وقت سنت‌شکنی در مسافرت‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  113011 تاریخ انتشار:  1399-08-12 - 11:44 تعداد بازدید:  216
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

فعالان بوم‌گردی آینده بازار سفر را به‌نفع مقاصد بکر پیش‌بینی کردند
وقت سنت‌شکنی در مسافرت‌ها

گردشگری



 با توجه به نامگذاری سازمان جهانی گردشگری برای سال آینده که روستا‌ها و توسعه گردشگری آنها را مدنظر قرار داده است، اکنون فعالان تأسیسات گردشگری در روستا‌ها فرصت مناسبی را برای بیان چالش‌های این حوزه- روستاگردی- پیدا کرده‌اند.
از همین‌رو یکی از مشکلات آنها ناشناخته ماندن روستاها و همچنین تمرکز افراد و رسانه‌ها تنها به یک منطقه خاص توریستی است که موجب شده توزیع جغرافیایی مسافر در مقاصد گردشگری کشور متوازن نباشد. همین امر موجب شده تا درآمد حاصل از گردشگری نیز ناعادلانه شود؛ زیرا هرچه حضور گردشگر در یک منطقه بیشتر باشد درآمد فعالان بازار توریسم آن منطقه نیز افزایش خواهد یافت. همچنین فعالان این حوزه برای رونق بازار گردشگری روستایی راهکارهای قابل اجرایی نیز در دست دارند.

 وقت سنت‌شکنی در مسافرت‌ها
مهدی ابراهیم‌زاده یکی از فعالان حوزه بوم‌گردی گفت: از نامگذاری سازمان جهانی گردشگری برای سال پیش‌رو که «توسعه گردشگری روستایی» است، استقبال می‌کنیم اما درباره بوم‌گردی‌ها نکته پراهمیتی که وجود دارد، این است که درحال‌حاضر طبق پروتکل‌های اعلام‌شده از سوی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی صاحبان این نوع از اقامتگاه تنها می‌توانند ۵۰ درصد ظرفیت بوم‌گردی خود را در اختیار گردشگران قرار دهند؛ اما به‌دلیل اینکه روستانشینان استرس ابتلا به کووید-۱۹ و شیوع بیشتر کرونا را دارند، تمایل چندانی به ورود توریست‌ها به روستا ندارند. بر همین اساس نیز برخی از صاحبان بوم‌گردی‌ها به‌منظور رعایت حفظ حقوق جامعه محلی و آزار ندادن ساکنان روستاها از زمان آغاز کرونا اغلب مواقع پذیرش مسافر نداشته‌اند. با توجه به اینکه بیشتر ساکنان جامعه محلی روستاها افراد مسن هستند؛ بنابراین استرس آنها به‌منظور ابتلا به کرونا کاملا منطقی است. وی افزود: از زمان آغاز شیوع ویروس کووید-۱۹ تاکنون بارها مسئولان مختلف مردم را تشویق به سفر نرفتن کرده‌اند، درصورتی‌که با چنین کاری تنها موجب از بین رفتن مشاغل وابسته به حضور گردشگر در کشور می‌شوند و با توجه به اینکه تعداد مشاغلی که به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم با بازار گردشگری در ارتباط هستند، کم نیست؛ بنابراین با بیکاری افراد بی‌شماری در کشور مواجه خواهیم شد. درحالی‌که باید برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا به‌جای لغو سفر از راهکارهای بهتری استفاده شود، به‌طور مثال اجازه ورود و خروج توریست به شهرهایی که از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز قرار دارند، داده نشود؛ زیرا با ورود توریست‌هایی که ناقل کرونا هستند به شهرهایی که از نظر میزان ابتلا به کرونا در وضعیت سفید قرار دارند آنها نیز از این وضعیت خارج خواهند شد. همچنین با تبلیغات گسترده درباره اصول بهداشتی حین سفر باید پروتکل‌های بهداشتی را به گردشگران آموزش دهند. همچنین می‌توانند برای کنترل بیماری در ورودی روستا‌ها با استفاده از تب‌سنج توریست‌هایی که قصد ورود به آن روستا را دارند، چک کنند. اجرایی کردن چنین راهکارهایی موجب می‌شود که توریست‌ها درباره رعایت اصول بهداشتی توسط روستانشینان نیز اعتماد لازم را کسب کنند. در نتیجه با افزایش سفر به این مناطق مواجه خواهیم بود که همین امر نیز موجب رونق اقتصاد گردشگری روستایی نیز خواهد شد.
ابراهیم‌زاده گفت: یکی از مهم‌ترین دلایلی که موجب می‌شود گردشگران روستاها را به‌عنوان مقصد نهایی سفرهای خود انتخاب کنند تراکم کم ساکنان است که در چنین مناطقی حاکم است؛ زیرا با شیوع ویروس کرونا افراد از قرارگیری در مکان‌های پرجمعیت اجتناب می‌کنند؛ اما یکی از مشکلات اساسی که صاحبان اقامتگاه‌های بوم‌گردی و ساکنان روستاها در زمینه بازار گردشگری با آن مواجه هستند نگاه اشتباه مردم و حتی رسانه‌ها به سفر است؛ زیرا گردشگران، به‌ویژه توریست‌هایی که پایتخت‌نشینان هستند، باید بدانند که سفر تنها شمال نیست و این موضوع با تبلیغات درست و معرفی روستاها قابل برطرف شدن است؛ از این‌رو با چنین راهکاری می‌توان موجب توزیع عادلانه سفر در کل مقاصد گردشگری حاضر در کشور شد که در واقع همین توزیع سفر در کشور توزیع عادلانه درآمد حاصل از گردشگری را نیز ایجاد می‌کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com