انتظارات از دبيران ورزش در مقابل امكانات! همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  83500 تاریخ انتشار:  1396-10-28 - 05:45 تعداد بازدید:  165
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

انتظارات از دبيران ورزش در مقابل امكانات!

نویسنده : حسین ساکی

ورزشی

طرح‌ها و برنامه‌هاي متنوعي هر ساله قبل از شروع سال‌تحصيلي و به صورت دائمي از وزارتخانه آموزش‌وپرورش تصويب و براي اجرا به كوچكترين واحدها يعني مدارس ابلاغ مي‌شود. نام اين طرح‌ها چقدر زيبا و دلنشين است: المپياد درون مدرسه‌اي و انجام ورزش‌هاي گوناگون و متنوع  درون هر مدرسه با افتتاحيه و اختتاميه، برگزاري مسابقات بين مدارس به صورت مدرسه قهرمان، (از بين مدارس، مدرسه‌اي كه قهرمان مي‌شود به صورت مستقيم به مسابقات استاني، كشوري و... با هزينه مدرسه اعزام مي‌شود)، طرح حياط پويا در مدارس، ورزش صبحگاهي و... اين طرح‌ها با اين نام‌هاي زيبا بسيار دلپسند هستند اما چه كسي اين برنامه‌ريزي مدون را انجام مي‌دهد؟ از چه زاويه‌اي به آموزش‌وپرورش فلان شهر و مدرسه روستايي نگاه مي‌كند كه از داشتن توپ، تور يا حداقل‌هاي ورزش محروم است.
مسئولان محترم قبل از ابلاغ هر طرح بايد زمينه آن را فراهم كنند يا حداقل اينكه بازديدي از مدارس داشته باشند تا  ظرفيت مدارس براي اجراي اين طرح‌ها را بسنجند. در كشور ما آموزش‌وپرورش فقط تهران به مدارس آن نيست ما بيش از 30 استان و بيش از هزار شهر داريم كه در تك‌تك اين مناطق با روستاهاي فراوان منتظر شكوفا شدن هستند كه برخي از اين طرح‌ها به مرور زمان گروهي از آنان را از دور خارج مي‌كند.
قبل از اجراي طرح «مدرسه قهرمان» مي‌بايست مدارس در همه شهرها تخصصي شوند،. همانند شهرهاي بزرگ. مدارس تخصصي واليبال، فوتسال، دووميداني و... تا دانش‌آموزان علاقمند به هر رشته ورزشي در سنين ابتدايي به همراه تحصيل، ورزش مورد علاقه‌شان را ادامه دهند و به صورت كلاسيك فنون و مهارت‌هاي يك ورزش را بياموزند و فرصت شكوفايي استعداد اين كودكان يكسان باشد.
در حال حاضر در شهرهاي كوچك هر بازيكن كه استعدادي دارد، به صورت تصادفي در مدرسه‌اي در نقطه‌اي از شهر تحصيل مي‌كند كه با اجراي اين روش برگزاري مسابقات امكان از بين رفتن استعداد تعدادي از اين دانش‌آموزان بسيار زياد است. همچنين مدارس بزرگ كشور كه از نظر تمكن مالي غيرقابل مقايسه با شهرستان‌ها مي‌باشند، و این نمونه‌اي از تبعيض مي‌باشد كه بهتر است اين طرح با پيش‌زمينه تخصصي كردن و آموزش قبلي براي همه شهرها تصحيح شود.
المپياد درون مدرسه‌اي: هدف از اين طرح توسعه آمادگي جسماني و ارتقاي سلامت روحي و رواني است. قبل از اجراي اين طرح ما به چه امكاناتي نياز داريم؟ بچه‌هاي ما در سنينت ابتدايي بيشتر از هر درسي به تربيت بدني توجه دارند. بهتر نيست با الگو قرار دادن كشورهاي پيشرفته در اين زمينه‌ها ما هم با گنجاندن هدف‌هاي آموزشي درون ورزش، تغييري در روش آموزش و رحيه دانش‌آموزان ايجاد كنيم؟ در نهايت به اين موضوع مي‌رسيم كه ما نتايج كار را بايد اولويت بدهيم كه يك طرح تا چه اندازه توانسته ورزش يك شهر يا استان را ارتقا دهد يا اينكه تغيير مثبتي داده است يا خير؟ در غير اين صورت اين طرح‌ها جز صرف هزينه دولت كمكي به دانش‌آموزان نخواهد كرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com