بعد از مدتها انتظار فردا بالاخره پروژه مهم و بینالمللی باستانی همدان مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
نزدیک به چهار سال است که در کمربندی شهر مریانج از توابع همدان و درست اطراف استادیوم شهید حاجیبابایی، ساختمانی به چشم میخورد که بافت سنتی و تقریبا مذهبی آن هر بینندهای را به خود جلب میکند.
مریانج که چندین سال است با برخورداری از یک مجموعه کامل ورزشی، به قطب میزبانی از رویدادهای مختلف از جمله بازیهای خانگی نمایندگان فوتبال استان تبدیل شده، حالا با افتتاح زورخانه بینالمللی سودای رشد و توسعه بیشتر در ورزش را در سر میپروراند.
تاریخ گرانبهای ورزش باستانی همدان
استان همدان در گذشتههای دور پهلوانان نامداری همچون فیله همدانی، علی میرزای همدانی و احمدکوهکش و در عصر حاضر سیداحمد بطحایی، عبدا... کاظمیروشن، موسی قیاسی و محمد مسچی را به ورزش باستانی و زورخانهای کشور معرفی کرده است.
ورزش باستانی در همدان بیش از ۳۰۰ سال قدمت دارد و پهلوان فیله همدانی به لحاظ شخصیت پهلوانی شهره خاص و عام بود. قدیمیترین زورخانه همدان هم زورخانه سعادت است که در محله "پل یخچال" بنا شده است.
از پیشکسوتان زورخانهای همدان نقل شده است: در یکی از شبهای بسیار سرد و پربرف همدان علی میرزای همدانی که در خاتمه ورزش از زورخانه به خانه خویش به طرف حصار همدان میرفته، دو گرگ تنومند و گرسنه به وی حمله میکنند، علی میرزا گردن گرگها را در پنجههای نیرومند خود گرفته و سرهایشان را چنان بهم میکوبد که مغزشان متلاشی میشود و صبح روز بعد جسد گرگهای وحشی تماشاگه مردان و زنان حصار و شهر قرار میگیرد!
پروژهای که باستانی را رو میآورد
پروژه بینالمللی زورخانه شهر همدان که بدون تردید افتتاح آن منجر به پویایی ورزش فراموششده باستانی خواهد شد، فردا در شرایطی با حضور حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان افتتاح میشود که چهار سال پیش کلنگ آن به زمین خورد و انتظار میرفت خیلی زودتر از اینها شاهد بهرهبرداری از این مجموعه باشیم.
این سالن در شرایطی افتتاح خواهد شد که ظرف چند سال اخیر عمده مشکل باستانیکاران همدانی کمبود زورخانه در سطح استان بود. همدان در مجموع بالغبر 20 زورخانه دارد که اکثراً کوچک، قدیمی و مستعمل هستند و همین موضوع در گذشته باعث شده که پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین نتواند از مسابقات مهم باستانی در همدان میزبانی کند.
پنجم اردیبهشت ماه سال 1397 بود که حمیدرضا حاجیبابایی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی از ساخت یکزورخانه بینالمللی و مجهز در همدان خبر داد تا آروزی دیرینه اهالی این ورزش برآورده شود.
چند ماه بعد و در شهریورماه سال 97 با حضور این نماینده، استاندار وقت همدان، مدیرکل ورزش و جوانان وقت و شهردار همدان، کلنگ این پروژه در زمینی به متراژ 650 مترمربع و پیشبینی 40 میلیارد ریال بودجه زده شد.
با این حال برای مدت زیادی اتفاق عمرانی خاصی در ارتباط با این پروژه رخ نداد و پیگیریها حاکی از آن بود، زمین اختصاص یافته کفاف اجرای این پروژه مهم و بزرگ را نمیدهد، از این رو رایزنیها با شهردار وقت همدان صورت گرفت و بخشی از زمینهای اطراف این پروژه که متعلق به شهرداری همدان بود به مساحت زمین زورخانه بینالمللی همدان اضافه شد تا متراژ آن به دو هزار و 300 متر افزایش یابد.
با تمام این اوصاف ظرف چهار سال روند احداث این پروژه به دلایل متعددی از جمله تغییرات در رأس مدیریت استان و اداره کل ورزش و جوانان، کمبود بودجه و شیوع کرونا به درازا کشید و تا اوایل امسال در مجموع این پروژه 32 درصد پیشرفت فیزیکی داشت!
در چند ماه اخیر اما کار سرعت بالایی گرفت تا اینکه یکباره روز گذشته اعلام شد قرار است زورخانه باستانی همدان افتتاح شود.
علیرضا صفیزاده مدیر روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان همدان در اینباره اظهار کرد: همزمان با دهه مبارک فجر زورخانه بینالمللی همدان در شهر مریانج فردا با حضور حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: کلنگ زورخانه بینالمللی مریانج سال ۹۷ زده شد که در ساخت آن مدتی وقفه ایجاد شده بود اما با پیگیری مسئولان مورد بهرهبرداری قرار میگیرد تا افتتاح یکی از پروژههای ماندگار کشور در عرصه ورزش را شاهد باشیم.
مدیر روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان همدان ادامه داد: حجم عملیاتی این پروژه و تأسیسات جانبی آن در سطح کشور بینظیر است سالنی که با حضور وزیر ورزش، استاندار همدان، نمایندگان مجلس و دیگر مقامات اجرایی افتتاح خواهد شد.