هنرمندان، فعالان گردشگری، و برخی مسئولان استانی برای تجلیل از 3 پیشکسوت صنایعدستی استان همدان در رشتههای حلبیسازی، سفال و سراجی سنتی و چرم در هتل باباطاهر همدان گردهم آمدند .
به گزارش همدانپیام: در مراسم تجلیل از «دستهای ماندگار» که با حضور استاندار و نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی برگزار شد. استاندار همدان بیان کرد: شهرهای جهانی لالجین و ملایر و شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی مایه افتخار همدان هستند.
علیرضا قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه هنرمندان صنایعدستی چیره دستی آثار ماندگار و بی نظیر توأم با ذوق و قریحه و عشق خلق میکنند، افزود: برای تسهیلگری در امر صنایعدستی باید بیش از پیش تلاش کنیم.
قاسمیفرزاد ادامه داد: اتاق فکر در حوزه صنایع دستی تشکیل شود و هنرمندان خوش فکر و با ایده در این حوزه حمایت شوند، همچنین حمایتهای لازم از صادرات صنایعدستی انجام شود و برپایی نمایشگاههای خارج از کشور تشویقات و یارانههای این بخش در دستور کار باشد.
وی تأکید کرد: سنگهای قیمتی یکی از ظرفیتهای بسیار خوب استان است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد واز تمام کسانی که ایدهای در زمینه صنایعدستی و گردشگری دارند، بدون محدودیت تعداد حمایت میکنیم.
استاندار تأکید کرد : برای تسهیلگری در امور مربوط به صنایعدستی باید بیش از پیش تلاش کنیم.
لالجین میزبان جشنواره سه گام میشود
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان نیز گفت: لالجین به عنوان میزبان جشنواره 3گام انتخاب شده است.
معصومعلیزاده اظهار کرد: صنایعدستی یک تولید خاص نیست بلکه تولیدی برگرفته از ذات و اصل انسان است، آنچه درون یک هنرمند با نوآوری و خلاقیت به یک موجود بیرونی تبدیل میشود.
وی با اشاره به اینکه همدان استانی هنرپرور و دارای بزرگان بسیاری در حوزه صنایعدستی است، افزود: تعداد ۳۳ هزار کارگاه با ۴۵ هزار شاغل در این حوزه نشان دهنده پتانسیل استان است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان افزود: دو شهری جهانی ملایر و لالجین، شهر ملی تویسرکان و دو روستای ملی صنایعدستی نشان میدهد همدان در سطح کشور حرفهای بسیار برای گفتن دارد.
معصومعلیزاده با اشاره به اینکه صنایعدستی در هویت و ذات ما ریشه دارد و نشان دهنده ذات ایرانی بودن ماست، تصریح کرد: این هنر، صنعت با کمترین هزینه خلق میشود و باید به نحو احسن به عرضه درآید و در اختیار علاقمندان قرار گیرد.
این مسئول در ادامه صحبتهای خود، به لزوم شرکت هنرمندان صنایعدستی در نمایشگاهها اشاره کرد و گفت: هنرمندان باید بازارهای مختلف را ببینند و تواناییهای خود را بهتر بشناسند تا رشد کنند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان با اشاره به اینکه همدان در هفتههای گذشته برای نخستن بار میزبان هفتمین دوره مهر اصالت غرب کشور بود، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ صدور حدود ۲۸۵۰ پروانه تولید انفرادی اتفاق افتاد.
معصومعلیزاده ادامه داد: همچنین در این مدت، ۶۸۰ پروانه کارگاهی صادر و تمدید شد و ۲۵۰ کارت شناسایی در حوزه صنایعدستی صادر شد، در ۲۱ رشته شاخص نیز ۱۲۵۰ نفر مورد آموزش قرار گرفتند.
وی با اشاره به اینکه آموزش شاغلان صنایعدستی در ۷ شهرستان انجام شد، بیان کرد: معرفی محصول در بسترهای موجود از مهمترین مواردی است که محصولات به دست مشتری برسد، همچنین هنرمندان همدانی در مدت یادشده در ۵ نمایشگاه خارجی شرکت داشتند.
معصومعلیزاده با اشاره به اینکه هفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی با ۲۸۵ غرفه در همدان برگزار شد، اضافه کرد: همچنین هنرمندان صنایعدستی در ۱۴ نمایشگاه شرکت کردند.
وی به برپایی ۱۹ بازارچه موقت و 3 بازارچه دائمی صنایعدستی در همدان، نهاوند و ملایر اشاره کرد و گفت: تلاش میکنیم بازارچههای دائمی صنایعدستی را در ورودیهای شهر اجرا کنیم.
معصومعلیزاده در ادامه برگزاری جشنواره مبلمان منبت در ملایر را اتفاق خوبی دانست و افزود: خواهرخواندگی ملایر و کوکند میتواند تعامل و تبادل فرهنگ خوبی را بین دو شهر رقم بزند.
وی با اعلام اینکه لالجین به عنوان میزبان جشنواره سه گام انتخاب شده است، اظهار کرد: ۲۴ میلیارد تومان در حوزه مشاعل خانگی تخصیص یافته که تاکنون ۱۸ میلیارد تومان جذب شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان با اشاره به اینکه نمایشگاه گردشگری تهران فرصت خوبی برای ارائه صنایعدستی استان است، بیان کرد: قرار است نمایشگاهی در ارمنستان برگزار شود تا به داشتههای فرهنگی بپردازد.