1403-01-201403-01-30bool(false) 3 سال فاصله تا امنیت قطعی در مدارس استان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  66155 تاریخ انتشار:  1394-09-24 - 05:45 تعداد بازدید:  3988
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

55 درصد سیستم گرمایشی مدارس استان نیاز به استانداردسازی دارند
3 سال فاصله تا امنیت قطعی در مدارس استان

ورزشی

موضوع استانداردسازی سامانه‌های گرمایشی مدارس، حوادث تلخی از جمله شین‌آباد را یادآور می‌شود که تلنگری برای مسئولان است که به فکر راه‌حل باشند تا شاهد تکرار حوادث این‌چنینی در کشور نباشیم.
اخیراً نیز آتش‌سوزی در کلاس کانکسی در یکی از روستاهای دشتستان که معلم 24 دانش‌آموز را نجات داد بهانه‌ای شد تا بار دیگر به سیستم گرمایشی استانمان بپردازیم.
به گزارش همدان‌پیام، با آغاز فصل سرما و نیز بارش برف سیستم گرمایشی مدارس در اولویت قرار می‌گیرد تا مشکلی برای دانش‌آموزان به ‌وجود نیاید.
 روستاهایی که گازرسانی نشدند سیستم گرمایشی نفت‌سوز دارند
از گفته‌های مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان چنین برمی‌آید که سیستم گرمایشی 55 درصد از مدارس استان همدان نیاز به استانداردسازی دارد.
به گفته فرزاد تیموری طبق ماده 17 مقررات سازمان برای اماکن عمومی استفاده از بخاری نفتی و گازی (حتی استاندارد) مورد تأیید نیست و باید گرمایش مدارس به شوفاژ و سیستم مرکزی مجهز شود.
وی بیان کرد: دولت و مجلس مصوب کرده است که سالانه ارز محل توسعه عوارض گاز 2 و نیم درصد به سیستم گرمایشی مدارس اختصاص یابد.
تیموری گفت: با این برنامه تا سال 1397 باید کل مدارس استان و کشور استانداردسازی شوند.
وی با بیان اینکه ایمنی نسبی در مدارسی که با سوخت گازی و نفتی گرم می‌شوند برقرار است گریزی به آمار سیستم گرمایشی مدارس استان زد و اظهار کرد: 45 درصد از مدارس استان با سیستم حرارت مرکزی و یا شوفاژ، 35 درصد با بخاری گازی و 20 درصد با بخاری نفتی چکه‌ای گرم می‌شوند.
مدیرکل تجهیز، توسعه و نوسازی مدارس استان همدان می‌گوید: امسال 104 میلیارد ریال اعتبار ملی به استانداردسازی سیستم گرمایشی هزار و400 کلاس درس در مدارس همدان اختصاص یافت.
تیموری درباره وضعیت استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی مدارس سطح استان همدان اظهار کرد: بر اساس اعتبارات ملی پیش‌بینی شده در بودجه 94 کشور برای استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس، سهم استان همدان 104 میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
وی افزود: بر اساس اعلام شرکت گاز استان همدان بین 4 تا 5 درصد روستاهای استان به شبکه گازرسانی متصل نیستند و در این راستا مدارس روستایی از سیستم گرمایشی بخاری نفتی و یا بخاری‌هایی با مشعل‌های گازوئیل‌سوز استفاده می‌کنند.
تیموری با اشاره به اینکه تاکنون 15 میلیارد ریال اعتبار استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس برای استان همدان جذب شده است، بیان کرد: در صورت تخصیص کامل اعتبارات ملی طبق برنامه پیش‌بینی شده سیستم گرمایشی ‌هزار و 400 کلاس درس استان استانداردسازی می‌شوند.
