1403-01-181403-01-28bool(false) ختم قرآن وذبح قربانی درآرامگاه بوعلی سینا همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

Today : Tue, April 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  61266 تاریخ انتشار:  1394-05-11 - 05:45 تعداد بازدید:  2510
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ختم قرآن وذبح قربانی درآرامگاه بوعلی سینا

نویسنده : مريم مقدم

ورزشی

مقبره شيخ‌الرئیس ابوعلی‌سینا روز گذشته میزبان همشهریان حکیم هزاره بود. 8 نفر از اطبا و هيأت علمي طب سنتي ازبكستان با همراهي رئيس فرهنگ طب سنتي جمهوري ازبكستان صبح روز گذشته در حالی که از بخاراي سمرقند، زادگاه این دانشمند، یکی 2 روز پیش راهی ایران شده بودند بر مزار بوعلي‌سينا حاضر شدند.
اين گروه به همراه امام‌جمعه همدان و رئيس بنياد بوعلي‌سينا در آرامگاه بوعلي‌سينا به مقام شامخ اين عالم برجسته با اهداي گل و قرائت قرآن اداي احترام كردند.
اين هيأت پزشكي اگرچه براي اداي نذورات، ادای احترام و ختم قرآن در آرامگاه بوعلي راهي ايران شدند اما در پس اين برنامه متمایز فرهنگی هدفي متمایز نیز نهفته بود كه جاي تأمل دارد.
دكتر محمدی همرايف در بين هر جمله‌اي كه در وصف آثار و شخصيت ابوعلي‌سينا و هدف سفر همراهانش سخن مي‌گفت بر اين نكته تأكيد مي‌كرد كه آنها مشتاق هستند روابط دوستانه و فرهنگي را بين زادگاه و آرامگاه بوعلي‌سينا با روابط فرهنگی بیش از پیش گسترش دهند.
ميهمانان حاضر در آرامگاه بوعلي‌سينا پس از اداي احترام به مقبره اين دانشمند فرهيخته دركنار آيت‌ا... طه‌محمدي و جمعي از مديران و مسئولان و اصحاب رسانه همدان، رحل‌هاي قرآن را گشودند و با قرائت آياتي در ادامه تلاوت 29 جزء قرآن كريم كه از ازبكستان توسط گروه حاضر، آغاز شده بود، پايان دادند.
 ترجمه آثار و ساخت تندیس
رئيس بنياد بوعلي و امام‌جمعه همدان در اين مراسم به متون حك شده بر سنگ قبر بوعلي‌سينا اشاره كرد و پس از آنكه ميهمانان را به خواندن آن فراخواند خطاب به دكتر محمدی  همرايف پيشنهاد داد: محتوي قصيده عيني كه توسط بوعلي‌سينا حكيم هزاره‌ها سروده شده و اكنون بر روي كتيبه‌هاي سنگ مرمر، نقش بسته و آرامگاه وي را احاطه كرده‌اند توسط ميهمانان حاضر به ازبكستان منتقل و به زبان آنها ترجمه شود.
آيت‌ا... غياث‌الدين طه‌محمدي به آثار برجسته ابن‌سينا اشاره كرد و گفت: صدها اثر شاخص از حكيم هزاره‌ها به جای مانده است كه متأسفانه 70 تا 80 اثر وي در حمله افغان‌ها به اصفهان سوزانده شد.
رئیس بنیاد بوعلی و امام‌جمعه همدان با اشاره به سفر اخیر خود در ماه رمضان به کشور آلمان، عنوان کرد: ۱۳ رساله علمی بوعلی در ایران در کتابی چاپ شد که این کتاب را در راستای معرفی شخصیت بوعلی به آلمان بردیم.
آیت‌ا... محمدی با بیان اینکه شخصیت بوعلی‌سینا در تاریخ بی‌نظیر است و تاریخ مانند بوعلی را به خود ندیده است، ادامه داد: شخصیت بوعلی در دنیا چندان شناخته شده نیست. وی در ادامه خطاب به هیأت علمی ازبکستان به ساخت مجمسه‌ای برای بوعلی اشاره کرد و با بیان اینکه مجمسه‌ای که سال‌های دور در میدان آرامگاه بوعلی نصب شده نشان‌دهنده شخصیت بوعلی نیست، بیان کرد: باید شخصیت بوعلی به دنیا معرفی شود.
آیت‌ا... غیاث‌الدین طه‌محمدی با بیان اینکه برای معرفی شخصیت بوعلی به کشورهای چین، ازبکستان، بلاروس، اتریش و آلمان سفرهایی داشته‌ایم، ابراز کرد: شخصیت این انسان بزرگ و متعالی شیخ‌الرئیس بوعلی به شکلی است که در کشورهای جهان از شرق و غرب و هند و... بهتر از ایران شناخته شده است.
رئیس بنیاد بوعلی و امام‌جمعه همدان با بیان اینکه در روستای زادگاه بوعلی در ازبکستان یادمان‌های خوبی ایجاد شده است، عنوان کرد: باید ارتباط فرهنگی تنگاتنگی بین ایران اسلامی و ازبکستان، بخارا محل تولد و همدان محل دفن بوعلی در جریان باشد.
