علی نجفی یکی از ورزشکاران بهنام این رشته ورزشی در ایران و جهان است که هفته گذشته در مسابقات لیگ جهانی پاورلیفتینگ بزرگسالان که به میزبانی ایران و در شهرستان ارومیه برگزار شد موفق به کسب نشان خوشرنگ طلای این مسابقات شد و توانست افتخار دیگری برای کشورمان رقم زند.
این ورزشکار با اخلاق و خوشآتیه ملایری که قهرمانی چندین دوره کشور و جهان را در کارنامه خود دارد همچنین توانست در وزن ۸۳ کیلوگرم در حرکت پرس سینه با زدن وزنه ۱۷۵ کیلوگرم این مسابقات رکورد جوانان آسیا را به نام خود ثبت کند و برگ زرینی دیگر به مجموعه افتخارات خود در این ورزش بیفزاید. همکار ما در ملایر با علی نجفی، قهرمان پرس سینه مسابقات جهانی گفتوگویی انجام داده که با هم میخوانیم.
چطور شد که به ورزش پاورلیفتینگ روی آوردید و به آن علاقهمند شدید؟
از بچگی ورزش را با رشته وشوو و کشتی آغاز کردم، از همان زمان متوجه شدم قدرت بدنی خیلی خوبی دارم به همین خاطر تصمیم گرفتم در مسیر این استعداد حرکت کنم و در ورزشهای قدرتی فعالیت کنم، بنابراین با مشاوره پدرم و زیرنظر وی به ورزش پاورلیفتینگ پرداختم .
چه افتخاراتی تاکنون در این رشته ورزشی کسب کردهاید؟
نخستین عنوانی که کسب کردم سال 1392 بود که مقام سوم کشور را به دست آوردم پس از آن بهطور جدیتر به فعالیت در این رشته پرداختم و سال 1394 توانستم در مسابقات بینالمللی ترکیه در رشته ددلیفت و پرس سینه مقام نخست را کسب کنم، در مسابقات آسیایی امارات در سال ۲۰۱۵ در ددلیفت و پرس سینه مقام نخست را از آن خود کردم، در سال ۲۰۱۷ همراه تیم ملی به مسابقات جهانی روسیه رفتم و در رشته پاورلیفتینگ قهرمان شدم و آخرین مقامی که موفق به کسب آن شدم در مسابقات لیگ جهانی بود که از ۵ الی ۸ مردادماه سالجاری به میزبانی ایران و در شهرستان ارومیه برگزار شد که توانستم در حرکت پرس سینه عنوان قهرمانی را کسب کنم.
سطح مسابقات لیگ جهانی در ارومیه چطور بود؟
کشورهایی مثل اوکراین، مغولستان، ایران، ترکیه، عراق، سوریه و چندین تیم دیگر در این مسابقات حضور داشتند که همه رقبای سختی بودند و با آمادگی کامل شرکت کرده بودند، سطح مسابقات خوب بود و با توجه به ایام کرونایی که شرایط برگزاری مسابقات را سخت کرده بود، اما مسابقات در سطح خوبی برگزار شد و نمره ارزیابی خوبی را دریافت کرد .
چه چالشها و مشکلاتی در این ورزش دارید؟
مشکلات زیاد است ما ضروریترین تجهیزات و امکانات این رشته را در شهرستان نداریم، نداشتن وزنههای استاندارد، میله استاندارد و... سبب شده است رکوردهایی که در تمرین میزنیم با رکوردهایی که در مسابقات ثبت میکنیم تفاوت زیادی داشته باشد. این رشته ورزشی بسیار پر هزینه است و یک ورزشکار خیلی همت کند بتواند تجهیزات انفرادیش را تأمین کند اما وزنهها، میله هالتر و تجهیزات را مسؤلان باید کمک کنند تأمین شود .
یکی دیگر از مشکلاتی که با آن دستوپنجه نرم میکنم این است که با داشتن مدرک کاردانی برققدرت و کارشناسی تربیتبدنی، در معدن سرمک کار میکنم، شرایط کاری خیلی سختی دارم، اکثر افرادی که در این شرایط کار میکنند پس از اتمام کار حتی رمق ندارند به کارهای روزمره بپردازند، اما من مجبورم با وجود خستگی تمرین کنم و به کسب عناوین قهرمانی فکر کنم.
چه برنامهایی برای تداوم قهرمانیهایتان دارید؟
تمام تمرکزم را برای مقام آوردن در مسابقات دانشجویان جهان که تیرماه سال آینده برگزار میشود، گذاشتهام تا بتوانم عنوان قهرمانی این مسابقات را کسب کنم.
از مسؤلان چه خواستهایی دارید؟
پاورلیفتینگ رشته ورزشی مهیج و پرطرفداری است، اما این رشته در ملایر مظلوم واقع شده است. از مسؤلان انتظار دارم حمایتهایی که از قهرمانان سایر رشتهها میکنند از این رشته نیز داشته باشند و حداقلهای این ورزش که تجهیزات و لوازم اولیه است را در اختیار ما بگذارند.
و کلام آخر.
از پدرم که همیشه همراه و حامی من بودند و موفقیتهایم را مدیونش هستم تشکر میکنم. از اداره ورزشوجوانان ملایر، از آقای روحا... رسولی، مسؤل کمیته پاورلیفتینگ استان که مربیام در این مسابقات بودند و نیز از آقای محمد احدی دبیر هیأت بدنسازی ملایر کمال تشکر و قدردانی را دارم .
پاورلیفتینگ ورزشی مدالآور است و در ایران بخصوص شهرستان ملایر ظرفیتهای زیادی دارد میتوان افق روشنی برای این ورزش در ایران تصور کرد، البته این مهم نیازمند فراهم آوردن امکانات موردنیاز، برنامهریزی مدون و حمایت و نگاه ویژه مسئولان است تا شاهد اتفاقات خوبی در این ورزش باشیم.
پاورلیفتینگ یا وزنهبرداری قدرتی، ورزشی است که از 3 حرکت اسکوات، ددلیفت و پرس سینه تشکیل شده است .در اسکوات ورزشکار با قرار دادن هالتر در پشت گردن و یک بار نشستن و برخواستن میتواند این حرکت را انجام دهد. برای حرکت پرس سینه ورزشکار ابتدا بر روی نیمکت پرس سینه به پشت خوابیده و با یک بار آوردن هالتر تا امتداد سینه و مکث کردن و سپس بالا بردن آن را انجام میدهد و حرکت ددلیفت همان بلند کردن هالتر از روی زمین تا بالای زانو با کمر صاف است.
در مسابقات پاورلیفتینگ، پاورلیفترها حداکثر 3 نوبت وزنه میزنند. ورزشکاران این رشته در یک روز در طول یک مسابقه، تمام 3 حرکت( پرس سینه، اسکوات و ددلیفت ) در 3 نوبت انجام میدهند. هر لیفتر میتواند ۳ بار هرحرکت را وزنه بزند که در مجموع ۹ تکرار به آنها داده میشود. در پایان مسابقه، بیشترین وزنهای را که ورزشکار در هر ۳ حرکت لیفت کرده را جمع میکنند تا رکورد مجموع او برای هر 3 حرکت محاسبه شود، فردی که در رده وزنی خود امتیاز بیشتری را کسب کرده باشد برنده میشود.