مراسم یادبود زندهیاد داریوش میرابیان با حضور حمیدسیفی مدیرکل ورزشوجوانان استان همدان، حمید یاری رئیس هیأت کشتی و جمعی از پیشکسوتان ارزنده کشتی، دوستان و خانواده این مرحوم عصر جمعه ۲۳ مهرماه به دلیل گسترش بیماری کرونا و با رعایت پروتکلهای بهداشتی بهصورت خصوصی برگزارشد تا کمیتهای جهت برگزاری مراسم و جام یادبود این پهلوان ارزنده و نامآور پس از کنترل بیماری تعیین شود.
داریوش میرابیان، متولد اسفندماه سال 1320، از قهرمانان، مربیان و پهلوانان بنام کشتی همدان بود که عنوان «پدر کشتی نوین همدان» را نیز به دوش میکشید. این پیشکسوت عرصه کشتی، سالهای طولانی از زندگی خود را وقف تربیت جوانان این شهر کرد و میراث گرانبهای خود یعنی «مرام پهلوانی» را برای فرزندان و شاگردانش از خود باقی گذاشته است.
مدیرکل ورزشوجوانان استان همدان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این پهلوان نامی استان گفت: پیشکسوتان و قهرمانان، سرمایههای واقعی ورزش استان محسوب میشوند که میبایستی به بهترین شکل ممکن از آنان بهره برده شود.
حمید سیفی در ادامه با بیان اینکه نهادینه شدن فرهنگ قدردانی از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش از اهمیت بسزایی برخوردار است، بیانکرد: صرف داشتن یک المان به منظور مرور تاریخچه کافی نیست و این موضوع میبایستی در سطوح آموزشی مختلف همراه با نفوذ به لایههای ارزشی جامعه همراه باشد.
وی گفت: نیازنداشتن به آموزش و برنامهریزی در حوزه ورزش که از طرف برخی افراد مطرح میشود فرضیهای نادرست است و برعکس در این حوزه باید تلاش هدفمند چند برابر صورت بگیرد.
مدیرکل ورزشوجوانان استان همدان ابراز امیدواری کرد با همکاری ارگانهای مختلف بهخصوص هیأت کشتی مقدماتی فراهم شود تا هرساله مسابقاتی به منظور گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم میرابیان برگزار شود.
سیفی سرمایه واقعی ورزش استان را نیروی انسانی قلمداد کرد و افزود: داریوش میرابیان و فرزندانش نمونه بارز این موضوع هستند که الگوی ورزشکاران محسوب میشوند و باید به شکلی مناسب قدردان آنان باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به احداث مجموعه اختصاصی شنا و شیرجه با نام خانواده میرابیان اشاره کرد و افزود: برادران میرابیان در عرصههای ملی و بینالمللی عناوین مختلفی را کسب کردهاند و به نوعی تجارب ارزشمندی را در اختیار دارند که مجموعه ورزش استان با برنامهریزی انجام شده سعی دارد بین تجارب و داشتههای این قهرمانان و جامعه هدف که ورزشکاران و جوانان مستعد هستند حلقه ارتباطی ایجاد کند.
سیفی حفظ قهرمانان استان در رشتههای مختلف را موضوعی مهم قلمداد کرد و گفت: در چندماه گذشته مقدماتی فراهم شده که از ظرفیت این سرمایهها در استان به بهترین شکل استفاده شود.
مدیرکل ورزشوجوانان استان همدان در ادامه به اهمیت توجه به اصل تخصص در ورزش اشاره و بیان کرد: به منظور رقابت و حضور قدرتمند در سطوح مختلف قهرمانی باید از تخصص و علم کافی بهره برد در غیر اینصورت با شکست مواجه خواهیم بود.
وی در پایان سخنانش از همدان به عنوان استانی با ظرفیت بالا از لحاظ داشتن زیرساختها و نیروی انسانی مستعد نام برد و گفت: برنامهریزی، آموزش و تخصص حلقه مفقوده این معادله در مسیر موفقیت است که با بهرهگیری از نیروهای با دانش میتوان این موضوع را به سرانجام رساند.
