جنانی با داربست‌ ملی شد! همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  102337 تاریخ انتشار:  1398-09-13 - 10:34 تعداد بازدید:  293
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

از ورود عمارت قجری به فهرست ملی یک سال گذشت
جنانی با داربست‌ ملی شد!

گردشگری

 وعده‌های مدیران
12 ماه پیش همزمان با به ثبت ملی رسیدن این اثر، مدیرکل میراث فرهنگیْ صنایع دستی و گردشگری  همدان خبر داده بود که عمارت جنانی همدان یا مسافرخانه آبادان، هتل سنتی می‌شود اما درحال حاضر که سایه داربست بر سر آن سنگینی میکند ونه تنها از هتل شدن خبری نیست بلکه جان اهالی و عابران از شرایط موجود این عمارت به لب رسیده است .
برخی کاسبان و مردم عابر یا ساکن در خیابان شهدا بار دیگر دست به کار شده اند و نامه ای تنظمیم کردند برای شهردار و استاندار همدان مبنی بر اینکه این بنای واجد ارزش تاریخی در معرض نابودی است . آنها نوشته اند" به استحضار میرسانیم با نگرشبه اینکه مالک بنا ؛قبل از ثبت ساختمان مذکور در میراث فرهنگی در جهت استفاده از عرصه برآمده و در صدد عدم پرداخت حق حق سر قفلی مغازه داران همجوار عمارت را داشته که یکی از راه هایی را که میتوان به هدف خود بر سد تخریب عمدی و عامدانه شبانه مالک یا مالکین و یا کسانی که با راده مالک اقدام به تخر یب و سست نمودن ساختار بنا نموداند و پس از یک سال که از ثبت ملی شدن عمارت میگذرد این عمارت همچنان محصور در داربست های فلزی است ..."
رسانه‌ها و فعالان مدنی و کارشناسان میراث فرهنگی به تحلیل ابعاد این مسئله پرداختند و موضوع که رسانه‌ای شد، مسئولان تصمیم به حفظ این عمارت گرفتند و روند ثبت ملی شدن مسافرخانه آبادانی‌ها را آغاز کردند.
 اما بارندگی‌های شدید اواسط پائیز 97 امان نداد و دیوار داخلی این عمارت فروریخت. عکس‌هایی که از ریزش این دیوار برای همدان پیام  ارسال شد بیانگر این مهم بود که  ناودان به عمد برداشته شده است تا روند تخریب عمارت سریع‌تر شود.
تصاویر این تخریب های عمدی منتشر شد  ، همان روزها «احمد ترابی»، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد: براساس ارزیابی کارشناسی از سوی میراث فرهنگی کشور، بخش پشتی عمارت جنانی که فرو ریخته ارزش تاریخی ندارد و تنها بخش جداره ورودی ساختمان واجد ارزش است. وی تأکید کرد: بازسازی این عمارت به شرط بازآفرینی جداره و عدم افزایش ارتفاع آن از ارتفاع فعلی بلامانع است. اظهارنظر عجیبی بود و آه از نهاد دوستداران میراث فرهنگی برخاست. ترابی گفته بود: پیشنهاد این نهاد به مالک ابتدا حفظ این بناست که طرح و مشاور به وی معرفی شده و مالک طرح هتل سنتی را به معاونت سرمایه‌گذاری این سازمان ارائه داده است.
این مقام مسئول در اظهارنظری اعلام کرده بود: به علت این‌که جداره این بنا در حال ثبت ملی است، میراث فرهنگی نمی‌تواند به علت تخریب عمدی از مالک شکایت کند؛ بنابراین عواقب هر گونه تخریب و سقوط ساختمان در خیابان شهدا به عهده مالک بوده و این موضوع به شهرداری همدان نیز اعلام شده است.
 مسئولان وعده دادند
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری استان به همراه کارشناسان میراث فرهنگی از این عمارت بازدید کردند و به مالک هشدار دادند تا برای جلوگیری از تخریب‌های بیشتر برای عمارت ناودان تعبیه کند.
نمایندگان  مردم همدان، در مجلس نیز وارد موضوع شد و طی نامه‌ای از  فرماندار وقت  همدان، خواستند این موضوع را پیگیری کند. همان موقع تعالی فرماندار وقت بازنشسته شد و هرچه پنبه بود رشته شد .....
سال گذشته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری استان اعلام کرد : در مذاکراتی که با مالک داشته‌ایم به ایشان تأکید شده که جداره بنا که مشرف به خیابان شهداست واجد ارزش است و باید حفظ شود، اما در داخل بنا با رعایت ضوابط ارتفاعی بافت، استحکام‌بخشی و ساخت‌و‌ساز بلامانع است و پرونده ثبت جداره مذکور نیز به سازمان ارسال شده است و مراحل نهایی ثبت را طی می‌کند. با توجه به قصد مالک مبنی بر احیا و بهره‌برداری از این بنا به عنوان اقامتگاه سنتی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری استان آمادگی لازم را برای تسهیل صدور مجوز و نیز اعطای تسهیلات به این منظور اعلام کرده است.
بر اساس اظهار نظر مالمیر،  به لحاظ حقوقی برای اقدام درخصوص این بنا با مشکلاتی مواجهیم اما درباره این بنا با توجه به این‌که ثبت شده است ضوابط بافت به لحاظ ارتفاع و نما بر این عمارت حاکم است.
 شهرداری پیگیر بود ؟!
شهردار همدان نیز سال گذشته از تشکیل جلسه‌ای با حضور نماینده دادستان و مدیرکل میراث فرهنگی استان درباره وضعیت عمارت جنانی و عمارت دیگری واقع در کوچه ذوالریاستین خبر داد و گفت : متاسفانه این دو بنا بر اثر سهل‌انگاری مالکان در معرض تخریب قرار دارند.«عباس صوفی» عنوان کرده بود : از نظر قانونی، حفظ میراث فرهنگی نه به عهده شهرداری که به عهده میراث فرهنگی است و از آنجایی که این بناها مالک دارند، شهرداری اجازه ورود به آنها را ندارد؛ با این وجود در جهت حفظ بناهای باارزش شهرمان پیش‌قدم شده‌ایم و از دادستان درخواست کرده‌ایم نماینده خود را به این جلسه بفرستد.کسبه هم درخواست کرده‌اند جلسه‌ای با حضور فعالان میراث فرهنگی، کارشناسان و اصحاب رسانه برگزار و در این خصوص تصمیم‌گیری شود. عمارت جنانی و هر ساختمان قدیمی که قابلیت نوسازی و بازسازی دارد باید حفظ شود، اما چون مالک دارد و ما اجازه دخل و تصرف در آن نداریم، تصمیم‌گیری درباره آن فقط برعهده شهرداری نیست.
  دست و پا زدن کسبه
کسبه حوالی عمارت جنانی همواره در این یک سال و اندی نگرانی خود را از تخریب این عمارت اظهار کردند و گفتند آماده‌اند در صورت همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری این عمارت را بخرند و آن را حفظ و احیا کنند. بارها نوشتیم این بار هم مینویسیم حتی اگر از تخریب یک عمارت تاریخی زیبا بگذریم اگر این عمارت فرو بریزد، جان کسبه، اهالی و رهگذران هم در خطر است و باید اقدام عاجلی در این زمینه صورت بگیرد اما کو گوش شنوا و کجاست کسی که مشکلات این عمارت را در یک حرکت بر نامه ریزی شده حل و فصل کند...




بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com