1403-01-201403-01-30bool(false) داستان فوتبال ایران و کرونا در سکانس پایانی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  109583 تاریخ انتشار:  1399-04-04 - 09:11 تعداد بازدید:  166
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

داستان فوتبال ایران و کرونا در سکانس پایانی

ورزشی

 از ابتدای اسفند پارسال تاکنون، فوتبال ایران بیش از صد روز است که با ویروس کرونا دست به یقه شده و این روزها سکانس پایانی خود را برای آغاز مسابقات پشت سر می‌گذارد.
به گزارش ایسنا، با شیوع ویروس کرونا در کشور در اواخر سال ۹۸، زمزمه‌هایی درباره لغو مسابقات فوتبال شکل گرفت و در نتیجه سازمان لیگ حکم به بازی بدون تماشاگر در هفته بیستم داد که حواشی بازی سپاهان و پرسپولیس در اصفهان، حاصل این تصمیم‌گیری بود. به هر شکل، رقابت‌ها تا هفته بیست‌ویکم لیگ برتر ادامه پیدا کرد و درنهایت از اواسط اسفند، «ستاد مقابله با گسترش کرونا در ورزش» حکم به تعویق رقابت‌های فوتبال داد.
پس از تعطیلی یک هفته‌ای رقابت‌های فوتبال، ۲۱ اسفند یعنی ۶ روز پس از تعطیلی لیگ برتر و با توجه به بحرانی شدن شرایط شیوع ویروس در کشور و افزایش شمار مبتلایان، اعلام شد که تمام مسابقات و لیگ‌های مختلف ورزشی تمام رشته‌ها در سطح لیگ برتر و لیگ‌های دسته یک، ۲ و ۳ تا ۱۵ فروردین‌ماه تعطیل خواهند بود.
با این تصمیم، تمرینات تیم‌های لیگ برتری نیز تعطیل شد اما برخی تیم‌ها برای اینکه از رقبا جلوتر باشند، تمریناتشان را برگزار می‌کردند تا اینکه دستور جدیدی از سوی ستاد مقابله با گسترش کرونا صادر شد.
این تصمیمات و عقب افتادن بیش از یک ماهه مسابقات فوتبال، شائبه لغو کامل مسابقات را مطرح کرد که موجب بروز اختلافات بسیاری میان تیم‌ها شد. در واقع در این میان به جز پرسپولیس که با قاطعیت در صدر جدول حضور داشت و جام قهرمانی را در چند قدمی می‌دید، سایر تیم‌ها خواستار اتمام فصل بدون اعلام قهرمان بودند؛ خواسته‌ای که تا امروز ادامه دارد.
با وجود این از همان روزها، مسئولان وزارت ورزش و همین‌طور متولیان فوتبال در سازمان لیگ هیچ‌گاه زیر بار لغو رقابت‌ها نرفتند؛ زیرا تیم‌ها به‌طور آشکار منافع شخصی را در نظرات خود لحاظ می‌کردند و حاضر به پذیرفتن نظر سازمان لیگ هم نبودند. در نتیجه به‌دلیل توصیه‌های مقامات بین‌المللی در فیفا و AFC و مصلحت فوتبال ایران، لغو مسابقات به‌طور کامل منتفی شد.
اختلاف برای تعطیلی یا ادامه لیگ با استمرار محدودیت‌های کرونایی، افزایش پیدا کرد. ستاد مقابله با گسترش کرونا با توجه به استمرار طرح فاصله‌گذاری اجتماعی برای قطع زنجیره انتقال کرونا، مانع از آغاز مسابقات لیگ تا پایان فروردین شد و در ادامه با اطلاعیه دیگری، آغاز رقابت‌ها را تا پایان اردیبهشت به تعویق انداخت و موجب بلاتکلیفی بیش از پیش فوتبالیست‌ها شد.
با این تدابیر، برخی بازیکنان خود قرنطینگی را شکستند و برخی تیم‌ها هم به‌صورت مخفیانه تمرینات خود را آغاز کردند تا جنجال جدیدی آغاز شود و تهدید سازمان لیگ و نهادهای قضایی و انضباطی را به‌دنبال داشته باشد.
بالاخره روز موعود فرا رسید و با اعلام رئیس جمهور، تمرینات تیم‌ها از اوایل خرداد آغاز شد و در ادامه فدراسیون پزشکی ورزشی و سازمان لیگ توضیحات بیشتری را درباره نحوه آغاز تمرینات اعلام کرد.
پروتکل سفت و سخت فدراسیون پزشکی ورزشی در ابتدا با ایرادهای بسیاری توسط برخی تیم‌ها اجرا شد به‌طوری‌که تست‌های مختلفی توسط تیم‌ها و بدون حضور بازرسان انجام شد که در نتیجه برخی تیم‌ها آمارهای متناقضی را درباره شیوع کرونا ارائه کردند.
ولی وقتی پای راستی‌آزمایی و بررسی نمونه‌های گرفته شده از بازیکنان و مربیان مطرح شد، به شکل عجیبی برخی تیم‌ها عقب‌نشینی کردند و در آزمایش‌های ثانویه، تست‌های مثبت، منفی شدند تا همه چیز گل و بلبل شود.
درحالی‌که می‌رفت لیگ برتر از اواخر خرداد با بازی معوقه استقلال و فولاد در خوزستان آغاز شود، ناگهان ۴ تیم خصوصی با ارسال نامه‌ای به وزیر ورزش مخالفت خود را با آغاز مسابقات اعلام کردند که با واکنش‌های مختلفی همراه بود.
با این‌حال از آن زمان تاکنون تست‌های مثبت تیم‌ها کمتر شده و بیشتر تیم‌های لیگ برتری وارد فاز برگزاری مسابقات دوستانه شدند که در نتیجه آن چندین بازیکن با مصدومیت‌های سنگینی روبه‌رو شدند اما همچنان اکثریت تیم‌ها به سمت و سوی آغاز مسابقات می‌روند.
در این بین قصه تیم‌هایی مانند تراکتور و ماشین‌سازی متفاوت است و همچنان مصر به لغو کامل لیگ برتر هستند، زیرا برخی بازیکنان این تیم حاضر به شرکت در تمرینات نیستند و از طرفی در آخرین تست این تیم، نمونه آزمایش ۶ نفر مثبت شده است.
عقب افتادن تیم‌هایی مانند تراکتور و ماشین‌سازی با تعویق یک هفته لیگ برتر همراه شد اما ائتلاف تیم‌های معترض به آغاز لیگ برتر در آخرین اقدام خود نامه‌ای را با امضای برخی بازیکنانشان به سازمان لیگ فرستادند و خواستار لغو لیگ شدند.
سازمان لیگ در واکنش به این اتفاق می‌گوید تماس با برخی بازیکنان که اسامی آنها در نامه ارسال شده به این سازمان دیده می‌شود حاکی از بی‌اطلاعی کامل آنها از محتوای نامه و امضای آن است.
سکانس پایانی این اتفاقات امشب(چهارشنبه) فرا می‌رسد و باید دید تلاش کدام یک از طرفین موفقیت ‌میز خواهد بود؟ آیا استقلال و فولاد در بازی معوقه به میدان می‌روند و آغاز لیگ را می‌زنند یا لیگ پس از ۴ ماه به شکل عجیب و غریبی به خط پایان می‌رسد؟


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com