برگزاری چهارمین جشن خوشه برتر در ملایر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  73495 تاریخ انتشار:  1395-06-20 - 05:45 تعداد بازدید:  4203
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

برگزاری چهارمین جشن خوشه برتر در ملایر

حوادث

■ فرماندار: جهانی شدن انگور ملایر حق مسلم آن است

 ملایر- سمانه رضایی- خبرنگار همدان پیام: سبدهای چوبی خوشه‌های زرین، کشاورزان ساده و بی‌آلایش انگور به دست، نقش زرین انگور بر بوم نقاشان، دخترانی با لباس محلی، گروه موسیقی سنتی، رفت و‌آمدهای متولیان برنامه، حضور هنرمندان و مسئولان، تکاپوی مردم علاقمند، حضور گردشگرانی از خارج از شهرستان همراه با نوای موسیقی خوشه‌چین، همه و همه نوید برگزاری جشنی بومی و سنتی را می‌داد که تلاش می‌کند نام جهانی داشته باشد.
پنجشنبه هفته گذشته باغ تاریخی سیفیه ملایر میزبان برگزاری جشنی به پاسداشت زحمات تاکداران و کشاورزان بی‌ادعایی بود که با عشق تاک می‌کارند و با محبت، یک سال صبورانه تاب می‌آورند و کنار هم نشستن دانه دانه‌اش را نظاره می‌کنند تا انگوری شود به شیرینی عسل.
اینجا محل برگزاری چهارمین جشنواره ملی خوشه برتر انگور با شعار «ملایر شهر جهانی انگور» بود؛ جشنواره‌ای که حالا پس از 4 دوره برگزاری، 350 باغدار از استان‌های زنجان، قزوین، مرکزی و همدان در آن شرکت کرده بودند تا به رقابت بپردازند.
هرچند برنامه با تأخیر بسیار آغاز شد؛ اما تنوع برنامه و نسیم خنکی که می‌وزید مردم را همراه کرده بود تا حتی در گرمای آفتاب نزدیک ظهر هم با جابه‌جایی صندلی‌ها به سمت سایه تا پایان مراسم بمانند.
مدیرعامل شرکت پیمان گستر، برگزارکننده بخش خصوصی مراسم، نخستین سخنران بود که بالای سن رفت و پس از قدردانی از متولیان از عضویت 4 هزار نفر در طرح باغدار نمونه خبر داد.
اکبر رحیمی با اشاره به ظرفیت‌های مختلف شهرستان در بخش‌های گوناگون، تاکید کرد: ملایر شهر جهانی انگور است، اما ثبت نشده که امیدواریم این مهم تحقق یابد.
غلامحسین تقوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ملایر در ادامه هم از اقدامات اولیه انجام شده و تهیه پروپوزال برای ثبت جهانی انگور شهرستان خبر داد و گفت: ملایر با حدود 11 هزار و 500 هکتار باغات انگور و تولید 250 هزار تن انگور جایگاه خوبی را دارد.
در میان سخنرانی‌های همیشگی مسئولان، شعرخوانی محلی فریدون محمودی، شاعر خوش ذوق ملایری، برنامه‌ای بود که حاضران را به وجد آورد و با تشویق آنها همراه شد.
سخنران بعدی مراسم فرماندار ملایر بود که جهانی شدن انگور ملایر را با توجه به همه ظرفیت‌های موجود در شهرستان حق مسلم آن دانست و ابراز امیدواری کرد تا این جشنواره در سطح ملی و جهانی برگزار شود.
عبدالعظیم رضایی برگزاری این جشنواره را در همه سطوح فرهنگی اجتماعی و... موثر برشمرد و افزود: انتخاب خوشه‌های برتر به لحاظ کیفیت موجب می‌شود فرهنگ‌سازی توسعه و ارتقا یافته و تلاش باغداران افزایش یابد.
در ادامه اجرای نمایش شاد رشکی و ماسی هم بخش دیگری از برنامه بود که با استقبال حضار بویژه کودکان همراه شد. همچنین حضور خبرنگاران استانی و کشوری و حرکت لنز دوربین‌های عکاسان از نکات قابل توجهی بود که نشان از اهمیت این جشنواره می‌داد.
نماینده مردم ملایر در خانه ملت هم با انتقاد از قصور در برندسازی این محصول تأکید کرد: انگور، شیره، مبل و منبت ظرفیت‌ها و برندهایی هستند که شهرستان را با آنها معرفی می‌کنیم.
محمد کاظمی از نیاز شدید شهرستان در بحث آموزش تاکداران و کشاورزان خبر داد و گفت: اقداماتی انجام شده که نیاز است تقویت شود.
وی از آمادگی نمایندگان شهرستان در کمک به بحث صادرات محصول کشمش و صنایع تبدیلی خبر داد تا خوش‌نامی را در بحث صادرات بیشتر کنیم و بازار اروپا را هم به دست آوریم.
معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان هم از جایگاه خوب انگور استان در کشور و جهان خبر داد و گفت: در دنیا 7 میلیون و 700 هزار هکتار انگور زیر کشت با 77 میلیون تن تولید وجود دارد که این آمار در کشور 290 هزار هکتار زیر کشت با 3 میلیون و 50 هزار تن تولید و در همدان هم حدود 21 هزار هکتار زیر کشت با تولید 398 هزار تن است.
حجت‌ا... شهبازی با اشاره به رکورد امسال تولید انگور ملایر که در تاریخ شهرستان بی‌نظیر بوده است، افزود: 5/22 تن انگور در هر هکتار شهرستان برداشت می‌شود که اگر به روش‌های خشک کردن و حمل کشمش در شهرستان توجه بیشتری شود فرصت خوبی را برای شهرستان فراهم می‌کند.
در پایان مراسم نوبت به معرفی نفرات برتر شد که با 4 آیتم سلامت خوشه، درصد قند، اندازه حبه و یکنواختی درصد رسیدن و فرم خوشه و وزن خوشه انتخاب شدند.
در این بین 7 باغدار نمونه، 6 مروج برتر، یک فروشنده برتر، انتخاب شده و سنگین‌ترین خوشه به مراد غفاری با 3 کیلوگرم اختصاص یافت و امیر سرکبود، محمد چگینی و علی دوشیروانی نفرات نخست تا سوم خوشه برتر معرفی شدند که 500 هزار تومان بُن خرید کود خضرا تندیس و لوح جشنواره را دریافت کردند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com