وی گفت: عمده اعتبارات استانداردسازی سیستم گرمایشی به مدارس روستایی استان اختصاص می‎یابد و اکثر مدارس شهری به دلیل مقاوم‌سازی و بازسازی به سیستم استاندارد تجهیز شدند.
 بخاری نفتی غیر استاندارد از مدارس استان جمع شده است
مدیرکل تجهیز، توسعه و نوسازی مدارس استان همدان با تأکید بر اینکه از 2 سال گذشته تاکنون بخاری نفتی چکه‌ای در مدارس همدان جمع‌آوری شده است و دیگر وجود ندارد، افزود: در گذشته مدارس به سیستم گرمایشی از نوع بخاری نفتی استاندارد کاربراتوری یا گرمایش با بخاری گازی تجهیز می‌شدند که اکنون در مدارس با ظرفیت پایین از نظر کلاس و دانش‌آموز نیز مرسوم است.
وی اظهار کرد: استانداردسازی سیستم گرمایشی در مدارس پر جمعیت و چند کلاسه از نوع موتورخانه، رادیاتور و پکیج است.
مدیرکل تجهیز، توسعه و نوسازی مدارس استان همدان گفت: تمام مدارس همدان از ایمنی نسبی برخوردار هستند و در صورتی که تمام کلاس‌های درس به سیستم شوفاژ و موتورخانه مجهز شوند، به طور قطع می‌توان گفت که مدارس از ایمنی مطلق بهره‌مند هستند. تیموری بیان کرد: سال گذشته 100 میلیارد ریال اعتبار ملی به استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس استان همدان اختصاص داده شد که در این راستا عملیات استانداردسازی در ‌هزار و 367 کلاس درس انجام شد.
وی گفت: هم اینک بیشترین نیاز به استانداردسازی سیستم گرمایشی در مدارس کبودراهنگ، قلقلرود و خزل برآورد شده است که نوسازی نیز اولویت را بر این شهرها قرار داده است.
مدیرکل تجهیز، توسعه و نوسازی مدارس استان همدان در پاسخ به این سؤال که آیا با وجود اینکه 55 درصد مدارس ما با نفت و گاز گرم می‌شوند احتمال وقوع حادثه وجود دارد افزود: هم اینک در این مدارس امنیت نسبی برقرار است منتها باید دانش‌آموزان رعایت کنند، زیرا در هر صورت خطر وجود دارد.
 دورترین مدرسه هم بخاری استاندارد دارد
در همین ارتباط رئیس آموزش و پرورش ناحیه یک همدان نیز می‌گوید که همه مدارس ما یا با پکیج و یا با شوفاژ گرم می‌شوند.
بهمن پارسا گفت: حتی در دورترین روستاهای ناحیه مثل سیمین هم بخاری مجهز و بی‌خطر نصب شده است.
وی بیان کرد: امسال پیش از رسیدن فصل سرما اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان12 مدرسه ناحیه را که مشکل گرمایشی داشتند مجهز کرد.
رئیس آموزش و پرورش ناحیه 2 همدان نیز با بیان اینکه 21 مدرسه ناحیه 2 مدارسی هستند که دارای سیستم نفت‌سوز بخاری کاربراتوری هستند گفت: 75 مدرسه به سسیستم بخاری گازی و 9 مدرسه به سیستم حرارت مرکزی مجهز هستند.
محمد باب الحوائجی با بیان اینکه این منطقه دارای نیروهای زبده و ماهر در برخورد با حوادث احتمالی است و شبانه‌روز آمادگی هر نوع تعمیر و رفع نواقص را دارد اظهار کرد: مهمترین مسأله حرکت به سمت سیستم گرمایش مرکزی است که خطرات کمتری دارد.
وی افزود: باید طبق برنامه‌های آموزش ضمن خدمت تمام کارکنان از معلم گرفته تا سرایدار آموزش تعمیر و نگهداری سیستم گرمایشی را ببینند، زیرا در برخی موارد یک مشکل جزئی می‌تواند به مشکلی بزرگ تبدیل شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com