سیاست وارونه برای سفرهای عید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  116583 تاریخ انتشار:  1399-12-26 - 11:31 تعداد بازدید:  621
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کدام شکل مسافرت پرخطر است؛ جمعی یا شخصی؟
سیاست وارونه برای سفرهای عید

گردشگری

 تعیین و تکلیف برای سفرهای نوروزی از سوی سیاست‌گذاران درحال تبدیل شدن به تصمیمات پرخطر و همسفری با کرونا است که در این راستا سیاستی وارونه برای برقراری سفرهای عید تنها با حمل‌ونقل عمومی و به شکل گروهی و ممنوعیت تردد خودروهای شخصی تدوین شده است.
این درحالی است که تجربه برخی کشورهای موفق در بازیابی سفرها در شخصی‌سازی سفرها بوده و سفرهای گروهی و پرخطر با تأخیر اتفاق خواهد افتاد.

  سیاست وارونه برای سفرهای عید
با توجه به قرار گرفتن در هفته پایانی سال ۹۹، همچنان تکلیف سفرهای نوروزی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و درحال‌حاضر تنها نوع سفرها به‌شکل گروهی با وسایل حمل‌ونقل عمومی و رزرو هتل‌ها و اقامتگاه‌های مورد تأیید متولی گردشگری برای مسافران تعریف شده است. این درحالی است که سفرهای عمومی یکی از پرخطرترین شیوه‌های سفر محسوب می‌شود که می‌تواند به افزایش شیوع کرونا دامن بزند. اگرچه از اسفند ۹۸ همزمان با همه‌گیری کرونا در کشور، بازار گردشگری و فعالان در این عرصه آسیب‌ها و خسارت‌های سهمگین و بی‌سابقه‌ای دیده‌اند و بسیاری از مشاغل تعطیل و نیمه‌تعطیل شده و از بُعد اقتصادی خسارت‌های مالی بسیاری متحمل شده‌اند. سفرهای نوروزی فرصت مناسبی برای جبران خسارت‌های خطوط حمل‌ونقل کشوری و صنعت هتل‌داری و دیگر مشاغل عرصه گردشگری به‌شمار می‌رود؛ اما با توجه به احتمال اوج‌گیری پیک چهارم کرونا، سفر با حمل‌ونقل عمومی به‌مثابه همسفری با کرونا است و بسیار پرخطرتر از سفرهای شخصی به‌شمار می‌رود.
تصمیمات سیاست‌گذاران سفرهای نوروزی به 3 دلیل عمده نه‌تنها کمکی به کنترل و مهار کرونا نخواهد کرد، بلکه می‌تواند به آغاز پیک چهارم کرونا نیز منجر شود. باتوجه به اینکه تنها یک هفته به آغاز سال جدید مانده، هنوز تصمیم قطعی برای چگونگی سفرهای نوروزی گرفته نشده و تکلیف رنگ‌بندی و نقاط پرخطر کشور به روزهای پایانی سال موکول شده است که در این شرایط هنوز مسیر مشخصی برای چگونگی سفرهای نوروزی نشان داده نشده است و در هفته پایانی سال شکل سفرها در بلاتکلیفی و ابهام قرار دارد. از طرفی با توجه به نامعلومی شرایط سفر، از سفر به برخی مسیرهای پرتردد جلوگیری می‌شود و تردد با خودروهای شخصی را ممنوع اعلام کرده‌اند و این درحالی است که سفر به مناطق خطرناک با وسایل حمل‌ونقل عمومی همچون هواپیما، قطار و اتوبوس به‌راحتی امکان‌پذیر است و شرایط سفر به مناطق پرخطر فراهم شده است. درحالی‌که سفرهای شخصی به‌دلیل تأمین امنیت بیشتر مبنی‌بر فاصله‌گذاری و دوری از اجتماع شرایط بهتری را برای سفرهای ایمن ایجاد می‌کنند.
