شائبه‌های انتخاباتی برای افتتاح یک پروژه ناقص همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  130086 تاریخ انتشار:  1401-11-16 - 10:36 تعداد بازدید:  484
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گزارشی تحلیلی از ساختمان جدید اتاق بازرگانی
شائبه‌های انتخاباتی برای افتتاح یک پروژه ناقص

حوادث


با وجود آغاز روند انتخابات اتاق‌های سراسر کشور و به تبع آن شکل‌گیری فضای انتخاباتی، اتاق بازرگانی همدان درصدد است، آیین گشایش ساختمان جدید اتاق را با دعوت از فعالان اقتصادی و مدیران دولتی و بخش خصوصی رسماً برگزار کند.

این ساختمان که کلنگ آن در دوره هشتم توسط رئیس اتاق ایران زده شد بالاخره پس از حدود 5 سال عملیات عمرانی، در واپسین روزهای فعالیت دوره نهم اتاق افتتاح می‌شود.

قدمت اتاق بازرگانی اتاق همدان به حدود یک قرن پیش باز می‌گردد. هسته نخست اتاق را انجمن تجارت تشکیل می‌داد که در اواخر دوره قاجار تشکیل شد و بعدها در دوره پهلوی اول به نام اتاق تجارت تشکیلات جدیدی به خود گرفت. همدان از دیرباز به دلیل موقعیت سوق الجیشی خود چهارراه مبادلات بازرگانی و یکی از مراکز تجاری ایران بوده است. بازرگانان این شهر در میان همگنان خود سرامد بودند و اعتبار و وجاهت بالایی داشتند.

با این وجود اتاق تجارت همدان فراز و فرودهای زیادی را از سر گذراند و در مقاطعی به فترت فرورفت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی این نهاد بخش خصوصی با بی مهری‌هایی نیز مواجه شد اما رفته‌رفته ققنوس‌وار از خاکستر خود سر برآورد و توانست اعتبار پیشین را تا حدودی بازیابد هر چند هنوز تا رسیدن به آنچه که بود راه درازی در پیش دارد.

در میان انبوه دشواری‌ها و موانع پیش روی اتاق بازرگانی، همواره یک موضوع ذهن فعالان اقتصادی استان را به خود مشغول کرده بود و آن نداشتن یک ساختمان مختص به این نهاد بود تا بتواند مأمنی برای فعالان اقتصادی و بازرگانان استان باشد.

نخستین اقدام جدی برای بنای ساختمان جدید در دوره هفتم اتاق بازرگانی و ریاست سیدمجید موسوی رئیس اسبق اتاق آغاز شد، آنجا که هیأت رئیسه اتاق توانست با خرید یک ساختمان کلنگی در محله آقاجانی‌بیگ گامی مهم در این مسیر بردارد. پس از آن با پیگیری‌های موسوی در اتاق همدان، یک قطعه زمین در باغ بدیع الحکما خریداری شد که موقعیت خوبی داشت و از ارزش ریالی بالایی هم برخوردار بود.

با تغییر رئیس اتاق در دوره هشتم، هیأت رئیسه جدید به دلایلی نامعلوم، آن زمین گرانبها را با قیمتی پایین و البته به صورت اقساطی واگذار کرد تا زمینی در بلوار فرودگاه همدان برای ساختمان جدید خریداری کند. همزمان ساختمان نیمه‌کاره اتاق در محله آقاجانی بیگ هم تحت الشعاع این موضوع قرار گرفت و تمام اموال و دارایی‌های اتاق برای ساخت بنای جدید فروخته شدند.

ساختما جدید در زمینی به مساحت تقریبی 4 هکتار احداث شده و زیربنای آن حدود 6 هزار متر است. البته ابتدا قصد رئیس اتاق این بود که این ساختمان را در 11 هزار متر مربع احداث کند اما به دلیل مخالفت اتاق ایران با تخصیص بودجه، زبردست به 6 هزار متر اکتفا کرد. این متراژ البته بیشتر از مصوبه اتاق ایران برای اتاق‌های درجه 3 مانند اتاق همدان است که مقرر شده حداکثر 4 هزار متر مربع ساختمان در اختیار داشته باشند.

در همان ابتدای کار، مسابقه‌ای برای طراحی ساختمان جدید برگزار شد ولی آنچه اجرا شد با آنچه در مسابقه طراحی برنده شده بود، فاصله‌ای محسوس دارد. به هر تقدیر ساختمان جدید با بودجه تخصیصی اتاق ایران و فروش اموال و دارایی‌های اتاق همدان قابل استفاده شده است؛ هر چند هنوز تا تکمیل نهایی پروژه و تجهیز آن باید منابع بیشتری هزینه شود و به فرصت بیشتری نیاز است. با این حال رئیس اتاق همدان، اصرار عجیبی می‌ورزد تا ساختمان جدید را حتماً تا قبل از انتخابات اتاق در دهم اسفند ماه افتتاح کند، هر چند شائبه استفاده تبلیغاتی از آن و سوء استفاده از منابع اتاق برای مصارف انتخاباتی و شخصی روز به روز تقویت می‌شود.

گزارش‌هایی غیررسمی نیز وجود دارد که برخی فعالان اقتصادی با ارسال نامه‌ای به رئیس هیأت نظارت بر انتخابات استان خواستار تعویق آیین گشایش به روزهای بعد از برگزاری انتخابات شده‌اند. همچنین زمزمه‌هایی نیز شنیده می‌شود که بر خلاف ادعای رئیس اتاق، احداث ساختمان جدید با توجه به سیاهه دارایی‌هایی که اتاق آنها را فروخته تا خرج عملیات عمرانی نماید چندان مقرون به صرفه نیست.

ضمن آنکه احداث ساختمان در منطقه‌ای غیراداری و به دور از سازمان‌هایی که قاعدتاً اتاق با آنها در ارتباط است ،مثل سازمان صمت و جهاد کشاورزی، مشکلاتی را متوجه فعالان اقتصادی می‌کند. علاوه بر آن برای اتاق همدان با حداکثر 500 عضو که درامد سالیانه آن از محل حق عضویت و دیگر منابع درامدی احتمالاً کمتر از 1 میلیارد تومان است، نگهداری از ساختمانی با مساحت 6 هزار متر مربع هزینه‌ای طاقت فرسا خواهد بود. این موارد در کنار ابهاماتی که نسبت به قراردادهای اتاق با پیمانکاران ساختمان وجود دارد و همچنین سایر قراردادهای الحاقیه از جمله نور پردازی، تردیدها را نسبت به توفیق رئیس اتاق بیش از همیشه تقویت کرده و ذهن‌ها را به وادی‌های دیگری کشانده است.

باید دید اساساً هیأت نظارت نسبت به افتتاح ساختمان جدید در ایام انتخابات، حساسیتی نشان خواهد داد یا بعداً در موعد رسیدگی به صلاحیت کاندیداها و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی، واکنش نشان می‌دهد.

در روزهای آینده مطالب بیشتری راجع‌به اتاق منتشر خواهیم‌کرد.

 

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com