1403-10-161403-10-26bool(false) 1403-10-161403-10-26bool(false) ساخت سردیس باباطاهر پس از 100 روز همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 26 دي 1403

Today : Wed, January 15, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135286 تاریخ انتشار:  1402-08-20 - 10:23 تعداد بازدید:  224
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

استاد کاملیان در گفتگو با همدان پیام اعلام کرد
ساخت سردیس باباطاهر پس از 100 روز

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری

 
اثر هنری استاد 1300 کیلومتر آنسوتر در راه همدان


 سردیس مرمرین شاعر شهیر و نامدار همدان ( باباطاهر ) به دستان استاد ایرانی یک هزار و سیصد کیلومتر آنسو تر از پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین ساخته و انتظار انتقال به دیار این شاعر فرهیخته را میکشد . نخستین سردیسی که این هنرمند شهیر برای همدان ساخت سردیس بوعلی سینا بود که در آرامگاه این حکیم عالیقدر جانمایی شده است .

استاد سازنده این سردیس هنری در گفتگوی اختصاصی با همدان پیام از مشخصات این کار هنری چنین گفت : این سردیس  با ارتفاع 130 سانتی متر با عرض 100 سانت و وزن 1200 کیلوگرم ساخته شده است .

علي کامليان متولد 1341 در بجنورد ، خراسان شمالی است ، گفت : این سردیس در 100 روز کاری ساخته شد و قرار است در روزهای اخیر به همدان برای جانمایی توسط میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان منتقل شود .

کاملیان در زمینه سابقه فعالیت هنری خود میگوید : از همان دوران کودکي به دليل علاقه به هنر نقاشي وارد اين عرصه شدم و پس از شرکت درمسابقه خطاطي از طرف مدرسه با تکنيک رنگ روغن آشنا شد م. بدون آگاهي از چگونگي به کار بردن تکنيک به استفاده از آن پرداخت و با تمرين روي وسايل مختلف هم چون پارچه با کاربرد اصلي آن آشنا شد.

وی گفت :   تحصيلات خود را در رشته مرمت آثار تاريخي تا مقطع کارشناسي در اصفهان ادامه دادم و به سبب علاقه به اين هنر در کلاس کارگاه هاي آموزشي هنرجويان اين رشته شرکت مي کردم و با بهره گيري از تجربه هاي آنان توانستم تا حد زيادي در اين رشته پيشرفت کنم.آشنا شدن با برخي از افراد خبره در اين کار سبب شد تا آثاري را به سفارش برخي مجموعه داران به تصوير بکشم و به فروش برساند .

این هنرمند ملی معتقد است :  بيشتر هنرمندان به دليل هزینه های بالای مالي شاید نتوانند به شکل حرفه اي به اين مقوله بپردازند مگر افرادي که واقعا عاشق هنر باشند که اين عشق به هنر موجب مي شود تا آنان مشکلات را تحمل کنند و در اين وادي قدم بردارند. آنگونه که باید اهميت چنداني به هنرمندان داده نمي شد و  اين اتفاق موجب مي شد تا آنان هنر را در حاشيه قرار دهند.

از نگاه وی ، کسي که به هنر علاقه داشته باشد با وجود کمترين امکانات راه خودش را پيدا مي کند و به هنرنمايي دراين عرصه مي پردازد. اگر هنرمندي به کارش عشق بورزد به طور قطع در آن عرصه موفق خواهد شد.من  هر وقت فرصتي دست دهد به مقوله هنر مي پردازد، از آن جا که هنر يک حس ذاتي و دروني است دوست دارم هميشه آن را تجربه کنم.

کارنخست  من که در همدان است یک  تابلو نقاشی است که به موزه بوعلی سینا 25 اسفند 1401 اهدا کردم .۴۰ سال است که کار نقاشی و مجسمه سازی انجام می‌دهم و کار‌های اخیرم مشاهیر بوده است. و علاقند بودم تابلو اهدایی ام به موزه بوعلی سینا در همدان در ابعاد ۱۷۵ در ۱۰۵ سانتیمتر و با رنگ روغن و به سبک رئال است. در این نقاشی بوعلی سینا در حال چیدن گیاهان دارویی از طبیعت است.

پاییز سال پیش هم سردیسی ابوعلی سینا را به موزه بوعلی همدان اهدا کردم  که  ابعاد سردیس 1.3 از جنس مرمر بود . ساخت این سردیس حدود 3 ماه زمان را به خودش اختصاص داد اما بنا به برخی پیشنهادات این سردیس نیاز به تغییر داشت که در دوباره انجام شد .

ساخت سردیس مشاهیر تنها خدمتی بود که فرهنگ و هنر و تاریخ کشورم توانستم انجام دهم. سردیس های خیام ابوریحان بیرونی ، امیرکبیر ؛حکیم عمر خیام و حالا بوعلی سینا یادکاری است که برای مردم ایران از هنر من میماند .در حال تهیه سنگ هستم برای ساخت سردیس باباطاهر شاعر بزرگ ایرانی در ضمن لازم است بگویم با همه سختی های کار اما  برای ادامه خلق آثار هنری توقعی از کسی و جایی ندارم.
۴۰ سال است که کار نقاشی و مجسمه سازی انجام می‌دهد و کار‌های اخیر این هنرمند ساخت سردیس  مشاهیر بوده است.حضور در کنار استادان فن و بازديد از نمايشگاه هاي مختلف و ديدن آثار هنرمندان از علل موفقيت خود در اين کار مي داند  چرا که قرار گرفتن در فضاي هنري را در رشد وتعالي يک هنرمند بسيار تاثيرگذار ترسیم میکند .

گفتنی است ، جریان مجسمه‌سازی معاصر می‌تواند هنر و فرهنگ و طبیعت را به داخل شهر بیاورد. خیلی از هنرمندان دنیا روی این موضوع کار کرده‌اند. امروزه مهم‌ترین مسأله در شهرها و طراحی محیط‌ها، درک آن است. انسان در ارتباط با جغرافیای مکان به‌سر می‌برد. ما در شهرهایمان نه جایی برای معرفی افراد شهیر و بزرگ و فرهیخته در شهر گذاشته‌ایم و نه می‌توانیم از داشته های غنی فرهنگی امان لذت ببریم.

در این شرایط، هنرمند می‌تواند با ساخت اثر هنری به درک فرهنگی کودکان و نوجوانان نسل امروز از مشاهیر فرهیخته کمک کند امید آنکه مدیران شهری از این ظرفیتها بهره مند شوند.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com