سفر به همدان را ممنوع کنید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  110739 تاریخ انتشار:  1399-05-12 - 08:30 تعداد بازدید:  3768
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در حالی که آمار و ارقام هرروز از وخیم شدن اوضاع اجتماعی به دلیل شیوع کرونا خبر می‌دهد از محدودیت‌ها خبری نیست
سفر به همدان را ممنوع کنید

نویسنده : مریم مقدم

ورزشی


 همدان قرمز شد سفر قرمز نشد. در روزهای گذشته ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت ایران در بین 26 استان کشور که در وضعیت قرمز یا هشدار کرونا قرار دارند از همدان هم نام برد.
این درحالی است که تردد جاده‌ای با عنوان سفر از مبادی ورودی همدان به شهرهای استان در حال انجام است. نزدیکی همدان به تهران که روزی از امتیازات این منطقه جغرافیایی محسوب می‌شد امروز دردسرساز شده است.
درحالی‌که معاون وزیر بهداشت در آخرین گزارش‌های خود تهران را منشأ آلودگی برای شهرهای دیگر می‌داند، چون مبدأ سفر است بیشترین مسافران ورودی به همدان از پایتخت است.
از آنجا که به نظر می‌رسد از ممنوعیت سفر به همدان خبری نیست و شرایط حاکم به واسطه شیوع ویروس کرونا ادامه‌دار خواهد شد و اعلام توقف برای سفرهای ضروری هم غیر قابل انجام است به نظر می‌رسد راهکارهای دیگری باید مورد توجه قرار گیرد.
برخی تأسیسات گردشگری همچون هتل‌ها، موزه‌ها و رستوران‌ها که تحت نظر و نظارت سازمان‌هایی همچون میراث فرهنگی و ... است به مراتب بهترین مأمن برای پناه دادن به گردشگران این روزها خواهد بود. 
با این حال نه موزه‌ای در همدان بسته شده، نه دستور رسمی برای تعطیلی هتل و رستورانی صادر شده است که اگر این‌گونه باشد باید منتظر گردشگران بیشتری باشیم که خارج از پروتکل‌های بهداشتی وارد همدان می‌شوند و در اماکن غیر استاندارد همچون خانه‌مسافرهای بدون مجوز اقامت می‌گیرند و در کمال تأسف در گسترده شدن ویروس کرونا یاری‌رسان خواهند بود.
سخنگوی وزارت بهداشت روز پنجشنبه (۹ مردادماه) پس از آن‌که شمار فوتی‌های کرونا در ۲۴ ساعت را ۲۲۶ نفر اعلام کرد، خبر داد که ۲۶ استان در وضعیت قرمز و یا شرایط هشدار قرار گرفته اند. ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت هم گفت که فقط 5 استان زرد هستند و ۷۲ میلیون نفر جمعیت کشور در استان‌هایی زندگی می‌کنند که وضعیت قرمز و یا هشدار دارند.
درحال‌حاضر استان‌هایی مثل تهران، مازندران، گلستان، فارس، آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، خراسان رضوی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، لرستان و هرمزگان در وضعیت قرمز به سر می‌برند و شرایط در استان‌های آذربایجان غربی، خوزستان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، زنجان، همدان، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی، یزد، گیلان و قم هشدارآمیز است.
با این حال تبلیغ برای سفر به برخی از این مناطق ادامه دارد، توجیه این است که بیشتر تورها و گشت‌ها در طبیعت برگزار می‌شود و ویروس هم که در فضای باز چندان خطرناک نیست.
ولی تیموری، معاون گردشگری هم به ایسنا می‌گوید: سفر تعطیل نیست و ستاد ملی کرونا هنوز هیچ دستورالعملی برای سفرها و تأسیسات گردشگری ابلاغ نکرده است.
ازریابی‌های وزارت بهداشت می‌گوید پایانه‌های مسافربری درون‌شهری، پایانه‌های مسافربری برون‌شهری، دفاتر پیشخوان، دفاتر پلیس + ۱۰، پاساژها، بانک‌ها، دفاتر خدمات بیمه، اداره‌ها، سازمان‌ها و هتل‌ها و مراکز اقامتی، به ترتیب در رتبه‌های بعدی از نظر رعایت پروتکل‌های بهداشتی قرار دارند.
هرچند هتل‌ها به این گزارش واکنش نشان دادند و آن را تکذیب کردند.
با وجود گزارش‌هایی که مکرر از رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی در پایانه‌های مسافربری، پروازهای داخلی، برخی اقامتگاه‌ها، جایگاه‌های سوخت، فروشگاه‌ها، مراکز پذیرایی بین راهی، و سایت‌های تاریخی و گردشگری منتشر می‌شود و وزارت بهداشت هم آن‌ها را تایید کرده است، به نظر می‌رسد آنچنان که باید در نظارت‌ها تغییر رویکردی ایجاد نشده است و سختگیری زیادی در برابر کوتاهی‌ها نمی‌شود. برای همین، سفر به فعلی پرخطر تبدیل شده و از نظر وزارت بهداشت کماکان اصلی‌ترین عامل جابه‌جایی این ویروس در کشور به شمار می‌آید.