در کنار مبهم بودن شرایط سفرهای نوروزی و بستن مسیر سفرها به شکل شخصی، سیاست‌گذاران مسیر خطرناکی را برای سفرها درنظر گرفته و امکان سفر با وسایل عمومی را فراهم کرده‌اند که باتوجه به قرار گرفتن جمعیت در یک محیط عمومی در حین سفر احتمال ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد. این درحالی است که پس از همه‌گیری کرونا در جهان و رکود سهمگین بازار گردشگری به دلیل محدودیت سفرها و بسته شدن مرزهای بین‌المللی، گردشگری داخلی جایگزین گردشگری بین‌المللی شد. به‌گونه‌ای‌که در مقابل کاهش ۷۴ درصدی گردشگری بین‌المللی، گردشگری داخلی تنها کاهش ۳۴ درصدی را تجربه کرده است.
پس از رکود کامل این بازار از ماه مارس تا مه ۲۰۲۰، کشورهای پیشرو و نوظهور در عرصه توریسم برای جبران خسارت‌های وارده و بازیابی مشاغل و اقتصاد این بازار، بر گردشگری داخلی متمرکز شده و به احیای توریسم داخلی اقدام کردند که در این شرایط سفرها متکی بر سفرهای شخصی بودند.
گردشگری داخلی در کشورهای توریست‌پذیر جهان همچون آمریکا، چین، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا و... پس از تعطیلی نسبی سفرهای بین‌المللی با رونق گسترده‌ای همراه بوده و توانست سهم ۹۰ درصدی از سفرها را به خود اختصاص دهد و سفرهای جاده‌ای و نزدیک، جایگزین سفرهای طولانی و با وسایل حمل‌ونقل عمومی به‌ویژه هواپیما شده است. انتخاب سفرهای نزدیک و جاده‌ای علاوه‌بر افزایش ایمنی سفر ناشی از ارزان بودن سفرها نیز هست؛ زیرا پس از شیوع کرونا اشتغال، درآمد و اقتصاد مردم به‌شدت مورد آسیب قرار گرفته و با توجه به کاهش سطح درآمدها و سخت شدن شرایط اقتصادی افراد بر سفرهای ارزان متمرکز شده‌اند. همچنین باتوجه به افزایش چند برابری نرخ بلیت وسایل حمل‌ونقل عمومی به‌دلیل وارد شدن خسارت‌های گسترده بر فعالان این عرصه، شرایط سفر با وسایل عمومی را سخت‌تر کرده است. در کنار تمامی این عوامل کاهش پروازها و استفاده از حمل‌ونقل عمومی در جهان به کاهش چشمگیر تولید گازهای گلخانه‌ای منج شده و به نصف رسیده است.
برآوردها حاکی از بازیابی 3 مرحله‌ای بازار گردشگری است که ابتدا سفرهای تفریحی، بوم‌گردی و سفر به مناطق بکر به‌شکل شخصی بازیابی می‌شود و پس از آن رویدادهای کوچک و متوسط احیا شده و سفرهای گروهی و تجاری در مرحله سوم بازیابی خواهند شد. این درحالی است که پس از آغاز پیک سوم در ایران سفرهای شخصی به‌طور کامل تعطیل شده و تنها امکان سفرهای گروهی با وسایل عمومی وجود دارد که این امر امکان در معرض خطر قرار گرفتن افراد را افزایش می‌دهد. همچنین سفر شخصی تنها با شرط رزرو مراکز اقامتی مورد تأیید متولی گردشگری امکان‌پذیر است، اما تجربه کشورهای پیشرو نشان می‌دهد که به‌دلیل نبود اعتماد مسافران به هتل‌ها و مراکز اقامتی پرتردد، اقامت در خانه‌مسافرها و اقامتگاه‌های بوم‌گردی در مناطق بکر افزایش یافته است. اگرچه انجام تست PCR را پیش شرط سفرهای عمومی قرار داده‌اند اما احتمال ابتلا به ویروس پس از انجام آزمایش و پیش از سفر وجود دارد که درصورت قرار گرفتن در اماکن عمومی امکان ابتلا به دیگر افراد را افزایش می‌دهد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com