آب خوردن کوزه‌گر از کوزه شکسته همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  57835 تاریخ انتشار:  1394-02-05 - 05:45 تعداد بازدید:  4847
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

آب خوردن کوزه‌گر از کوزه شکسته

ورزشی
  روز پنج‌شنبه هفته گذشته همایشی در محل دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد که بهانه آن شصتمین سالگرد احداث بنای آرامگاه بوعلی سینا به دست مرحوم سیحون بود. 
جای شعف است که نخبگان این دیار با پی بردن به ارزش‌ها و ویژگی‌های شهرنشینی اصیل، چنین نشست‌های کارشناسی را در سطحی فاخر برگزار می‌کنند. اما آنچه مهمتر از گفتارهای عنوان شده در این همایش بود پذیرش دانشجوی معماری در مقطع دکتری در دانشگاه آزاد همدان و تأکید بر لزوم بازنگری در سبک ساخت‌وساز شهری و پیروی از شیوه‌ای واحد در طراحی المان‌های شهر بود. اصلی که متأسفانه سال‌ها با غفلت برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیران شهری روبه‌رو شده و تصویری ناهمگون از مبلمان شهری ارائه کرده است که شهروندان و گردشگران را با سردرگمی مواجه می‌کند.
پدیداری این نقیصه در حالی است که در سال‌های اخیر استان همدان به واسطه تدریس رشته معماری در سطوح کارشناسی و کارشناسی‌ارشد و بهره‌گیری از اساتید نام‌دار و برجسته بر جایگاه قطب علمی این حوزه در غرب کشور تکیه داده است.
هر چند تصویر ناهمگون شهر همدان و پدیداری المان‌های عجیب و نامناسب حاصل یکسال و 2 سال نبوده اما با وجود سطح علمی در رشته معماری در استان انتظار می‌رفت که دانش‌آموختگان این حوزه بیشتر در نظم ساخت‌وساز شهری نقش ایفا کنند و بهره بیشتری از نخبگان برده شود. 
در این میان نباید از نقش نخبه‌گریزی مسئولان سابق همدان،  همچنین کاهش عیار تخصص در اعضای شورای شهر – انتقادی که در سخنان آیت‌ا... طه‌محمدی در این همایش هم دیده شد- در مهاجرت فارغ‌التحصیلان رشته معماری از استان و یا بی‌بهره ماندن استان از آنها به‌راحتی گذشت.
وجود این سطح علمی از معماری در استان هر قضاوت‌کننده‌ای را به این نتیجه می‌رساند که در شیوه ساخت‌وساز  کنونی شهر و طراحی المان‌ها یا فارغ‌التحصیلان غریبه بوده‌اند یا مسئولان از وجود متخصصان بهره نبردند و یا اینکه خود مهندسان در این عرصه کم‌کاری کرده است. 
با این وضعیت خبر پذیرش دانشجوی دکتری در رشته معماری اگرچه برای اساتید و مسئولان آموزشی استان و البته دانشجویان امیدوارکننده است اما این بیم وجود دارد که سرانجام فارغ‌التحصیلان مقطع دکترای معماری هم در استان نقشی بالاتر از  فارغ‌التحصیلان کنونی این دانشگاه نباشد و ساخت‌وساز شهری با سبک «هفت رنگ» کنونی ادامه یابد که اگر این باشد تنها نافع راه افتادن مقطع دکترای معماری در استان دانشگاه آزاد خواهد بود. و حکایت «آب خوردن کوزه‌گر از کوزه شکسته» را به یاد می‌آورد.
حیف است شهری که مردمانش یکی از آغازگران شهرنشینی در تاریخ بوده‌اند امروز با شهری از اشکال گوناگون و البته ناهمگون با فرهنگ و تاریخ خود همراه شوند.    
اکنون که جایگاه اساتید و کرسی معماری دانشگاه آزاد استان سرآمد غرب کشور شده و میزبان همایشی با این سطح است انتظار آن است که مسئولان دانشگاه و استان فصلی جدید از همکاری را آغاز کنند تا سبک ساخت‌وساز شهری و طراحی المان‌ها در همدان نظم و نسقی نو پیدا کند.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com