اواخر شهریور تا مهر هر سال در روستا های بخش مرکزی شهرستان اسدآباد فصل برداشت انواع آلو و تبدیل آن به خشکبار است. برداشت محصول آلو که یکی از شاخصترین محصولات سردرختی اسدآباد هستند فرامیرسد و در چند ساله اخیر با مشارکت دستگاه های مختلف در ماسوله غرب کشور جشنواره آلو برگزار می شود که در سال جاری نیز این روستا میزبان گردشگران خواهد بود.
هرساله از4100 هکتار اراضی زیر کشت آلو در اسدآباد حدود 5 هزار تن انواع آلو برداشت مي شود و از نظر محصولات باغي از جايگاه ويژه اي در استان همدان برخوردار هست.
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد در گفت و گو با همدان پیام گفت: مساحت کل باغهای شهرستان اسدآباد ۴۱۰۰ هکتار بوده که از این میزان سطح حدود 300 هکتار به باغهای آلو اختصاص دارد.
محمدکرم مرادی افزود:بیشترین آلو شهرستان در روستای گردشگری ملحمدره است و در روستا های ویرایی،قاسم آباد ،هلور علیا،حاجی آباد و ترخین آباد نیز برداشت می شود.
وی افزود:پیش بینی برداشت آلو در سال جاری بین 4500 تا 5000 تن است که عمده این مقدار از باغات روستای ملحمدره برداشت می شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اسدآباد در گفت و گو با همدان پیام افزود:افتتاحیه جشنواره آلو شهرستان اسدآباد روز پنجشنبه 13 مهر ساعت 9 صبح در محل روستای گردشگری ملحمدره برگزار می شود.
کامران اکبریشایگان افزود: در حال حاضر 10 غرفه برای برگزاری جشنواره آلو پیش بینی شده است که در این جشنواره غرفه هایی با عنوان آلو،موسیر و صنایع دستی حضور خواهند داشت.
وی افزود:مدت برگزاری جشنواره در روستای ملحمدره بر اساس استقبال از جشنواره از یک روز تا یک هفته ادامه خواهد داشت.
2 خرداد 1400 مدیر اداره فنیوحرفهای شهرستان اسدآباد در گفت و گو با ایسنا از راه اندازی واحد فرآوری آلو و لواشک توسط یک کارآفرین اسدآبادی در مرکز فنیوحرفه ای این شهرستان خبر داد و گفت: این واحد فرآوری به منظور تولید، مهارت آموزی و اشتغال از اوایل سال جاری فعالیت خود را در فنیوحرفه ای واقع در شهرک قندی شهرستان با تعهد ۱۰ هزار نفر ساعت آموزشی آغاز کرده است.
محمود رضا خزایی با بیان اینکه زیرساخت و فضای لازم توسط فنی و حرفه ای به کارآفرین این طرح اختصاص داده شده است، ادامه داد: در حال حاضر این واحد فرآوری برای پنج نفر اشتغال ایجاد کرده و همراه با اشتغال در زمینه آموزش و مهارت آموزی نیز فعالیت دارد.
میرزایی یکی از اهالی روستای ملحمدره به خبرنگار ما گفت:برگزاری جشنواره آۀو در روستای ملحمدره در سال های گذشته باعث حضور گردشگران از سراسر استان و حتی از استان های همجوار بوده که امیدواریم امسال نیز شاهد حضور این عزیزان باشیم که در جهت رشد گردشگری نقش مهمی خواهد داشت.
نظری یکی از باغداران شهرستان اسدآباد به خبرنگار ما گفت:نبود صنایع تبدیلی در بخش باغداری یکی از مشکلات حوزه باغداری است که باغدار مجبور به خام فروشی می شود که در ایت خصوص باید تصمیات جدی گرفته شود.
9 مهر 1401 نماینده مردم اسدآباد در گفت و گو با ایسنا گفت: با توجه به تولید سالیانه ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تن محصولات مختلف کشاورزی اعم از زراعی، دامی و باغی در اسدآباد این شهرستان نیازمند توسعه و تقویت صنایع تبدیلی و فرآوری بوده و این امر ضرورت دوچندان دارد.
کیومرث سرمدی افزود: تولیدات متنوع محصولات زراعی، باغی و دامی شهرستان در برخی از محصولات دارای جایگاه ویژه و رتبه کشوری است اما به علت اینکه به موقع فرآوری نمیشود و به بازار نمیرسد با مشکلات فراوان از جمله تضییع محصول مواجه میشود.
وی افزود: نرسیدن به موقع محصولات کشاورزان اسدآبادی به بازار موجب شده تا در بسیاری از موارد محصولات تولید شده روی دستشان بماند و برای جلوگیری از فاسد شدن محصولات به ناچار تولیدات خود را به دلالان و واسطهها با قیمت پایینی بفروشند که با این وضعیت دسترنج آنها متناسب با زحمتی که کشیدهاند، نیست.