چهارشنبه‌ها با هيأت‌هاي ورزشي همدان قايقراناني كه از آب، طلا مي‌گيرند! همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  59162 تاریخ انتشار:  1394-03-06 - 05:46 تعداد بازدید:  2071
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

چهارشنبه‌ها با هيأت‌هاي ورزشي همدان قايقراناني كه از آب، طلا مي‌گيرند!

ورزشی

قایقرانی سابقه‌ای 70 ساله در ایران دارد، نخستین باشگاه قایقرانی در مسجدسلیمان باحضور 4 انگلیسی تأسیس شد و حدود 50 سال پيش قایقرانی بادبانی تحت عنوان «یات‌کلاب» در آبادان راه‌اندازی شد.
در اوایل دهه 40 هجری شمسی چند قایق از نوع کایاک یک نفره و 2 نفره از انگلستان به ایران وارد شد و به این ترتیب نخستین پایگاه قایقرانی زیرنظر تربیت‌بدنی در دهه 40 هجری شمسی بر روی رودخانه کرج در فاصله 75 کیلومتری شمال غرب تهران احداث شد. در همدان اما با وقفه‌اي نزديك به 44 سال و از اوایل سال 1387 قايقراني آغاز به كار كرد.  آن روزها مشکلات و کمبودهای فراوانی بر سر راه اين رشته آبي بود و زمانی استارت آغاز به كار زده شد که مجمع هیأت قایقرانی تشکیل و با مصوبه این مجمع «محمد ضروری» به عنوان نخستین رئیس هیأت قایقرانی استان همدان انتخاب شد. ضروري در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار كرد: کایاک آقايان در سال 87 با مربیگری «مهدی صمدی» و در بخش بانوان نیز از مهرماه سال 87 با مربیگری «نسرین عابدین‌فیروز» در همدان آغاز به کار كرد. همچنين رشته کانوپولو هم در بخش بانوان از مهرماه 88 با مربیگری «نجمه مرادی» فعال شد.
وي اضافه كرد: با اين روند موفقیت استان در سال 88 در هر 2 رشته کایاک و کانوپولو میسر شد و تیم کانوپولوی مردان در همان سال به عناوين خوبي در كشور رسيد كه با توجه به عقب‌ماندگی 44 ساله استان در رشته قایقرانی موفقیتي ارزشمند برای ورزشکاران استان محسوب می‌شد.
 ظهور ستاره‌ها از استخر 25 متري!
ضروري با اشاره به موفقيت‌هاي استان در بخش كاياك تأكيد كرد: در رشته کایاک با ورود به مسابقات کشوری و المپیاد ایرانیان ورزشکاران استان همدان مورد توجه قرار گرفتند و آرزو حکیمی و محیا نوری توانستند وارد اردوهای تیم ملی شوند.
رئيس هيأت قايقراني ادامه داد: این فعالیت‌ها از یک استخر 25 متری آغاز شد و بعدها از سد آبشینه برای تمرین قايقرانان بهره گرفتيم. در حال حاضر نیز ورزشکاران قایقرانی تمرینات خود را به صورت مستمر در سد اکباتان و آبشینه دنبال می‌کنند.
وي يادآور شد: بي‌ترديد مربيگري نسرین عابدین‌فیروز در آب‌های آرام بانوان، خاطره ولی‌پور در روئينگ بانوان، صفورا کریمی در كانوپولو بانوان، مهدی صمدی در آب‌های آرام آقايان، مجتبی شاملو در كانوپولو آقايان و امیرعباس افشاری در روئينگ آقايان در كسب موفقيت‌هاي قايقراني همدان تأثير بسياري داشته‌اند.
 ظرفيت بالاي قايقراني در اقصا نقاط استان
ضروري ادامه داد: با وجود اينكه تمرینات قایقرانان همدان از یک استخر 25 متری آغاز شد و فضای بسيار كوچكي در اختيارشان بود اما ورزشكاران استان توانستند پس از 4 ماه به مسابقات کشوری اعزام شوند و به عناوين قابل توجهي دست يابند.
وي گفت: استان همدان از منابع آبي بسیاری از جمله سـداکباتان، سد خاكی آبشینه، سد شیرین سو، دریاچه ملایر، استخر عباس‌آباد و سرابی تویسرکان برخوردار است.
رئيس هيأت قايقراني اضافه كرد: با توجه به اینکه همدان در ارتفاع قرار دارد و ورزش قایقرانی نيز یک ورزش هوازی محسوب می‌شود این مسأله می‌تواند برای جذب ورزشکاران سایر مناطق اثربخش باشد.
