1403-07-021403-07-12bool(false) 1403-07-021403-07-12bool(false) مهارت‌آموزی ۷۰ هنرجوی سفال در خانه خلاق استان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403

Today : Thu, October 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  138002 تاریخ انتشار:  1403-02-31 - 12:33 تعداد بازدید:  203
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مهارت‌آموزی ۷۰ هنرجوی سفال در خانه خلاق استان

گردشگری


خانه خلاق مکانی فیزیکی یا مجازی است که افراد خلاق را در کنار یکدیگر گردهم می‌آورد و امکانی را فراهم می‌کند تا از شبکه‌سازی، توسعه مشاغل و تعامل اجتماعات (گروه‌های کاری و حرفه‌ای) حمایت شود، در همین راستا ۱۸ دوره آموزشی تخصصی سفال (عملی و تئوری) برای ۷۰ مهارت‌جوی سفال در خانه خلاق سفال همدان برگزار شد.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع‌دستی همدان گفت: ۱۸دوره آموزشی تخصصی سفال (عملی‌وتئوری) به‌منظور حمایت از هنرمندان و توسعه مشاغل برای ۷۰ مهارت‌جوی سفال در خانه خلاق سفال همدان برگزار شد.

محمدرضا خلجی گفت: خانه خلاق سفال هدایت‌گر و تسهیل‌گر نوآوری‌های این عرصه است و می‌تواند به استمرار تاریخی ارزش‌های این هنر ایرانی و دیرینه استان و پویایی آن در مواجهه با نیازهای جامعه کمک کند.

وی تصریح کرد: جذب و حمایت از ایده‌های خلاق، فراهم کردن زمینه حضور هنرمندان در نمایشگاه‌ها و بهبود روش‌های ساخت و تولید زیر بنای ایجاد خانه‌های خلاق سفال در محل خانه قدیمی صمدی محله جولان است.

خلجی گفت: خانه خلاق سفال با رویکرد توسعه بازار صادراتی، آموزش، اشتغالزایی، پیوند نیروهای متخصص و تحصیل‌کرده با نیروها و مجموعه هنرمندان سنتی، تلاقی طرح‌های سنتی استان با فرهنگ مدرن، افزایش بهره‌وری، ارتقای دانش مهارت و تجربه نیروی انسانی در زمینه‌های مرتبط با محوریت سفال از سال گذشته به بهره‌برداری رسید و در قالب آن، طرح‌های خلاق و نوآورانه در زمینه سفال در یک فضای منحصر به فرد اجرا و آموزش داده شد.

معاون صنایع‌دستی همدان عنوان کرد: تاکنون ۱۸دوره آموزشی با رویکرد حفظ ماهیت سنتی سفال از قبیل برگزاری دوره‌های رایگان سفالگری در این مجموعه برگزار شده است و به دنبال این هستیم که مهارت‌جویان در نهایت یک استاد کار متخصص، خلاق و ماهر در حوزه کاری خود از فضای خانه خلاق خارج شوند که این اتفاق تاکنون محقق شده است.

وی با اشاره به اینکه نمایشگاه و فروشگاه دائم سفال در طبقه بالای خانه خلاق مستقر شده است، افزود: آموزش دوره‌های چرخ‌واره سفال، سفال با دست با تکنیک‌های ورقه‌ای، سفال با دست با تکنیک فتیله‌ای، سفال لعاب‌دار، کارگاه آموزشی پتینه، طراحی سفال، دوره‌های مولانژ، دوره‌های لعاب‌کاری مقدماتی و تولید آثار سفال باستانی در خانه خلاق همدان پیش‌بینی شده است.

خلجی، آمیختگی علم و تکنولوژی و نگاه آکادمیک با محوریت آموزش و فعالیت مستمر را از نتایج تأسیس خانه خلاق سفال استان برشمرد و تصریح کرد: برای داشتن خروجی هنرمندان متخصص سفال ما به‌‌دنبال این هستیم که نگاه و جریان سنتی در حوزه سفال تغییر کند و با علم، تکنولوژی و نگاه آکادمیک آمیختگی ایجاد شود تا بتوانیم هنرمندانی داشته باشیم که با علم و تکنیک‌های روز آشنایی بیشتری داشته باشند و به تولید ارزش‌افزوده بیشتری در حوزه سفال منجر شود.

معاون صنایع‌دستی همدان بیان کرد: یکی از شاخص‌هایی که در حوزه سفال به آن پرداخته می‌شود پایین آوردن دمای لعاب در راستای مصرف بهینه سوخت است که اثرگذاری لعاب روی سفال را کمتر کند و کارها با کیفیت‌تر به بازار عرضه شود.

وی ادامه داد: در راستای تولید گِل مرغوب، دوره ساخت گِل سلولزی برگزار شد و مورد استقبال قرار گرفت و تکنیک‌های دیگری که با ترکیب‌های مختلف در خاک ایجاد می‌شود آموزش داده شده است، امیدواریم پروژه موفقی در حوزه سفال داشته باشیم.

 معاون صنایع‌دستی استان با بیان اینکه ایجاد خانه‌های خلاق در همدان از منسوخ شدن رشته‌های صنایع‌دستی جلوگیری می‌کند، گفت: با ایجاد خانه‌های خلاق سفال و مبل‌ومنبت، افراد دانش‌آموخته در این حوزه و رشته مشغول به فعالیت می‌شود.

خلجی افزود: خانه خلاق یک مرکز هنری، آموزشی، گردشگری و اثرگذار است که علاوه بر امر آموزش و اشتغالزایی، محلی برای نمایش آثار هنرمندان در حوزه صنایع‌دستی است.

وی اظهار کرد: خانه‌های خلاق به طور کلی فضایی برای کار، مشارکت و بهره‌وری فراهم و فرصتی را ارائه می‌دهد تا مشاغل خُرد برای دسترسی به منابع مهمی همچون ابزارها، خدمات تخصصی یا الهام‌گرفتن از یکدیگر برای کمک به توسعه پروژه‌ها و مشاغل مختلف در کنار هم قرار گیرند.

معاون صنایع‌دستی استان بیان کرد: دستاوردهای خلاقیت و رویکرد خلاقانه به هنر و صنایع‌دستی می‌تواند ارزش‌های بومی هنر و مؤلفه‌های هویتی در معرض تهدید آن را احیاء و تقویت کند و خلاقیت و مدیریت خلاقانه، بهترین مسیر برای صیانت از آن به شمار می‌رود.

بیش از ۴۵ هزار هنرمند صنایع‌دستی همدان در رشته‌هایی از جمله سفال و سرامیک، منبت و معرق چوب، رودوزی‌ها، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، زیورآلات سنتی و گلیم و چرم به شرط حمایت مسئولان ظرفیتی مناسب برای کمک به تحقق شعار سال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردمی» را دارند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com