آیت‌ا... محمدی با بیان اینکه با اشاره به اینکه باید آثار بوعلی شرح داده و ترجمه شود، عنوان کرد: کشور ازبکستان ۶۰ یا ۷۰ سال زیر سلطه روسیه بوده و به این دلیل بسیاری از ازبک‌ها الفبای قرآنی را نمی‌دانند و با آن آشنا نیستند.
وی با اشاره به اینکه مردم ازبک باید با کتاب‌های بوعلی آشنا شوند و کتاب‌های این حکیم را مطالعه کنند، ادامه داد: دنیا باید از فکر نورانی این مرد بزگ و حکیم استفاده کند. رئیس بنیاد بوعلی و امام‌جمعه همدان از حضور هيأت علمی ازبکستان در همدان و ادای احترام به بوعلی تشکر کرد.
 بوعلی در ازبکستان مقبره نمادین دارد
رئیس فرهنگستان طب سنتی ازبکستان نیز در ادامه با اشاره به اینکه از بخارا زمین محل زادگاه بوعلی‌سینا به همدان سفر کرده‌ایم، اظهار کرد: محل زادگاه بوعلی قشلاق افشانه یا روستای افشانه نام دارد. دکتر محمدی همرایف با اشاره به اینکه در روستای زادگاه بوعلی‌سینا موزه و دانشگاهی با اسم این حکیم بزرگ وجود دارد، بیان کرد: همچنین یک مقبره نمادین برای بوعلی در این روستا ساخته و مجسمه بوعلی نصب شده است.
وی با عنوان اینکه برای زیارت شیخ الرئیس بوعلی به همدان سفر کرده‌ایم و خواستار رابطه فرهنگی با همدان هستیم، ادامه داد: هیچ کجای دنیا به اندازه ایران اسلامی عظمت این حکیم بزرگ را به دنیا نشان نداده است. رئیس فرهنگستان طب سنتی ازبکستان از اهالی و مسئولان همدان و بنیاد بوعلی تشکر کرد و ادامه داد: نیت داریم رابطه فرهنگی ازبکستان را با همدان گسترش دهیم و آثار بوعلی را منتشر کنیم.
دکتر همرایف با بیان اینکه از استقلال ازبکستان شادمان هستیم، عنوان کرد: رئیس‌جمهور ازبکستان خواسته تا در خصوص آثار بوعلی تحقیقاتی انجام شود.
وی با بیان اینکه بنیاد بوعلی در تاشکند تشکیل شده و در 2 سال اخیر برنامه‌هایی داشته است، ابراز کرد: در سال ۱۹۹۶ فرهنگستان طب سنتی ازبکستان تشکیل شد که داروسازی با طب‌های بوعلی‌سینا را انجام می‌دهد.
رئیس فرهنگستان طب سنتی ازبکستان با بیان این مطلب که طب بوعلی‌سینا در ازبکستان بسیار رواج پیدا کرده است، بیان کرد: رئیس‌جمهور ازبکستان دستور داده تا در خصوص دارو‌های بوعلی‌سینا تحقیق شود ،زیرا دارو‌های شیمیایی اروپایی عوارض بسیاری دارد اما طب سنتی آسان و بی‌ضرر است.
دکتر محمد ی همرایف با بیان اینکه در ازبکستان در خصوص آثار بوعلی تحقیقات زیادی انجام می‌شود، بیان کرد: امیدواریم روح بوعلی‌سینا کمک کند تا این کارها رواج پیدا کند. در این مراسم ظرفی نقاشی شده از چهره بوعلی‌سینا درون آن، از سوی هيأت ازبک به مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان هدیه شد.
 قربانی و یک نشست صمیمی
در ادامه اين برنامه هيأت علمي ازبكستان در مكان اداري بنياد علمي فرهنگي بوعلي‌سينا حاضر شدند و با انجام مراسم قرباني، اداي نذورات خود را كامل كردند.
سپس آنها در يك نشست صميمي با يكي از اعضاي هيأت امنا و مدير روابط عمومي و امور بين‌الملل بنياد علمي فرهنگي بوعلي‌سينا حضور پيدا كردند.
در اين نشست يوسف شاه‌حسيني، عضو هيأت امناي بنياد بوعلي به جايگاه خاص علمي و فرهنگي و ادبي بوعلي‌سينا اشاره كرد و گفت: اين بنياد با هدف شناخت و معرفي شخصيت و آثار بوعلي‌سينا نابغه و فيلسوف بزرگ مشرق‌زمين و تكريم بزرگداشت مقام جهاني وي با عضويت مقامات علمي و فرهنگي خاص در ايران شكل گرفته است.
شاه‌حسيني كه داراي مدرك دكتراي بين‌ِ فرهنگي است عنوان كرد ما 2 كار اساسي و بزرگ را آغاز كرده‌ايم؛ نخست آنكه آثار شيخ‌الرئيس را كه در حال حاضر در يك مكان متمركز نيست جمع‌آوري و تدوين و ترجمه كنيم و البته اين مهم نيازمند كمك و ياري اساتيد و همفكري با شخصيت‌هاي برجسته است. و در قدم بعد به دنبال انتشار و ترجمه آثار بوعلي‌سينا هستيم؛ زیرا وظيفه ما اين است كه آثار علمي و شاخص بوعلي‌ را جمع كنيم تا بتوانيم موجب شويم بوعلي‌سيناشناسي را محقق كنيم.
