درچند سال اخیر مدیران غیر متخصص استان همدان درعرصه انتخابات هیأتهای ورزشی حاضر شدهاند و امروز برخی روسای هیأتهای ورزشی غیر ورزشی هستند که یک تیغ دو لبه برای این استان محسوب می شود.
طی مدت اخیر مدیرانی در حوزه هیأت های ورزشی همدان قدم گذاشته اند که پیشینه ورزشی شفافی ندارند. این امر باعث شده که فضای تخصص گرایی و موفقیت نیز در این حوزه ها محدود تر شود.
مدیران بخش هایی نظیر مدیریت شهری، اقتصادی و... وارد این عرصه شدند که کمتر در ورزش فعالیت حرفه ای داشته اند.
زمانی در ورزش صحبت از این بود که باید افراد ورزشی در مسند مدیریت ورزشی قرار بگیرند یا حداقل تحصیلات مرتبط داشته باشند اما امروز این مباحث مطرح نیست و باتوجه به مشکلات مالی فراوان دستگاه ورزش باید افرادی در مسند مدیریت قرار بگیرند که بتوانند منابع مالی مورد نظر را برای ورزشکاران فراهم کنند. امروز رئیس هیأت ورزشی نمره قبولی میگیرد که توانسته باشد منابع مالی خوبی را جذب هیأت ورزشی خود کند و به نوعی روسای هیأتهای ورزشی به اسپانسر تبدیل شدهاند و سبقه ورزشی آنها ذرهای ارزش ندارد.
تا چه میزان این تفکر میتواند در بلند مدت به ورزش آسیب بزند مشخص نیست اما چیزی که مهم است نباید ورزش دچار سیاستزدگی شود حضور مدیران تا جایی که ورزش را سیاستزده نکنند به طور قطع میتواند ثمرات خوبی هم داشته باشد اما در جایی که مدیران سیاسی بخواهند از ورزش نردبانی برای اهداف خود استفاده کنند بسیار برای ورزش خطرناک است.
یک کارشناس ورزشی با اشاره به حضور افراد سیاسی در ورزش اظهار داشت: ورزش به دلیل سرمایه اجتماعی بالایی که دارد باعث شده تا مدیران سیاسی برای بیشتر قرار گرفتن در کانون توجه به آن ورود کنند.
علیرضا احمدی افزود: در رشتههای پرمخاطبی مانند فوتبال، کشتی و والیبال چند صد هزار نفر در یک استان بیمه ورزشی شده دارند به همین دلیل مدیران سیاسی بسیار علاقهمند هستند که سکان چنین ورزشهایی را برعهده بگیرند. این کارشناس ورزشی با بیان اینکه حضور سیاسیون در ورزش میتواند تیغ دو لبه برای ورزش باشد، گفت: امروز اعتبارات ورزش در کشور و به طبع آن در استانها بسیار کاهش پیدا کرده و با این شرایط شاید یک پیشکسوت ورزشی و کسی که در ورزش استخوان خورد کرده نتواند به دلیل مسائل مالی یک هیأت ورزشی را اداره کند. اگر مدیران سیاسی با این تفکر که بتوانند منابع مالی خوبی را برای هیأتهای ورزشی جذب کنند وارد شوند میتواند بسیار مثبت هم باشد اما باید در کنار آنها یک پیشکسوت ورزش و استخوان خورد کرده هم قرار بگیرد تا مکمل هم باشند. افراد سیاسی و مدیران دولتی که در ورزش حضور پیدا میکنند باید مواظب باشند که ورزش را به سیاست آلوده نکنند و ورزش نباید نردبانی برای سیاسیون شود مدیران سیاسی باید موتور محرک ورزش باشند تا اینگونه کارنامه خود را موفق نشان دهند.
یکی از ورزشکاران استان نیزدر ارتباط با حضور مدیران سیاسی در ورزش اظهار داشت: متاسفانه بعضی از مدیران سیاسی که در ورزش حضور پیدا میکنند خود را بسیار فراتر از مربی و ورزشکار میبینند و یک نگاه بالا به پایین دارند. این مدیران باید بدانند که اگر در عرصه ورزشی حضور پیدا کردهاند باید مرام و معرفت ورزشی داشته باشند و باید به ورزشکار کمک کنند.
الناز محبی با بیان اینکه هیأتهای ورزشی نباید حیاط خلوت مدیران غیر تخصصی شود، بیان کرد: متاسفانه مدیران غیر متخصص که در ورزش حضور پیدا میکنند در دسترس نیستند و ورزشکار باید هفت خوان رستم را رد کند تا یک ملاقات با آنها داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: هیأت ورزشی نباید به محل جلسات سیاسی تبدیل شود و یک رئیس هیأت موظف است هر روز در دفتر حاضر شود و حرف دل ورزشکاران ومربیان خود را گوش دهد.
گفتنی است؛ امروز ورزش پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین همدان شاهد حضور مدیران سیاسی زیادی در خود بوده که یک تیغ دولبه و خطرناک برای ورزش بوده که باید این روسای هیأتهای ورزشی نسبت به دغدغه ورزشکاران پاسخگو باشند تا خلاء بین ورزشکاران و آنها ایجاد نشود که این فاصله میتواند باعث نابودی ورزش استان همدان شود.