فردا جشنواره مد لباس آغاز می‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  67294 تاریخ انتشار:  1394-10-26 - 05:45 تعداد بازدید:  4318
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بازاریابی مد اولویت فعالان آن است
فردا جشنواره مد لباس آغاز می‌شود

حوادث

 نخستین جشنواره و دومین نمایشگاه مد و لباس ایرانی اسلامی از فردا در مجتمع فرهنگی سینمایی شهید آوینی برگزار می‌شود.  در این جشنواره 30 اثر پذیرفته شده که قرار است در 4 روز در نمایشگاه در معرض تماشای مخاطبان قرار بگیرد.
در این زمینه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: این اداره‌کل با همکاری بنیاد ملی مد و لباس اسلامی ایرانی نخستین جشنواره مد و لباس اسلامی ایرانی را دی ماه جاری در همدان برگزار می‌کند.
فاضل عبادی هدف از برگزاری این جشنواره را ترغیب و تشویق طراحان برای ارائه ایده‌ها و طرح‌های جدید برای دستیابی به الگوهای نوین دانست و افزود: موضوع این جشنواره طراحی در حوزه پوشاک اجتماع بانوان است.
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان هم گفت که پس از اعلام فراخوان در آذرماه، ١٩٦ از ١٠٧ هنرمند طراح به دبیرخانه جشنواره ارسال و در مرحله نخست داوری ٣٠ طرح برای شرکت در نمایشگاه انتخاب شد.
فروتن با بیان اینکه در مرحله نمایشگاهی هم رتبه‌های نخست تا سوم استان انتخاب و تجلیل خواهند شد، بیان کرد: مراسم افتتاحیه و تجلیل از برگزیدگان این جشنواره روز یکشنبه ٢٧ دی ماه ساعت ١٠ صبح در مجتمع فرهنگی سینمایی شهید آوینی برگزار خواهد شد.این نمایشگاه هر روز از ساعت 9 صبح تا 13 و عصرها از ساعت 16 تا 18 پذیرای عموم مردم و تولیدکنندگان و فعالان در عرصه مد و لباس است.

