گلایه مراکز غیر انتفاعی ازهزینه تراشی ادارات دولتی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  70400 تاریخ انتشار:  1395-01-29 - 05:45 تعداد بازدید:  4062
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در شورای آموزش و پرورش مطرح شد
گلایه مراکز غیر انتفاعی ازهزینه تراشی ادارات دولتی

نویسنده : سمانه جهانگیری‌عرش

ورزشی

■ مدیرکل آموزش و پرورش:‌ مراکز آموزشی غیر دولتی چند برابر یک کارخانه اشتغالزایی دارند
  تنها 2 روز پس از نشست فعالان بخش خصوصی با استاندار و بیان گلایه‌های متعدد از ناهمراهی و مانع‌سازی برای فعالیت این بخش اینک نوبت مدارس غیر انتفاعی به عنوان فعالان بخش خصوصی در حوزه آموزشی است که از این ناهمراهی گلایه‌مند باشند.
جلسه روز گذشته شورای آموزش و پرورش استان مباحث و موارد زیادی را دنبال کرد اما گلایه مدیران مراکز و مدارس غیرانتفاعی و نیز آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای از مدیران مالیات، تعزیرات و شهرداری موجب شد که معاون سیاسی استاندار همدان، دستور تشکیل جلسه‌ای با ارائه مستندات لازم را با حضور هر یک از مسئولان مرتبط صادر کند.
در این جلسه مطرح شد که مراکز و مدارس غیرانتفاعی در حالی که حتی از اعتبارات اشتغال هم مبلغی دریافت نکردند، توانستند اشتغالی برابر با چند کارخانه را در یک مدرسه ایجاد کنند، اما فشار برخی ادارات به آنان موجب شده که مدیران این بخش‌ها با مشکل مواجه شوند.
به گفته متولیان این مراکز شهرداری خواستار پرداخت عوارض کسب و پیشه است و زیباسازی حتی به تابلوهایی که سال‌ها به دنبال مجوز آنها بوده‌اند هم اشکال‌تراشی می‌کند. علاوه بر اینها مالیات هم خواستار پرداخت مالیات بردرآمد است و این در حالی است که معلمان هر کدام از درآمد خود مالیات پرداخت می‌کنند.
از تعزیرات هم گلایه داشتند به این دلیل که این بود که باید پرداخت شهریه‌ها و مبلغ آن با این اداره هماهنگ شود.
نماینده مؤسسات غیردولتی استان بیان کرد: بالا بودن نرخ اجاره‌بها، کمبود فضاهای مطلوب برای این آموزشگاه‌ها، اخذ مالیات اداره دارایی و اخذ عوارض کسب و پیشه توسط شهرداری از جمله مشکلات این مدارس است.
اسدبیگی هزینه‌های بالای این مؤسسات را موجب بالا رفتن شهریه متقاضیان دانست و گفت: کمبود تقاضا نیز خود موجب بالا رفتن آموزش‌های خانگی شده و در نهایت در برخی موارد فساد به بار خواهد آورد.
مدارس غیرانتفاعی و نیز مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای بر اساس سیاست اصل 44 قانون اساسی به وجود آمدند تا از بار کاری دولت کاسته شود.
در سفری که ریاست‌جمهوری به استان همدان داشت هم بر توجه به آموزش به عنوان یکی از محورهای توسعه استان تأکید شد و استاندار همدان هم در نشست اخیر خود با فعالان اقتصادی ضمن گلایه از عملکرد برخی از مدیران خود حمایت خود را از بخش خصوصی اعلام کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش همدان از اشتغالزایی مؤسسان مدارس غیردولتی برای 7 هزار نفر در سطح استان خبر داد و گفت: هم‌اکنون 7 هزار نفر در مدارس غیردولتی استان مشغول به کار هستند که همگی پوشش بیمه‌ای دارند.
