1403-07-041403-07-14bool(false) 1403-07-041403-07-14bool(false) 1403-07-041403-07-14bool(false) 1403-07-041403-07-14bool(false) روح اله صالحی در قطعه هنرمندان آرمید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403

Today : Sat, October 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  133918 تاریخ انتشار:  1402-05-31 - 09:33 تعداد بازدید:  1068
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

روح اله صالحی در قطعه هنرمندان آرمید

نویسنده : معصومه کمالوند

ورزشی


 می گفت "مفهوم مرگ برایم حل شده بود، اما آدم است دیگر ، همیشه تیر بر جایی می نشیند که فکر می کنی روئین تن است."

انگار می دانست روئین تن هم که باشی یک روز بار سفر می بندی و بی آنکه بدانی بخواهی، رفته ای...

روح اله صالحی زاده ۲۶فروردین۱۳۵۸ نهاوند انتهای کوچه یهودی ها روبروی امام زاده مهدی،حیاطی با آب جاری و حوض بزرگ و درخت پیر انار ، صدای گریه به دنیا امدن نوزادی اهل خانه را از خواب بیدار کرد.

با  نویسندگی داستان و داستانک، نویسده نمایشنامه،شعر،نقد،کارگردانی،طراحی صحنه، بازیگری،مطبوعات ، حرف ها گفت و نقش ها ساخت و صحنه ها آراست و خبرها حکایت کرد و شرح ها ساخت!

قلمش شیوا، روان و  رنج و بغض جامعه در روح کلام روح اله روشن بود آنجا که دانست و توانست در حق آنچه آفریدگار به او بخشیده بود،کوتاهی نکرد و به سنگ تمامی هنرش را به رخ این دنیا کشید که حالا که رفته است همه از او سخن می گویند.

زبان گویا و روح همراهی که روش زندگی اش اجازه نمی دهد او هرگز فراموش  شود.
هر جا قلم برداشت اثری ماندگار و جایگاهی بنامش ثبت شد.

نوجوانی اش با کارفرهنگی گره خورد از تماشا و تحلیل فیلم تا پای ثابت شاهنامه خوان های پدرش، کتابخانه تخصصی برادرش و پایگاه اعزام نیروهای مردمی به جبهه که در همسایگی شان بود و... روحش را تشنه تر کرد تا راه خود را پیدا کند.

 صالحی دانش آموخته مهندسی نرم افزار بود اما از سال۶۹ وارد دنیای فرهنگی هنری شد تا روحش را از انحصار سخت افزار های این جسم زمینی رهایی ببخشد و روانش را با کلام های عاشقانه و کلمات زیبای آفریدگار هستی زینت دهد و طور دیگری با دنیا سخن بگوید.

فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۶۹ آغاز، اما از سال ۱۳۷۳ به صورت حرفه‌ای در حوزه‌های نمایشنامه، شعر، روزنامه‌نگاری و پژوهش‌های ادبی مشغول به کار و حاصلش هم  جشنواره‌های متعدد بود که موفق به کسب بیش از صد جایزه و لوح تقدیر و عنوان شد.

از برخی عناوین او اگر همین ده سال اخیر را مختصری نام ببریم ، نخبه فرهنگی جوان بسیجی کشور درسال۹۰،هنرمند برگزیده سال ۹۰ استان، پژوهشگر کنگره‌های ملی بسیج و مراسم‌های آیینی و مذهبی،  رتبه برتر جشنواره بین المللی رضوی در داستان کوتاه و نمایشنامه نویسی ملی هم شد.

حضور در تئاتر بچه‌های مسجد، داستان نویسی متیل خلیج فارس، فانوس، دخیل، فراموشی لی و...؛ شعر گویش مادر، آیه‌های غمزه و...، جایزه ادبی همدان (۱۲ دوره)، رتبه‌های برتر بازیگری، طراحی صحنه  نور،   لباس، کارگردانی، نویسندگی در جشنواره‌های تاتر استانی، عاشوراییان، نماز، بسیج، طنز اعتیاد و... همگی بخشی از مقام‌ها و رتبه‌های کسب شده توسط «روح الله صالحی» بود.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد نهاوند می گوید؛ صالحی برنده تندیس قلم زرین مدرس در دومین جشنواره داستان نویسی حیات در دوران کرونا شد که «داستان سوز کمانچه در عصر یخبندان» نوشته وی به عنوان اثر برگزیده و برنده تندیس قلم زرین در دوران کرونا شد.

او  در چهاردهمین دوره جشنواره ملی داستان رضوی که با عنوان «کبوتر حرم» و به میزبانی سمنان برگزار شد با داستان «نواربرگردان یک حس موازی» رتبه برتر کشور را کسب کرد.

صالحی از هنرمندان باسابقه و خوش ذوق شهر نهاوند که چندی پیش موفق شد در بخش نمایشنامه نویسی چهارمین همایش ملی اربعین، برای نمایشنامه «مجلس اضافات یک تیغ» حائز رتبه اول و تندیس و دیپلم افتخار شود.

در هفتمین سوگواره ملی «سفر تا صفر» که موضوع پیاده روی اربعین اختصاص داشت، موفق شد با اثر «رفتن در مدار روضه» در بخش نمایشنامه نویسی به رتبه اول دست پیدا کند.

به گفته امیر بحیرایی مرحوم صالحی سابقه همکاری با رادیو و تلویزیون همدان و شبکه‌های سراسری را به عنوان روایتگر و نویسنده برنامه‌های طنز و مذهبی و هنری را هم به مدت بیش از یک دهه دارد.

روح اله صالحی چهره ای ملی و هنرمند نهاوندی پس از تحمل یک دوره بیماری  ۲۹ مرداد ماه ۱۴۰۲ در بیمارستان شهید بهشتی همدان برای همیشه به معشوق خویش پیوست و بر دستان همراه مرذم نهاوند هنرمندان و دوستدارانش بدرقه دیار ابدی شد و در قطعه هنرمندان باغ بهشت نهاوند آرمید.

اما کارگردان دنیا زندگی را برای او طوری دیگری خواست و شعر خداحافظی اش از صحنه دنیا را ۴۴سالگی به نمایش گذاشت تا او برود و صحنه پیوسته به جا بماند و سرشار شوند مردمان از نغمه های بجای مانده او...

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com