1403-06-151403-06-25bool(false) حال خوش ورزش کشور در المپیک همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 25 شهريور 1403

Today : Sun, September 15, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119137 تاریخ انتشار:  1400-05-17 - 09:39 تعداد بازدید:  256
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

حال خوش ورزش کشور در المپیک

ورزشی

 برای کاروان ایران در بازی‌های المپیک توکیو تقریبا می‌شود نمره قبولی داد واین کاروان همچنان نتایج المپیک 2016 ریو را با کسب 3 مدال طلا،2 مدال نقره و2 مدال برنز تکرار کرد، اما در رشته‌هایی نظیر کُشتی بخصوص کُشتی آزاد که توقع عملکرد بهتر و امید به مدال‌آوری بود، انتظارها برآورده نشد.
به گزارش ایرنا، این روزها در اقصی‌نقاط کشور و در هر محفلی که سخن از المپیک توکیو می‌شود، خنده و شادمانی در نگاه مردمان ورزش‌دوست نیست و نشان از حال ناخوش آنها از نتایج به دست آمده دارد.
«جواد فروغی» ملی‌پوش تیراندازی کشورمان در دومین روز از آغاز بازی‌های المپیک تک مدال طلای کاروان ایران و محمدرضا گرایی دومین طلای کاروان ایران در بازی‌های المپیک را کسب کردودر آخرین روز مسابقات نیز سجاد گمجزاده سومین طلای کشورمان را در رشته کاراته کسب کرد و علی داودی در وزنه‌برداری نیز یک مدال نقره به دست آورد و دیگر مدال‌هارا در کُشتی به دست آوردیم. ساروی در کشتی فرنگی برنز و رضا یزدانی در کُشتی آزاد نقره و امیرحسین زارع در کشتی آزاد برنز کسب کردند تا کُشتی کشورمان همچون ادوار گذشته آبروداری کند.
هر چند از کسب 7 مدال رنگارنگ شاد و مسرور هستیم، اما عملکرد ورزشکاران در رشته‌هایی نظیر تکواندو، وزنه‌برداری و کُشتی که بیشتر انتظار مدال بود، چهره ملی را مغموم کرده است.
ایران تاکنون در 3 رشته تیراندازی، کاراته،کُشتی و وزنه‌برداری 3 طلا و 2 برنز و ٢ نقره کسب کرده، در حالی که انتظارات از ورزش کُشتی آزاد بیش از این بود.
به اعتقاد کارشناسان، تیم ملی کُشتی آزاد در آوردگاه توکیو فن نداشت و شاهد کُشتی‌های جذاب و تماشاگرپسند از ملی‌پوشان در این مسابقات نبودیم.حتی حسن یزدانی که شایسته رسیدن به مدال طلا بود، به خوبی آماده فینال نشده بود و نتوانست ثانیه‌های پایانی برتری خود مقابل حریف امریکایی را مدیریت کند.
المپیک جنگ ثانیه‌ها است و یزدانی به این مهم توجه نکرد تا اینکه حریف تنومندش دیوید تیلور توانست در یک لحظه وی را غافلگیر کند.
ضعف بدنی و زیرگیری از کُشتی‌گیران آزادکار در المپیک توکیو بارها مشاهده شد که نشان می‌دهد کادرفنی تیم ملی آنچه که انتظار می‌رفت، در آماده‌سازی فنی و آمادگی ملی‌پوشان خوب عمل نکردند.
کُشتی آزادکاران ایرانی در المپیک توکیو آن جذابیت، هیجان و صلابت قبل را نداشت و اگر نام حسن‌یزدانی را قلم بگیریم در مابقی اوزان شاهد ارائه مبارزه باکیفیت نبودیم.
حتی نوع کُشتی حسن یزدانی مقابل حریف قدرتمند آمریکایی هم با کُشتی‌های قبلی وی متفاوت بود و در اوج خستگی، خیلی راحت برابر تیلور امتیاز داد و خاک شد.
این نشان می‌دهد که کُشتی برای آماده‌سازی المپیک، در ماه‌های اخیر برنامه‌ریزی خوبی نداشته و علاوه بر افت بدنی ملی‌پوشان، برنامه تکنیکی و فنی مناسبی را برای کُشتی‌گیران اتخاذ نکرده است.
به واقع اگر کُشتی ایران، یزدانی دلاور مازنی خود را نداشت، با چه افتخاری در رسیدن به خوش رنگ‌ترین مدال می‌توانست به کشورمان بازگردد.
شاگردان غلامرضا محمدی تنها یک مدال نقره توسط حسن یزدانی و یک مدال برنز توسط امیرحسین زارع در سنگین وزن کسب کرده‌اند.
کُشتی فرنگی به دلیل عملکرد خوبش در 2 دهه گذشته، انتظارات را در بین علاقه‌مندان افزایش داده بود بخصوص اینکه کسب ۳ مدال طلا در بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن، این انتظار را دوچندان کرده بود، اما باید توجه داشت که تیم ملی کُشتی فرنگی ۴۰ سال قبل از المپیک2012 لندن صاحب مدال نشده بود.
در بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن بود که تیم ملی با سرمربیگری«محمد بنا» با ۳ مدال طلا حمید سوریان، امید نوروزی و قاسم رضایی چشم‌ها را خیره ساخت. در المپیک ۲۰۱۶ ریو نیز سعید عبدولی و قاسم‌رضایی ۲ مدال برنز کسب کردند تا جمع همه مدال‌های المپیکی کُشتی فرنگی به ۷ برسد. ۳ طلا، یک نقره و ۳ برنز.
تیم جوان و آینده‌دار کُشتی فرنگی با سکانداری آقای خاص کُشتی فرنگی گام به المپیک توکیو گذاشت. تیم ۵ نفره ایران با یک مدال طلای محمدرضا گرایی در وزن ۶۷ کیلوگرم و یک مدال برنز محمدهادی ساروی در وزن ۹۷ کیلوگرم و 2 عنوان پنجمی محمدعلی گرایی و امین میرزازاده در اوزان ۷۷ و ۱۳۰کیلوگرم به کار خود در المپیک ۲۰۲۰ توکیو پایان داد و نتیجه‌ای قابل‌قبول کسب کرد.
تیم کُشتی فرنگی کشورمان با کسب ۴ مدال طلا ، یک نقره و ۳ برنز در 3 دوره بازی‌های المپیک با سرمربیگری محمد بنا نتیجه‌ای ماندگار و تحسین‌برانگیز داشت.
اینکه کُشتی در کنار وزنه‌برداری همواره بار مدال‌آوری کاروان ایران را در میدان بزرگی همچون المپیک در ادوار مختلف به دوش می‌کشد امری انکارناپذیر است و البته سایر رشته‌ها همچون دوومیدانی، تکواندو و تیراندازی نیز در سال‌های اخیر توانسته‌اند مدال بگیرند، اما انتظار از کُشتی همیشگی است و بر همین اساس این رشته نیازمند توجه ویژه‌ای است که بتواند با فراغ بال و بدون دغدغه بودجه برای ۴ ساله المپیک برنامه‌ریزی کند.
با حضور«علیرضا دبیر» به عنوان رئیس فدراسیون، کُشتی کشور از لحاظ زیرساخت و بازسازی خانه‌های کُشتی اقدامات خوبی انجام داده و به نظر می‌رسد از این نظر کُشتی کشورمان تا سال‌ها مشکل خاصی نداشته باشد، اما اگر انتظار مدال از کشتی در المپیک است از همین الان باید برنامه‌ریزی لازم برای المپیک ۲۰۲۴ پاریس انجام شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com