وی با بیان اینکه این مؤسسات برای ایجاد اشتغال گام‌های مؤثری برداشته‌اند، افزود: در سال‌های اخیر حضور این مؤسسات تقریباً به 12درصد رسیده که نسبت به سال‌های گذشته رشد خوبی داشته است.
اما در دستور جلسه شورای آموزش و پرورش استان موضوعاتی چون برنامه‌های هفته بزرگداشت مقام معلم، اقتصاد مقاومتی و نهادینه کردن آن توسط آموزش و پرورش، بازماندگان از تحصیل، ستاد اسکان فرهنگیان و تشریح خرگوش در یکی از مدارس مطرح شد.
در این شورا معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان در خصوص گلایه بخش خصوصی از ادارات گفت: اگر هر یک از این موارد به شکل قانونی اجرا می‌شود باید موضوع از تهران پیگیری شود در غیر این صورت باید مستندات لازم ارائه شود تا با هماهنگی به تفاهم برسیم.
محمدابراهیم الهی‌تبار با اشاره به وضعيت آموزشگاه‌هاي آزاد و مدارس غير دولتي استان بیان کرد: حركتي كه در مجموعه استان در اين حوزه در 2 سال گذشته اتفاق افتاد قابل تقدير است به گونه‌اي كه سال 92 كمتر از 5 درصد دانش‌آموزان استان در اين مدارس تحصيل مي‌كردند در حالي كه هم اكنون اين رقم در استان با 6 درصد رشد به 5/10 درصد رسيده است.
وی افزود: درمقطعی به دلیل وجود حركات عوام فريبانه فعاليت اين مراكز زير سؤال برده شد اما اگر به اقتصاد مقاومتي ايمان داشته باشيم، زماني مي‌توانيم روي پاي خود بايستيم كه خدمات غير دولتي نيز در جامعه نقش‌آفرين باشند.
الهی‌تبار با اشاره به اینکه نقش آموزش و پرورش در اجرای اقتصاد مقاومتی بسیار پررنگ است، گفت: آموزش و پرورش با فرهنگ‌سازی در بین دانش‌آموزان، معلمان، اولیا و... می‌تواند به اجرای اقتصاد مقاومتی کمک کند.وی در خصوص برنامه‌های بزرگداشت مقام معلم نیز بیان کرد: باید امسال به گونه‌ای عمل کنیم که به درستی از جایگاه و مقام معلمان تقدیر شود.
الهی‌تبار با بیان اینکه لازم است هر کدام از خانواده‌ها بر اساس وسعی که دارند از زحمات معلمان در تعلیم فرزندانشان به گونه‌ای تقدیر کنند افزود: باید تجلیل از معلم به یک حرکت عمومی و مردمی تبدیل شود.
وي گفت: با توجه به شعار سال حركت ديگري كه اتفاق افتاده است توجه به بحث آسيب‌هاي اجتماعي است كه با توجه به رصد دستگاه‌هاي ملي و سنجش سرمايه اجتماعي كشور، در اين حوزه اطلاعاتي وجود دارد.الهی‌تبار در خصوص تشریح خرگوش زنده در یکی از مدارس همدان نیز افزود: باید با جدیت این تخلف پیگیری شود تا موضوع ادامه پیدا نکند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه برای تکریم و بزرگداشت مقام معلم باید فرهنگ‌سازی لازم صورت بگیرد، گفت: تکریم جایگاه معلم باید خودجوش باشد.
وی با بیان اینکه تکریم معلمان روستای کهنوش شهرستان تویسرکان 9 اردیبهشت‌ماه انجام می‌گیرد، افزود: روستای کهنوش تنها روستایی در کشور است که بیش از 400 معلم دارد.
مديركل تجهيزات و نوسازي مدارس استان همدان نيز در اين شورا گفت: استفاده از توان خيرين يكي از بهترين نمودهاي اجراي درست اقتصاد مقاومتي است.
فرزاد تيموري افزود: فعاليت‌هاي اجرايي براي اجراي اين جشنواره كليد خورده و از 31 ارديبهشت ماه در همه شهرستان‌هاي استان اين جشنواره اجرا و جشنواره استاني 30 ارديبهشت ماه اجرايي می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com