رئیس هیأت کشتی استان همدان در این مراسم گفت :کشتی همدان با تلاش مرحوم میرابیان در سطح کشور درخشید و به نوعی از ایشان میتوان به عنوان پدر علم کشتی نوین همدان نام برد.
حمیدرضا یاری بیان کرد: به مناسبت یادبود پیشکسوت ورزش کشتی استان همدان، مرحوم "داریوش میرابیان" سالیانه جام یادبود ایشان در استان را برگزار میکند. در همین راستا درصدد هستیم کمیتهای تشکیل داده تا پس از مساعد شدن وضعیت بیماری کووید 19 مراسمی در خور شأن ایشان برگزارکنیم.
وی در ادامه به نام و آوازه مرحوم میرابیان و فرزندانش اشاره کرد و افزود: یادگاران این قهرمان بیحاشیه ادامهدهنده راه پدر بزرگوارشان بودهاند و در عرصه شنا و شیرجه عناوین ملی و بینالمللی بیشماری را کسب کردهاند.
یاری داریوش میرابیان را مرد اخلاق بیحاشیه خطاب کرد و افزود: ورزشکاران و جوانان باید اینگونه افراد را الگوی خود تلقی کرده و به بهترین شکل از تجربیات آنان بهره ببرند.
فرزند مرحوم میرابیان در این مراسم گفت: برخی اشخاص وظایف و رسالت خود را در همان قالب انجام داده و با پایان مأموریت کار آنان نیز به اتمام میرسد، ولی افراد مؤثر کار را با شیوه متفاوتی انجام میدهند و جریانی نو و تحولی عظیم در کارها ایجاد میکنند که ثمرات آن هم در آن زمان و هم در آینده تأثیرگذار و الهامبخش است. افرادی که به واقع فلک را سقف میگشایند و طرحی نو درمیاندازند و پدر من جزو این افراد بود. این افراد، محیط را تحتتأثیر خود قرارمیدهند و از هر موقعیتی فرصتی جهت رشد میسازند.
وی در ادامه افزود: حضور پدرم در عرصههای مختلف با تحول در آن رشتهها همراه بوده است همچنان که به نظر بزرگان، کشتی نوین همدان را پایهگذاری کرد شالوده اصلی تیم شنا و شیرجه نیز وامدار ایشان است، تیم شیرجهای که برای سالیان متمادی بدنه اصلی تیم ملی ایران را تشکیل داد و مدالهای رنگارنگ آسیایی و بینالمللی برای کشور و استان به ارمغان آوردند که این جریان تحتتأثیر پدر من ایجاد شده بود.
میرابیان بیان کرد: در استان همدان توانمندیهای زیادی وجود دارد، اما با دقت از آنها استفاده نشده و برنامهریزی وحود نداشته و فقط درگیر این بوده تا حسب شرایط ویژه جریانی به وجود بیاید.
وی با بیان اینکه گرامیداشت یاد بزرگان به روحیه افرادی که تازه وارد آن کار شدند، کمک میکند، گفت: با توجه به آنکه جریان اقتصادی در ورزش بسیار کمرنگ است و مربیان و ورزشکاران از روی عشق و علاقه شخصی به این حوزه وارد میشوند، اگر قرار باشد حداقلهایی که برای دیدهشدن لازم است هم وجود نداشته باشد و ارزش زحمت آنها ارج نهاده نشود، کلیت جریان را از دست میدهیم.
اصغر راجی، از پیشکسوتان و مربیان در سطح ملی ورزش والیبال کشور و دوست مرحوم میرابیان در این مراسم بیان کرد: سابقه دوستی ما ۶۵سال است. سال 1335 من برای رشته والیبال و ایشان از کشتی برای مسابقات آموزشگاهها در تبریز انتخاب و خوش درخشیدیم.
وی با بیان اینکه قلباً از رفتن میرابیان محزونم گفت: رنجش کوچکی در ۶۵سال دوستی از هم نداشتیم و درخواست دارم، سالن شیرجهای که قرار است ساخته شود به نام برادران میرابیان که شیرجه همدان را پایهگذاری کردند، نامگذاری شود.