زندگی راحت در سایه ثبت جهانی! همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 23 شهريور 1403

Today : Fri, September 13, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  127892 تاریخ انتشار:  1401-08-19 - 16:27 تعداد بازدید:  535
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تلاش مدیریت شهری برای معبرگشایی در طول یک‌سال گذشته
زندگی راحت در سایه ثبت جهانی!

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری


  معبرگشایی های صورت گرفته در یک سال گذشته در مناطق مختلف شهر توسط شهرداری همدان از اولویت های مدیریت شهری در راستای حل معضلات ترافیکی تحقق جهانی شدن همدان و سهولت تردد و رفت و آمد شهروندان بوده است.

در طول یکسال گذشته با تلاش ها و پیگیری های  صورت گرفته توسط مدیریت شهری معبرگشایی هایی مناسب و مهمی در مناطق مختلف انجام شده است . 

معابر، حلقه‌های واسط و رشته‌های ارتباطی بناها و سایر فضاهای شهری هستند که تعریض و بازگشایی معابر تأثیر به سزایی در کاهش بار ترافیکی این محلات، مشکلات توسعه‌ای و زیست‌محیطی و معضلات روانی و اجتماعی دارد و باعث به وجود آمدن حس رضایت مندی در همشهریان می‌شود.

موقعیت جغرافیایی این املاک در منطقه یک شامل پشت دادگستری و در منطقه سه مربوط به احداث خیابان سپهر، ورودی باغ بهشت، احداث معبر صنعتگر در بلوار بدیع الزمان، احداث فاز سه در بلوار شهید سردار همدانی، تملک چهار واحد مسکونی و تجاری در بلوار قدر ، احداث 24 متری پردیسان ، بلوار تعاون و تملک و تخریب واحد تجاری در پارک جنت بوده است. این تملک ها و معبرگشایی ها در سطح منطقه چهار در سطحی گسترده رخ داده است  که شامل تملک و تخریب پلاک آموزشی و تجاری در خیابان مدنی، سه پلاک تجاری در کوی اسلامشهر، کوی امام خمینی(ره) و کوی فرهنگیان و کوی ولیعصر، تملک و تکمیل دوربرگردان و بازگشایی پارک سوار در بلوار آیت ا... نجفی، احداث معبر دسترسی خیابان اکباتان به دباغ‌خانه، تملک و احداث معبر دسترسی کوی اسلامشهر به بلوار شهید حاجی بابایی بوده است.

 اهمیت احداث مسیر جایگزین در جهت ثبت جهانی همدان  

در ماه های اخیر سید مسعودحسینی شهردار همدان نیز با بیان اهمیت احداث مسیر جایگزین در جهت ثبت جهانی همدان  افزود: برای انجام این موضوع حذف عرصه سواره رو از این محدوده ضروری است.

حسینی افزود: در حال حاضر مسیر تردد سواره رو، بخشی از مسیر آهن فروشان دقیقا از عرصه هگمتانه و سایر تردد سواره روها از ادامه بلوار علویان به میدان هگمتانه و همچنین بخشی از پیاده راه اکباتان صورت می‌گیرد.

حسینی با اشاره به این مسیرهای سواره رو به عنوان موانع ثبت جهانی تپه هگمتانه افزود: برای ایجاد مسیرهای جایگزین یک جلسه راهبردی با حضور شهردار، معاون عمرانی استاندار، معاون شهرسازی و معماری شهرداری و مدیرکل میراث فرهنگی برگزار شد.

این مسئول وعده داده بود که مسیر جایگزین نقطه اتصال بین خیابان دباغ‌خانه و پیاده راه اکباتان و در ادامه آن مسیر دسترسی به بازار آهن‌فروشان باشد تا به ترتیب تردد سواره رو از عرصه هگمتانه حذف شود و این مهم تا بخش اعظمی محقق شد .

حسینی اظهار کرد: این مسیر از سوی خود میراث فرهنگی پیشنهاد شد که بخشی از مسیر موجود و بخشی هم در اختیار میراث فرهنگی است و برای حل مشکل طرح نهایی ارائه شد که در جلسات مختلف مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: این طرح هم در شورای هماهنگی ترافیک شهرستان همدان در فرمانداری و هم شورای هماهنگی استان با ریاست معاونت عمرانی‌استاندار همدان مطرح و تصویب شد و مقرر گردید شهرداری با همکاری میراث فرهنگی این مسیر را احداث کنند.

شهردار همدان عنوان کرد: طول این مسیر تقریباً 130 متر است که باید در حدفاصل بین خیابان دباغ‌خانه تا ابتدای پیاده راه اکباتان احداث شود که بخش ابتدائی این مسیر در کنار موزه میراث فرهنگی است که باید تعریض شود و ادامه مسیر به طور کامل خاک‌برداری، زیرسازی و آسفالت‌ریزی صورت گیرد و نرده‌های میراث فرهنگی جابجا شود.

ضرورت رفع موانع ثبت جهانی تپه هگمتانه و تسهیل در امور تردد و ترافیک این محدوده بر هیچ کس پوشیده نیست . یکسری اقدامات جانبی از جمله آماده سازی مسیر، اصلاح هندسی تقاطع بلوار الوند و بلوار علویان برای دسترسی کامل در دست انجام است.

تقویت گردشگری و فراهم نمودن بسترهای لازم در همدان  یکی از مطالبات مردمی و رویکرد جدید مدیریت شهری است که به مدیریت درست و اتخاذ تدابیر مؤثر ترافیکی وابسته است.

گفتنی است ، فضاهای شهری در سراسر جهان برای سالیان متمادی در زمره با اهمیت‌ترین مکان­ها برای اهداف گردشگری بوده­اند. شهرها متشکل از عناصر، اجزاء، فضاها، عملکردها و قوانین حاکم، بعلاوه روابط جاری و موضوعات مرتبط با آنها، به عنوان بزرگترین مجموعه­‌ها و آثار انسانی، جلوه‌­های متنوعی از زیبایی را به انسان القاء می‌­کنند.

فضای گردشگری شهری، فضایی است که منابع گردشگری در آن موجود و الگوی رفتاری گردشگران تابعی از منابع گردشگری است. ضرورت پژوهش حاضر از آن روست که با توجه به توان تاریخی، فرهنگی و طبیعی، شهر کرمانشاه، ظرفیت‌­های بالقوه فراوانی برای جذب گردشگر و به تبع آن بهره مندی از مزایای آن در این شهر وجود دارد که، در صورت اعمال مدیریتی پویا، آثار مثبت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، به همراه خواهد آورد؛ ضمن این که منجر به‌ایجاد قطب گردشگری شهری، در غرب کشور، خواهد شد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com