دكتر شاه‌حسيني افزود: بين دانشمندان جهان شخصيت بوعلي‌سينا همواره مورد توجه بوده است؛ چراكه وي تنها كسي است كه علم و اخلاق را از هم جدا نديده است و حتي يونسكو در عصر حاضر به دنبال آن است اين ويژگي را بين دانشمندان و فرهيختگان شناسايي و تقدير كند؛ چراكه يونسكو بوعلي‌سينا را از پايه‌گذاران نگاه مشترك به علم و اخلاق مي‌داند.
وي به همايش‌ها و نشست‌هاي علمي و فرهنگي تخصصي با محوريت معرفي جنبه‌هاي شخصيتي مختلف حكمي هزاره‌ها توسط بنياد علمي و فرهنگي بوعلي‌سينا در سال‌هاي اخير اشاراتي كرد و گفت: در حال حاضر ما نياز داريم ايران و ازبكستان همكاري‌هاي ويژه‌اي داشته باشند تا بتوانيم در معرفي شيخ‌الرئيس بوعلي‌سينا قدمي متمايز برداريم.
 همدان صاحب یک بیمارستان طب سنتی خواهر شد
هيأت 8 نفره از اطباي سنتي عصر روزگذشته در ادامه برنامه‌هايشان راهي باغ نظري شدند تا نشست مشتركي نيز با مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان داشته باشند.
در اين نشست 2 ساعته ريحان سروش‌مقدم، مديركل ميراث فرهنگي همدان به شخصيت پرخير و بركت بوعلي‌سينا اشاره كرد و گفت: به واسطه اين بزرگان جهان اسلام شيخ‌الرئيس همدان مي‌تواند پايلوت طب سنتي باشد.
به همين منظور برنامه‌هاي كارشناسي مدون شده است تا اين مهم در آينده نزديك در همدان محقق شود. همچنين آموزش در طب سنتي و احيا و ترويج اين طب از برنامه‌هاي شخص در حوزه ميراث فرهنگي استان خواهد بود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گفت: طب سنتي ريشه در اعماق زندگي امروز ما دارد و اين شاخه از طب مي‌تواند در زمينه چگونگي تغذيه، پوشاك، آموزش و خوراك نقشي متمايز را در روزمرگي‌هاي نسل امروز داشته باشد.
طب سنتي يك فرهنگ كامل سنتي است و مي‌خواهيم شاخص‌ها استخراج و مورد مطالعه قرار دهيم. در اين زمينه هم متمايل هستيم از تجربيات طرفين بهره‌مند شويم تا بتوانيم نكات شاخص از مطالعات و يافته‌هاي طب سنتي در عصر بوعلي‌سينا را به نسل حاضر منتقل كنيم.
وي در ادامه گفت: معرفي و شناساندن كتاب‌هاي بوعلي‌سينا از رسالت‌هايي است كه ما امروز بر دوش خود احساس مي‌كنيم. در اين راستا مشتاق هستيم روابط فرهنگي بين بخارا و همدان را به واسطه مشتركات فرهنگي و داشته‌هاي غني گسترش دهيم.
 پایان نخستین سفر با انعقاد یک تفاهم‌نامه
نخستین روز سفر در حالي پيش رفت كه هيأت ازبكي در آخرين برنامه رسمي خود پس از نشست در ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به ديدار امام‌جمعه همدان رفتند.
در اين ديدار آيت‌ا... طه محمدي در حالي كه بار ديگر به شخصيت والاي شيخ‌الرئيس بوعلي‌سينا اشاره كرد، گفت: در كشور آلمان عنوان مي‌شود وقتي صنعت چاپ اختراع شد پس از انجيل كتاب قانون بوعلي دومين كتاب چاپ شده بوده است.
در اين حضور يادداشت تفاهم همكاري بين فرهنگستان طب سنتي ازبكستان و بنياد علمي و فرهنگي بوعلي‌سينا جمهوري اسلامي ايران به امضاي رئيس بنياد علمي فرهنگي بوعلي و رئيس فرهنگستان طب سنتي ازبكستان رسيد. بر اساس اين يادداشت تفاهم مقرر شد طرفين در محورهاي كلي از جمله تبادل اطلاعات علمي، اجراي برنامه‌هاي آموزشي، سمينار و چاپ و نشر ميراث مكتوب همكاري كنند.
همچنين بر پايه اين يادداشت مقرر شد ظرف 2 سال آينده كتاب قانون بوعلي به زبان ازبكي و بر اساس نسخه تصحيح شده بنياد بوعلي با آرم بنياد و فرهنگسرا چاپ شود. اين در حالي بود كه طرفين توافق كردند براي معرفي شخصيت و آثار بوعلي‌سينا در 2 سال آينده همايش‌هاي بزرگداشت وي در همدان و بخارا برگزار شود.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com