از سویی، به نظر می‌آید متولی گردشگری به‌دلیل وخامت اوضاع این صنعت که دوره رکود آن از پاییز سال گذشته متأثر از وقایع داخلی و بین‌المللی آغاز شده، ترجیح می‌دهد مانع از تعطیلی تأسیسات گردشگری شود تا از این بخش که چندان نصیبی از بسته حمایتی دولت در دوران کرونا نبرد، به این شیوه حمایت کند و مانع ضرر بیشتر شود.
اگرچه اکنون بخش‌های زیادی از گردشگری مثل هتل‌ها، دفاتر خدمات مسافرتی، راهنمایان گردشگری، رستوران‌ها و اقامتگاه‌های بومگردی یا گرفتار تعطیلی شده‌، یا تعدیل نیرو داشته و متخصصان خود را از دست داده‌اند، یا در آستانه ورشکستگی قرار گرفته‌ و یا در همین مدت، تغییر شغل داده‌اند. سفرهایی هم که این مدت جریان پیدا کرده است، مستند به اظهارات صاحبان کسب و کارهای گردشگری، آن طور که متولیان تصور می‌کنند، ضرری را جبران نکرده و یاری‌رسان نبوده است. در نتیجه شاید بهتر باشد متولیان بهداشت و گردشگری از سنگر توصیه و محافظه‌کاری خارج شوند و راه‌حل دیگری را برای مدیریت سفر در دوران کووید ۱۹ برگزینند و رویکرد در حمایت و نظارت را تغییر دهند تا چهره گردشگری ایران بیشتر از این مخدوش نشود.
 ساماندهی کارتن به دست‌ها نیاز به پیگیری مجدد و مستمر دارد
در این میان حضور نامحسوس کارتن به دست‌ها که این روزها به جای ارتباط برقرار کردن به وسیله کارتن به ارسال پیامک و برقراری تماس تلفنی با مسافر روی آورده‌اند همچنان در مبادی ورودی همدان ملموس است.
آنچه جامعه محلی در این شرایط از مدیران و ناظران گردشگری انتظار دارند تجدید نظارت بر کارتن به دست‌ها است و اینکه امکان اقامت در این خانه‌ها را غیرممکن کنند وگرنه هتل‌ها و رستوران‌ها قطع به یقین بر اساس پروتکل‌های بهداشتی مسافر را پذیرش می‌کنند.
معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان در این زمینه با بیان این مطلب که نظارت بر فعالیت کارتن به دست‌ها در حال انجام است، گفت: این کار در حال انجام است و تعداد زیادی از کارتن به دست‌ها دستگیر شده‌ و نسبت به چند ماه پیش کاهش یافته‌اند.
علی خاکسار با اشاره به اینکه از اسفندماه سال گذشته تاکنون تمامی خانه‌مسافرهای مجوزدار اجازه فعالیت ندارند، توضیح داد: بحث کارتن به دست‌های همدان پروسه طولانی و پیچیده‌ای است، با کارتن به دست‌های غیرمجاز برخورد شده و تعدادی از آنها تذکر گرفته‌اند و تعدادی نیز با دستور قضایی پلمب شده‌اند.
وی ادامه داد: ممکن است کارتن به دست‌ها در برخی ساعات روز فعالیت کنند اما قطعاً رصد می‌شوند و به محض مشاهده، گشت‌های پلیس با آنها برخورد کرده و به جمع‌آوری‌شان اقدام می‌کند.
خاکسار با بیان اینکه کارتن به دست‌ها تاحدودی ساماندهی شده‌اند، اظهار کرد: با توجه به تعداد زیاد فعالان و گستردگی و پراکندگی آنها در سطح شهر ممکن است نتوانیم تعدادی را کنترل کنیم همچنین از مردم خواسته‌ایم در این امر به ما کمک کنند و حضور کارتن به دست‌ها را گزارش دهند.
خاکسار درباره فعالیت دیگر مراکز اقامتی هم گفت: این مراکز پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند و میراث‌فرهنگی و اداره بهداشت هم به طور مرتب آنها را رصد می‌کنند، علاوه بر این تاکنون گزارشی مبنی بر رعایت‌نکردن موارد بهداشتی از این مراکز دریافت نکرده‌ایم.
وی افزود: در شرایط کنونی گردشگری به‌عنوان یکی از فعالیت‌های اقتصادی گسترده در کشور تحت‌الشعاع کروناویروس قرار گرفته و متضرر شده است و امیدواریم به‌زودی آرامش به جامعه برگردد و شاهد رونق مجدد گردشگری باشیم.
معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان همدان با بیان اینکه درحال‌حاضر مراکز اقامتی همدان به جز خانه‌مسافرها فعال هستند، اظهار کرد: مراکز تفریحی، توریستی هم فعالیت می‌کنند اما در واقع گردشگری از این مراکز بازدید نمی‌کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com