1403-01-201403-01-30bool(false) فراغت برخي از دانش‌آموزان از اوقات فراغت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  58748 تاریخ انتشار:  1394-02-29 - 05:45 تعداد بازدید:  3957
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در شوراي آموزش‌وپرورش تأكيد شد
فراغت برخي از دانش‌آموزان از اوقات فراغت

نویسنده : مرضیه شفیعی صدیق

ورزشی

با نزديك شدن به فصل تابستان باز هم بحث اوقات فراغت دستور جلسه شوراي آموزش‌وپرورش استان شد تا بدين ترتيب چاره‌اي براي ساعات فراغت آينده‌سازان انديشيده شود.
وجود 90 هزار دانش‌آموز در دوره سني كودكي و نوجواني مي‌طلبد كه نسبت به اين مهم بيش از پيش بپردازيم.
هرچند هر ساله دستگاه‌هايي چون سپاه، كميته امداد، تبليغات اسلامي، كانون پرورش فكري، آموزش‌وپرورش، شهرداري و... برنامه‌هايي براي 3 ماه تعطيلي دانش‌آموزان دارند، اما آنچه از گفته‌ها پيداست نبود هماهنگي بين ادارات به منظور استفاده از ظرفيت‌ها و امكانات موجود هر يك موجب شده است كه در پايان تابستان برنامه‌هاي اوقات فراغت آنچنان كه بايد و شايد اثرگذار نباشد. در اين بين اجراي برنامه طرح هجرت كه در آن دانش‌آموزان مشاركت در تعمير، بازسازي، رنگ‌آميزي و... كارهاي كوچك مدارس را برعهده مي‌گيرند توانسته است در توانمندسازي نسل جديد اثرگذاري مطلوب‌تري داشته و آنها را وارد عرصه كار و تلاش كند؛ هرچند اين طرح نيز مشمول همه دانش‌آموزان نيست.
مبحثي كه در اين جلسه از آن به عنوان مهمترين موضوع در پر كردن اوقات فراغت مورد تأكيد قرار گرفت توجه به فضاي مجازي مورد استفاده كودكان و نوجوانان بود؛ زيرا با دسترسي آسان اين گروه سني برخلاف گذشته به جاي بازي در كوچه و پارك و... و ديدار چهره به چهره با يكديگر وارد فضايي مي‌شوند كه اگر كنترل نشود آسيب‌هاي جدي فرهنگي، اخلاقي، اقتصادي و حتي سياسي را در پي دارد.
به گفته حاضران در جلسه، توليد محتوايي خلاف فرهنگ در اين فضاها موجب ايجاد مشكلات اخلاقي و رفتاري در بين دانش‌آموزان شده است؛ دانش‌آموزي كه امروز بيشتر وقت خود را صرف بازي‌هاي كامپيوتري، فضاي مجازي و اينترنت كرده است ديگر تحرك و نشاط هميشگي را ندارد.
گواه اين موضوع نيز مشكلات رفتاري، رواني، استرس و اضطراب در بين آنها در كنار افت تحصيلي‌ است.
در هر حال علاوه بر اين موضوع خانواده‌هايي نيز دانش‌آموزان خود را  به ثبت‌نام در انواع كلاس‌ها (زبان، رياضي، تقويتي و...) مجبور كرده و فراموش مي‌كنند كه پر كردن اوقات فراغت در كنار برنامه‌هاي علمي بايد با برنامه‌هاي فرهنگي، تفريحي و ورزشي هم همراه باشد تا اوقات دانش‌آموز صرف رفتن به اين كلاس‌ و آن كلاس (همچون 9 ماه تحصيلي) نشود. اينچنين مي‌شود كه بايد گفت اوقات فراغت برخي از دانش‌آموزان بايد خالي شود.
فرماندار همدان نيز با پرداختن به اين دستور جلسه، گفت: تصميمات خوب با پيگيري خوب به ثمر مي‌نشيند. علي تعالي با اشاره به اينكه بايد برنامه‌اي تدارك ديده شود كه 90 هزار دانش‌آموز اين شهرستان با برنامه وارد تابستان شوند تا آسيب نبينند، افزود: مهمترين آفت دوره ما استفاده نادرست از فضاي مجازي توسط دانش‌آموزان است كه بايد آنها را از اين فضاها رصد كنيم.
وي مهمترين آسيب‌هاي مجازي براي دانش‌آموزان را غيراجتماعي شدن آنان و نداشتن قدرت ارتباط با همسن‌وسالان دانست و گفت: بايد برنامه‌هاي اوقات فراغت قوي شود و سازمان‌هاي ديگر نيز با همسو شدن با هم به اين بحث بپردازند.
تعالي در خصوص دستور جلسه بعدي مبني بر لباس فرم دانش‌آموزان دختر، ادامه داد: بايد كميته‌اي براي نظارت بر دوخت لباس‌ها تشكيل شود و فاكتورهاي قيمت و كيفيت مورد بررسي قرار بگيرد.
تعالي در خصوص هم‌شكل كردن لباس پسران كه يكي از كارشناسان آن را مطرح كرد، گفت: بايد تجربه ساير استان‌ها را در اين خصوص ببينيم تا لباس ويژه طراحي كنيم.
در اين جلسه معاون پرورشي آموزش‌وپرورش ناحيه 2 از رقابت كذايي برخي خانواده‌ها براي پر كردن اوقات فراغت دانش‌آموز سخن گفت و اظهار كرد: براي پر كردن اوقات فراغت دانش‌آموزان اين ناحيه 26 پايگاه، يك كانون فرهنگي و يك مورد ارودگاه در نظر داريم.
بهاري با بيان اينكه متأسفانه در خصوص آموزشگاه‌هاي آزاد علمي و زبان انگليسي نگاه تربيتي مغفول مانده است، افزود: 11 آموزشگاه آزاد علمي و 35 آموزشگاه زبان در اين منطقه وجود دارد كه در مجموع 7 هزار و 223 نفر ظرفيت دارند.
وي از فعال بودن 7 سالن ورزشي با 70 رشته كلاس خبر داد و گفت: نسبت به سال 93، 10 درصد رشد پايگاه‌ها را براي پر كردن اوقات فراغت داريم.
معاون پرورشي ناحيه يك نيز نبود تخصيص اعتبار و خودگردان بودن پايگاه‌ها را مشكل اساسي در راه پر كردن اوقات فراغت جوانان دانست و اظهاركرد: در سال‌هاي گذشته اعتباراتي براي اوقات فراغت داشتيم كه با حذف آن مشكلاتي به وجود آمده است.
قوام با اشاره به اينكه در طرح هجرت پيش‌بيني شده كه 85 پايگاه محل استقرار طرح باشد، افزود: اين طرح 26 هزار دانش‌آموز را دربر مي‌گيرد.
وي از وجود 13 سالن ورزشي، 2 پژوهش‌سرا و 2 دارالقرآن در ناحيه يك براي اوقات فراغت دانش‌آموزان خبر داد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com