلايل خطرات حرفه کارگری دانست و افزود: بلورهای سیلیس محیط‌زیست را چندان آلوده نمی‌کند، اما سلامت کارگران را تهدید می‌کند.
رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی استان هم گفت: سال 81 آمار تصادفات جاده‌ای 533 نفر بود که در سال 85 به 869 مورد و در سال 92 با روند سیر نزولی به 521 مورد رسید.
حبیب معصومی افزود: همدان در آمار فوتی‌ها رتبه 14 کشور را دارد که اگر رقم فوتی‌ها همچنان ادامه یابد مشکلات ناشی از بی‌سرپرستی خانواده‌ها گریبان‌گیر نهادهایی، چون بهزیستی و کمیته امداد امام خميني(ره) می‌شود.
وی بیشترین دليل فوتی‌های درون‌شهری را ضربه سر و بیشترین خودروهای تصادفی را پراید اعلام کرد.
معصومی خاطرنشان كرد: در صورتی که آمبولانس‌های ما نیز مانند کشورهای توسعه‌یافته دارای پزشک بود، آمار فوتی‌ها کاهش می‌یافت. در حالی که کادر حاضر در آمبولانس‌ها از نیروهای فوق‌دیپلم است که فقط در صورت جداشدن سر از بدن برگه فوت صادر می‌کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com