 هنگام به کاربردن واژه مد، نخستین جنبه آن که هنر است به ذهن متبادر می‌شود ولیکن امروزه در فرهنگ لغات می‌توان به معانی دیگری نیز دست یافت که مفهوم تازه و نو بودن را بیان می‌کند و این بدان معناست که طراحان و تولیدکنندگان آن در ارائه طرح‌ها و مدل‌های جدید می‌توانند به درآمدزایی سرشاری برسند. به طوری که تاکنون بسیاری از فعالان در عرصه مد هر ساله با طراحی و بازاریابی طرح‌های جدید خود توانسته‌اند به میلیاردها دلار پول برسند. فعالان مد هرسال در پی درآمدزایی بیشتر طرح‌های جدیدتر رونمایی می‌کنند. این طرح‌ها بر اساس نیاز جامعه هدف ارائه می‌شوند و هرسال درپی درآمدزایی بیشتر جامعه هدف را گسترده‌تر می‌کنند و همه تلاششان این است که هرچه بیشتر مدها را فراگیر کنند.
هرچند که مدها عمر کوتاهی دارند ولی فعالان آن مدام در پی طراحی، ‌تولید،‌ ارائه و بازاریابی پیش از طراحی و پس از تولید هستند تا پول بیشتری را روانه جیب خود و شرکت‌هایشان کنند.
به کمک مطالعات علمی مشخص شده است که برای دستیابی به شناخت واقعی از مد لازم است تا مطالعات متعددی در زمینه‌های علوم انسانی(هنر، طراحی، تاریخ هنر)، علوم اجتماعی (اقتصاد و جغرافیا، قوم‌شناسی، مطالعات فرهنگی، جامعه‌شناسی، روانشناسی، تاریخ)، بازاریابی، بازرگانی، و... توأمان انجام گیرد.
مطالعات گوناگون در مباحث مد نشانگر آن است که مد نه تنها در شیوه‌های پوشش، بلکه در تمامی ارکان دیگر زندگی انسان‌ها وارد و اثرات خود را به جای گذاشته است. به عبارت دیگر مد توانایی ایجاد تغییر در اقتصاد، فرهنگ، رفتارهای اجتماعی، سبک زندگی و نیز تقاضای مصرف‌کنندگان را دارد. آنچه در طی قرون و اعصار با بن‌مایه‌های هنری و فرهنگی، اجتماعی و... ایجاد شده، امروزه به نام مد پا به دنیای صنعت گذاشته و با کمک علم بازاریابی، تبدیل به موتور محرک کسب و کارها در اقتصاد جهانی شده است.
بی‌شک شناخت از مد می‌تواند ابعاد گوناگونی را برای علاقمندان به آن آشکار سازد. فراهم‌آوری زمینه‌های شناخت مد، گامی ارزشمند خواهد بود که شایسته است در بدو امر به دست صاحبنظران و نیز متخصصان رشته‌های گوناگون به طور علمی و در تمامی ابعاد بدون شتاب‌زدگی و نادیده گرفتن تمامی ابعاد و زیرساخت‌ها صورت پذیرد.
 نگاه اجمالی به مد و تئوری‌های مد
با استناد به اسناد به جای مانده از مورخین پوشش چنین حاصل می‌‌شود که مد از اواسط قرن چهاردهم میلادی در اروپا آغاز شد. ولیکن در ادامه پس از آشنا شدن با سازوکارها و تئوری‌ها مد درخواهید یافت که بسیار پیش‌تر از این تاریخ، مد به غیر از اروپا در بسیاری از سرزمین‌های باستانی از جمله ایران، وجود داشته است. مورخان پوشش سال 1340 میلادی را نقطه آغاز تغییرات در ساختارهای پوششی معرفی می‌کنند و ابراز می‌دارند که هر 50 سال این تغییرات از سرعت بیشتری برخوردار شده است و عواید آن درآمدزایی بالای آن برای طراحان و به خصوص تولیدکنندگان آن بوده است. دوران رنسانس، مد بخش فراگیر فرهنگ اروپا شد و تغییرات دائمی در پوشش‌ها وجود آشکارای مد را نشان می‌داد.
اختراع ماشین چاپ در اروپا (پیش از آن مشرق زمین در ایجاد اشکال غیر ماشینی آن تبحر داشت) در 1450 میلادی سبب شد تا روند ترویج مد دستخوش تحول شود. صاحب‌نظران در مطالعات مد معتقدند که؛ گام اصلی و سکوی تغییر در قرن 16 میلادی با اضافه شدن قطعات و چیزهایی عجیبی به لباس‌ها و نیز چاپ کتابچه‌های پوشاک ایجاد شد. از 1700 میلادی به بعد، فرهنگ مصرف در اروپا شکل گرفت و ذائقه مصرف مد به لایه‌های دیگر جامعه (با کمک ناشران مجلات) گسترش یافت.
قرن 18 میلادی، فناوری‌ها و ابداعات باعث ارتقای سطح تولید منسوجات شد. نخ تاب‌های مکانیزه، دستگاه‌های پیشرفته در بافت و رنگرزی منسوجات، همچنین طراحی و چاپ‌های متنوع روی منسوجات باعث شد تا مصالح اولیه تولید پوشاک در انواع گوناگون، به میزانی بسیار بیشتر از گذشته و به طور گسترده‌تری در نقاط گوناگون جغرافیایی در دسترس قرار گیرند.
قرن 19 میلادی، ارائه صفحات مد پاریسی که به تمامی نقاط اروپا ارسال می‌شد به قصد بازاریابی در خارج از مرزها، موجب رونق و گسترش بیشتر مد شد. انقلاب صنعتی همچنان در حال توسعه و تکامل به پیش می‌رفت و این‌بار سبک‌ها و شیوه‌های تولید، عرضه و بازاریابی بود که دستخوش تحولات سریعی می‌شد. قرن بیستم، حمل‌و نقل و ارتباطات خود عامل دیگری در گسترش و جهانی شدن مد به حساب می‌آمد. بازاریابی مد، این‌بار با شیوه‌های گوناگون معرفی تولیدات مد، راه‌های ورود خود را به قاره‌های گوناگون هموار می‌ساخت. از آن زمان تاکنون سرعت تغییرات دائماً در حال افزایش است.
در قرن گذشته در دنیا، تغییرات پیوسته کشورها به لحاظ جنگ، ساختارهای حکومتی، مهاجرت‌ها، استفاده از منابع گوناگون، توأم با آهنگ رشد و گسترش سریع صنایع و فن‌آوری‌ها، همراه با رشد مطالعات علم بازاریابی در شاخه‌های گوناگون سبب شد تا بسیاری از کسب و کارهای کوچک آن دوران به مجموعه‌های بزرگ امروزی تبدیل شوند که وسعت حضورشان قاره‌ها را در برمی‌گیرد.
آنچه در ابتدای تاریخ به سبب نیاز بشر آغاز شد، امروزه با بررسی‌های علمی تداوم می‌یابد. بازاریابی مد، شاخه‌ای از علم بازاریابی است که به این مهم می‌پردازد. آنچه مسلم است در آینده مد نقش پر رنگ علم بازاریابی در کنار سایر فن‌آوری‌ها به خوبی مشهود خواهد بود. زیرا در حال حاضر فعالان و ارائه‌دهندگان مد در استان همدان و حتی کشور با مشکل بازاریابی مواجه هستند و اکنون آنها نیاز به برنامه و بازاریابان تخصصی در این زمینه دارند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com