1403-10-141403-10-24bool(false) 1403-10-141403-10-24bool(false) نقش ورزش در مدارس برای شناسایی استعدادها غیر قابل انکار است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 24 دي 1403

Today : Mon, January 13, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134891 تاریخ انتشار:  1402-07-27 - 10:15 تعداد بازدید:  185
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نقش ورزش در مدارس برای شناسایی استعدادها غیر قابل انکار است

نویسنده : مجید بیات

ورزشی

 
 بدون تردید ورزش، یکی از مسایل و موضوعات با اهمیت هر جامعه به شمار می آید و تعداد بی شماری از افراد، به انواع ورزش علاقه مند هستند و بخشی از وقت خود را بدان اختصاص می دهند. دین مبین اسلام هم به ورزش و ورزشکار به دیده احترام می نگرد؛ زیرا ورزش می تواند آدمی را در رسیدن به کمال انسانی یاری رساند و اسلام هم هر عملی را که به آدمی در رسیدن به کمال کمک می کند، ارج می نهد و آن را مطلوب می داند.

از این رو و به واسطه اهمیت موضوع ورزش و نقش غیر قابل انکار آن در مولفه های مختلف جامعه  هرسال  ۲۶ مهرماه به عنوان آغاز هفته تربیت بدنی  نامگذاری شده است.

 اهمیت ورزش

توجه به ورزش و تلاش بر توسعه آن در میان همه اقشار جامعه، به دلیل آثار سودمندی است که از این کار به دست می آید؛ چون ورزش مایه پرهیز از بیکاری، مبارزه با کسالت و تنبلی، افزایش توانایی های جسمی و روحی، شجاعت، سلامت جسمانی و فکری و نیز وسیله ای برای جمع گرایی و اجتماعی شدن است.

 آثار فردی ورزش

ورزش، بر جنبه های گوناگون فرد اثرمی گذارد. حرکات ورزشی، از یکسو قدرت و توانایی جسمانی ورزشکار را افزایش می دهد و از سوی دیگر، باعث سلامت بدن انسان می شود؛ نعمتی که به تعبیر امام علی علیه السلام از زیادی مال بهتر است. ورزش همچنین به تعادل جسم و جان آدمی می انجامد. با ورزش، انسان از روحی با نشاط برخوردار می شود و روح با نشاط، بدن را سرشار از طراوت و شادابی می سازد و البته بدن سالم هم، روح و جان را در دست یابی به مدارج کمال یاری می رساند.

 آثار روانی ورزش

ورزش، همان طور که بر جسم آدمی تأثیر می گذارد، بر روح و روان او هم تأثیر دارد. یکی از نتایج مفید ورزش بر روی شخصیت افراد، افزایش اعتماد به نفس است. ورزشکاران موفق، خود ساخته بوده و در برابر مشکلات، مقاوم تر هستند. از دیگر نتایج روانی ورزش، افزایش شور و نشاط ورزشکار و امید به آینده اوست. آدمی، با ورزش کمتر به دام وسوسه و گناه می افتد و به عادت های زشت، مثل اعتیاد دچار نمی شود. از دیگر آثار روانی ورزش، ویژگی ضدّ خمودگی و افسردگی آن است. ورزش، ورزشکار را سرزنده ساخته و او را در برابر دلمردگی بیمه می کند.

 آثار اجتماعی ورزش

انسان، موجودی است که فقط با زندگی جمعی به سلامت به مقصد می رسد و فرد گرایی و انزواطلبی، با ذات او در تضاد است. برای رسیدن به این روح جمعی و همبستگی عمومی، راه های مختلفی وجود دارد. یکی از این راه ها، ورزش کردن است.

ورزش، موجب گسترش روابط گروهی می شود. در ورزش های گروهی، بدون هماهنگی و دوری از خودخواهی، نمی توان به موفقیت رسید و این خود باعث تقویت روح جمع خواهی افراد می شود. همچنین، ورزش موجب گسترش حس یکرنگی و همگرایی در افراد می گردد. برای تیم شدن و تشکیل گروه منسجم ورزشی، باید از خود گذشت و «من»ها را به «ما» تبدیل کرد.

 ورزش کودکان

ورزش، برای کودکان ضروری و لازم است. کودکان به طور طبیعی و فطری به ورزش، بازی و تحرّک علاقه نشان می دهند و این بازی و تحرّک، برای رشد آن ها لازم به نظر می رسد. حال که این مسئله تا این حد ضروری است، وظیفه والدین و مربیان ایشان است که سعی کنند کودکان را به ورزش ها و بازی هایی هدایت کنند که فکر، روح، جسم و شخصیت آنان را ساخته و آن ها را برای زندگی اجتماعی سالم و مفید آماده سازد. گفتنی است که از راه ورزش می توان کودک را تربیت کرد و بسیاری از یاد گرفتنی ها را به او آموخت.