در شهرستان ملایر دریاچه کوثر با همکاری شهرداری در اختیار بانوان قرار گرفته و به لحاظ بدنسازی نیز پایگاه قهرمانی در شهر در ساعات مورد نیاز در اختیار هیأت قرار مي‌گيرد كه اين عوامل موجب رشد قايقراني در همدان مي‌شود.
 سال‌هاي درخشان قايقرانان همداني
ضروري در ادامه با اشاره به موفقيت‌هاي نفراتي چون آرزو حكيمي در سال‌هاي اخير خاطرنشان كرد: یکه‌تازی همدان در برخی مواد چون کایاک در چند سال اخیر بدون تردید مرهون نتایج کسب شده توسط آرزو حکیمی است، ورزشکاری که به عنوان نخستین دانش‌آموز ایرانی پس از انقلاب اسلامی در آوردگاه المپیک شرکت کرد تا به اینگونه نام همدان در ویترین افتخارات ورزش کشور بدرخشد. وي افزود: حکیمی سال 90 درست پس از بازی‌های جوانان جهان در حالی که تنها 16 سال داشت در رقابت‌های آسیایی تهران حاضر و موفق به کسب 3 مدال طلا، یک نقره و یک برنز در کایاک شد تا عنوان ستاره بازی‌ها به او تعلق بگیرد.
رئيس هيأت قايقراني يادآور شد: در كنار آرزو حكيمي، نفراتي چون نرگس خدابنده‌لويي، محمد ولدي، مريم كرمي، مهديس حبيبي ثمریان، حمیدرضا چوبداری، محمدجواد جعفری، محمد زارعی و... در سال‌هاي اخير به نتايج درخشاني در سطح كشور و بين‌الملل رسيده‌اند.
ضروري گفت: در سال 92 و در مسابقات آسيايي ازبكستان نرگس خدابنده‌لویی در فینال کانوی دونفره 200 و 500 متر بانوان جوان به همراه هیوا افضلی در مصاف با حریفان خود به 2 مدال طلا دست یافتند. همچنين در اين مسابقات و در کایاک دونفره جوانان 500 متر و 200 متر مردان هم محمد ولدی قایقران همدانی به همراه حامد محمدی به مصاف حریفان خود رفتند که در نهایت به یک مدال نقره و یک برنز دست یافتند.
وي اظهار کرد: اوج درخشش قايقراني همدان را مي‌توان به بازي‌هاي آسيايي اينچئون كره‌جنوبي ربط داد. جايي كه آرزو حكيمي مدال برنز رقابت‌ها را از آن خود كرد.
 همداني‌ها همواره در صف تيم‌هاي ملي
رئيس هيأت قايقراني با اشاره به اينكه در سال‌هاي اخير هميشه شاهد حضور قايقرانان استان در تيم‌هاي ملي بوده‌ايم، بیان كرد: سال 89 نخستین تجربه دعوت به تیم ملی را تجربه كرديم كه در آن آرزو حکیمی، مهیا نوری و مصطفی نوری به تيم ملي فرا خوانده شدند. وي در همين باره اعلام كرد: سال 91 تداوم موفقيت‌هاي قايقرانان در حضور تيم‌هاي ملي را شاهد بوديم. در اين سال 26 مورد دعوت به تيم ملي بانوان اعم از آرزو حكيمي، نرگس خدابنده‌لويي، مونا نوری، مهسا بیگدلی، متینه نوری و 14 مورد دعوت به تيم ملي آقايان اعم از علی الماس و محمد ولدی را شاهد بوديم. به گفته رئيس هيأت قايقراني، اين موفقيت‌ها در سال‌هاي اخير همواره ثابت بوده است و همداني‌ها حضور پررنگي در تيم‌هاي ملي داشته‌اند. ضمن اينكه در رقابت‌هايي چون قهرماني كشور و ليگ‌هاي برتر از همدان همواره به عنوان يكي از تيم‌هاي مدعي ياد شده است.
 علاقه وافر همداني‌ها به قايقراني
ضروري گفت: همدان از استعدادهای بسیار زیادی در رشته قایقرانی برخوردار است و مربیان سازنده ما با شناسایی نخبه‌های این رشته که شرایط جسمانی ایده‌آلی برای این رشته دارند، در کوتاه‌ترین مدت قایقرانان را از سطح مبتدی به رده حرفه‌ای ارتقا داده‌اند.
وی اظهار کرد: آموزش اصولی، برنامه‌ریزی منظم و دقیق و استمرار در تمرین و مسابقات از عوامل مهم در پیشرفت قایقرانان همدانی تا رسیدن به مدال‌های آسیایی بوده است. رئيس هيأت قايقراني خاطرنشان کرد: افتخارات حاصل شده در حالی است که همدان فاقد دریا و دریاچه است و علاقه وافر قایقرانان همدانی موجب شده است که با پیمودن مسیر طولانی و با وجود سرمای شدید همدان در نیمه دوم سال تمرین آماده‌سازی خود را در سطح بالایی برگزار کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com