1403-01-221403-02-01bool(false) درگذشت بازمانده جنگ جهانی دوم درنهاوند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  123527 تاریخ انتشار:  1401-02-17 - 09:06 تعداد بازدید:  322
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پهلوان موسی رفت اما خلق و خوی پهلوانی اش زنده است
درگذشت بازمانده جنگ جهانی دوم درنهاوند

ورزشی

 نهاوند - کمالوند-خبرنگار همدان‌پیام:حکم رسمی پهلوان های شعر را پهلوان موسی به آنها تقدیم می کرد،آئین اهدا هم در زورخانه ی پوریای ولی برگزار می شد.
قهوه خانه اش کنا زورخانه ای بود که خودش آن را  راه اندازی کرده بود. پهلوان ها تنها در شاهنامه ها نیستند، آنها به دلیل خوی و منش پهلوانی شان اگر چه جسم شان می رود اما تا زنگ زمان در گوش زیستن های ما نواخته شده است، اعتقاد بر این است که نه اخلاق می میرد نه پهلوان!
قهوه خانه پهلوان ، پاتوقی برای ورزشکاران و اهل اخلاق بود و حتی برخی مشکلات مردم هم همین جا شور و مشورت می شد و راه حلی برایش پیدا می شد‌ خلق و خوی پهلوانی اش آنقدر جاذبه داشت که تا سال ها حتی زمانی که از گود و زور خانه دور بود ، مردم او را فراموش نکنند و در دورانی که در بستر بیماری بود، از حالش غافل نباشند.  پهلوان «حاج موسی قیاسی» موسس نخستین زورخانه نهاوند و از مجروحان جنگ جهانی دوم  جمعه ۹اردیبهشت، در آخرین جمعه ماه رمضان به دلیل کهولت سن بار سفر بر بست. پهلوان رفت اما نامش همچنان بر نقش سینه پر خاطره ی گود زور خانه و زنگ مرشد پر افتخار اما بهر نبودنش جانسوز ، می نوازد.
موسی قیاسی، پهلوان نهاوندی که جنگ جهانی دوم در برابر قوای انگلیسی، توپچی بود و در آن دوران با اصابت ۳گلوله به پایش مجروح و به بیمارستان منتقل شد. او پس از بهبودی کامل و پایان جنگ جهانی دوم به نهاوند برگشت ونخستین اقدام زورخانه‌ای را در ۴ سوغ بازار نهاوند تأسیس کرد. پهلوان موسی در سال ۱۳۳۱ در مسابقات کشتی شهر اراک تیم اعزام کرد که در آن مسابقات تیم نهاوند خوش درخشیدند، اما قهرمان نشدند، ولی در میان ۷۰ شهرستان کشور نخستین بار مقام ششم را کسب کردند.  پس از آن رویداد اراک بود که تیم نهاوند در مسابقات تبریز، مشهد، اصفهان، تهران، همدان و سایر مسابقات دعوت شدند و تبدیل به یکی از قطب‌های کشتی کشور شدند.  پهلوان موسی این اواخر را به علت کسالت و کهولت سن در ۱۰۷ سالگی در بستر بیماری بود. پهلوان ورزش را از سال ۱۳۱۷ آغاز و ۳ سال بعد بدنبال اشغال کشور از سوی متفقین  مجبور شد برای دفاع از کشور به خدمت سربازی برود، اما غافل از اینکه رضا شاه خیلی زود کشور و قوای نظامی را تسلیم بیگانگان کرد و به خارج از کشور تبعید شد و کشورمان به اشغال قوای روس و انگلیس در آمد.

 جنگ جهانی دوم  در سال ۱۹۳۹ آغاز و تا ۱۹۴۵ ادامه داشت
پهلوان موسی در نهاوند باشگاه کشتی با نام ناهید راه‌اندازی کرد که محل تمرین کشتی‌گیران به نام نهاوند و شاگران نیک پهلوان بودند.
پشت قهوه‌خانه ی پهلوان، زورخانه‌ای به اسم نیرو بود که ۵۵ سال از فعالیت آن می گذرد، اما باشگاه کشتی ناهید حالا خانه و محل زندگی پهلوان  است که تا لحظه مرگ در آنجا زندگی می‌کرد.
پهلوان موسی ۶ مدال طلا و ۴ نقره کشتی کشور را کسب کرد او یکی از پهلوانان به نام کشور بود  که صاحب شال کسوت هم شد. پهلوان به دلیل منش و خوی پهلوانی اش در هر زورخانه‌ای از کشور که  واردمی شد صاحب ضرب و زنگ بود.
و ضرب و زنگ احترام به پهلوان تا سال ها در گوش زمان باقی خواهد ماند مادامی که اخلاق و خوی نیک مدال پر افتخار همه ورزشکاران باشد

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com