 ورزش مدارس

ورزش هم درسی است مانند تمام درس ها که باید آن را به دانش آموزان آموخت و آن ها را با رشته های مختلف ورزشی آشنا ساخته و علمی ورزش کردن را به ایشان یاد داد. ورزش مدارس ما، زنگ تفریحی دو ساعته است که در آن، هدف مشخصی دنبال نمی شود. نمره ورزش هم به طور معمول، به کمک نمره های دیگر داده می شود و کمکی برای بالا رفتن معدّل کودکان است؛ درست مانند نمره انضباط. البته باید منصفانه گفت که فضای آموزشی ما، محیط مناسبی برای انجام ورزش های مختلف نیست و امروزه بسیاری از مدارس، فاقد حیاطی متعارف برای انجام حتی یک مسابقه دوی صد متر می باشند.

از این رو ورزش مدارس فارغ از موضوعات فوق در شناسایی استعدادها و شکوفایی ورزش حائز اهمت است .

به بهانه آغاز هفته تربیت بدنی تعدادی از ملی پوشان و مدال آوران آسیایی و جهانی ورزش استان همدان از جمله "کیمیا زارعی" ملی پوش قایقرانی استان؛ "سید امیر حسین حسینی" قهرمان ژیمناستیک، "مریم بربط" ملی پوش جودو و "حمیدرضا زورآوند" دونده المپیکی با حضور در مدارس، دقایقی با دانش آموزان به انجام حرکات ورزشی پرداختند.

این قهرمانان ارزنده استان همدان  به  ضرورت توجه به زنگ ورزش و نیز برنامه ریزی هدفمند در راستای شناسایی و پرورش استعدادهای ورزشی تاکید کردند.

حمیدرضا زورآوند برترین ورزشکار رشته پیاده روی کشور که سابقه حضور در میادین مهم بین المللی همچون المپیک ۲۰۱۶ برزیل را دارد، با تاکید بر اینکه ورزش عامل مهم در نشاط و شادابی اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است، اظهار کرد: دانش آموزان با فعالیت بدنی بهتر می‌توانند در کلاس‌های درس حاضر شوند.

وی افزود: همچنین ورزش علاوه بر ارتقا سطح سلامتی جامعه، بهترین فرصت را برای نبوغ استعدادها ایجاد کرده که می‌توانند به موفقیت‌های ارزنده دست یابند.

زورآوند بیان کرد: امروزه از طریق ورزش می‌توان به دستاوردهای بزرگ و ماندگار رسید و در سطح جهان نام کشورمان را طنین‌انداز کرد.

دارنده مدال‌های رنگارنگ ملی و بین المللی ژیمناستیک نیز گفت: شروع ورزش از مدارس است و انتظار می‌رود به زنگ ورزش توجه جدی شود.

سیدامیرحسین حسینی افزود: همه قهرمانان و مدال آوران ورزش جهان از مدارس فعالیت ورزشی خود را شروع کرده‌اند و در واقع مرکز استعدادهای نهفته است.
وی بیان کرد: ما با ورزش می‌توانیم علاوه بر جامعه سالم، در زندگی خود نیز فردی مفید و موفق باشیم.

کیمیا زارعی ملی پوش قایقرانی و دارنده مدال‌های آسیایی نیز گفت: معرفی قهرمانان و حضورشان در مدارس می‌تواند انگیزه دانش آموزان مستعد را برای ورود به عرصه قهرمانی دوچندان کند.

وی اضافه کرد: دانش آموزان با الگو قراردادن قهرمانان ورزشی به مراتب بهتر می‌توانند به هدف خود در این عرصه دست یابند.

زارعی خاطرنشان کرد: سال‌ها با تلاش و برنامه ریزی هدفمند در کنار اشتغال به تحصیل توانستم در عرصه‌های ورزش قهرمانی موفق باشم و هدفم حضور در المپیک ۲۰۲۴ پاریس است.

مسوول امور ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان همدان نیز گفت: امروز اهمیت ورزش در همه ابعاد بر کسی پوشیده نیست و همه مسئولان نظام بر ترویج این امر تاکید دارند و مقام معظم رهبری نیز امر به ورزش را مصداق امر به معروف یاد می‌کنند که این مساله نشان دهنده اهمیت ورزش در زندگی و سلامتی فرد و جامعه است.

امروز اهمیت ورزش در همه ابعاد بر کسی پوشیده نیست و همه مسئولان نظام بر ترویج این امر تاکید دارند و مقام معظم رهبری نیز امر به ورزش را مصداق امر به معروف یاد می‌کنند.

معصومه پیردهقان بر فرهنگ‌سازی ورزش و ترویج آن بین آحاد مختلف مردم تاکید کرد و گفت: همه باید تلاش کنیم تا ورزش را در جامعه ترویج و نهادینه کنیم که برای انجام این کار باید از دانش آموزان که آینده سازان کشور هستند شروع شود.

وی یادآور شد: دستگاه ورزش استان همدان توجه خاصی به امر ورزش و به ویژه ورزش‌های همگانی و استعدادیابی دانش آموزان دارد و در سال‌های اخیر با حضور مطلوب در المپیاد استعدادهای برتر ورزش کشور، آثار استعدادیابی نخبه‌های دانش آموزی و توجه به آن‌ها ملموس است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com