روئینگسواران همدانی این روزها با انگیزه و تلاش زیاد در تمرینات تیم ملی شرکت میکنند و امیدوار به درخشش در المپیک آسیایی هانگژو هستند.
قایقرانی به عنوان یکی از چند رشته المپیکی همدان از اوایل دهه ۹۰ نامی در میان اهالی ورزش دست و پا و با حضور آرزو حکیمی در المپیک ۲۰۱۲ لندن اثبات کرد که ورزشکاران این رشته حرفهای زیادی برای گفتن دارند.
نسل طلایی آرزو حکیمی، نرگس خدابندهلو، متینه نوری، مونا نوری و ... با استعدادیاب قهاری بهنام نرگس عابدینفیروز پا در مسیر موفقیت گذاشت و در واقع این نفرات و افتخارآفرینیهایشان بود که موجبات توسعه قایقرانی و همچنین ایجاد انگیزه برای ورزشکاران بعدی را فراهم کرد.
آرزو حکیمی در کایاک و نفراتی مثل خدابندهلو در کانو، افتخارات زیادی در میادین ملی و فراملی کسب کردند و اوج درخشش قایقرانان، کسب مدال در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون، عنوان چهارمی جوانان جهان، طلای قهرمانی آسیا و حضور در المپیک بود.
با این حال، این چرخه به شکلی دیگر برای قایقرانی همدان تداوم داشت و نوبت به روئینگ رسیده بود تا افتخارات قبلی قایقرانان را تکرار کنند.
خیلی زود نفراتی مثل مریم کرمی و مریم امیدیپارسا در این رشته ظهور کرده و با درخشش و کسب مدال در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا، روزهایی به یاد ماندنی برای قایقرانی همدان رقم زدند.
به این جمع کیمیا زارعی هم به عنوان چهرهای مستعد در قایقرانی ایران اضافه شد و توانست در میادینی مثل قهرمانی آسیا مدالآوری کند تا روزهای خوب این رشته آبی برای هگمتانه ادامه داشته باشد.
حالا قایقرانی همدان به یکی از رشتههایی تبدیل شده که متولیان ورزش استان نگاهی خاص به آن دارند و چشم امید اهالی ورزش برای کسب مدال در المپیک آسیایی ۲۰۲۳ به قایقرانان دوخته شده است.
همین چند روز پیش هم سرمربی تیم ملی روئینگ قول کسب سه مدال در بازیهای آسیایی را داد که بدون تردید دو قایقران همدانی شانس خیلی زیادی برای کسب مدال در معتبرترین رویداد قاره کهن را دارند.
این روزها تیم ملی روئینگ بانوان و آقایان کشورمان به مسابقات بینالمللی مسکو اعزام شده و آن طور که افشین فرزام سرمربی تیم ملی روئینگ اعلام کرده، کادرفنی دنبال محک زدن ترکیبهای آسیایی تیم ملی در مسابقات بینالمللی مسکو خواهد بود.
با این اوصاف کیمیا زارعی و مریم امیدیپارسا از همدان قطعا جزو نفرات پرامید تیم ملی هستند و زیر ذرهبین کادرفنی خواهند رفت تا در کنار نفراتی دیگر مثل فاطمه مجلل و مهسا جاور، محک بخورند.
بدون تردید سطح مسابقات مسکو از قهرمانی آسیا به دلیل حضور کشورهای قدرتمند در روئینگ نظیر روسیه، بلاروس، چین و کشورهای صاحب نام آسیا خیلی بالاتر از مسابقات قهرمانی قاره کهن خواهد بود و این فرصتی مناسب برای روئینگسواران است تا بیشتر به مرز آمادگی برسند.
در این مسابقات و همچنین بازیهای آسیایی ۲۰۲۳، در کنار مریم امیدیِ باتجربه، نگاهها به کیمیا زارعی هم معطوف خواهد بود. پیشرفت تدریجی او ظرف چند سال اخیر و پس از کسب اولین مدالها در مسابقات جوانان آسیا، اکنون زارعی را به یکی از امیدهای ارزشمند روئینگ ایران برای میادین بزرگ تبدیل کرده است.
قایقران همدانی امسال در لیگ برتر هم شایستگیهای خود را اثبات کرد. او در ۲۵۰ متر سبکوزن بیرقیب بود و در هر سهمرحلهای که در این ماده شرکت کرد قهرمان شد. بهترین رکورد او در ۲۵۰ متر در دور آخر رقم خورد که ۲۵۰ متر را در ۵۱ ثانیه و ۱۲ صدمثانیه پارو زد.
زارعی در دور اول لیگ در ۵۰۰ متر هم رقابت کرد که پس از زینب نوروزی با فاصلهای زیر دو ثانیه دوم شد. در امدادی چهار در ۲۵۰ متر کیمیا و سه همتیمیاش (فاطمه مجلل، هانیه خرسند و ساقی ملکی) در سه دور از چهار دور لیگ تیم اول شدند. آنها تنها در دور اول مغلوب دانشگاه آزاد شدند.
کیمیا زارعی و دیگر دختران روئینگ سال پرکاری در پیش رو دارند. صرفنظر از بازیهای آسیایی هانگژو که مهمترین رویداد ورزشی سال است، آنها فرصتهای دیگری نیز در اختیار دارند.
مسابقات جایزه بزرگ روسیه و مسابقات یونیورسیاد در تیرماه سال جاری، فرصتهای دیگری را برای آنها فراهم میکند تا بتوانند روزهای خوبی برای خود و ورزش ایران خلق کنند.