اتفاقات مهم سال ۹۹ و آنچه بر سر گردشگری و میراث فرهنگی آمد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  116666 تاریخ انتشار:  1400-01-15 - 09:28 تعداد بازدید:  286
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اتفاقات مهم سال ۹۹ و آنچه بر سر گردشگری و میراث فرهنگی آمد

گردشگری

 ضرر صنعت گردشگری ایران از کرونا و تعطیلی سفرها، به نتیجه نرسیدن وام‌های کرونایی، تصویب یک مصوبه جنجالی و امضای تفاهم‌نامه گردشگری با یک کشور فقیر از جمله اتفاقات سال ۹۹ بود.
سالی که با کرونا گذشت، سخت بود و بیشترین اخباری که منتشر می‌شد، با کلید واژه کرونا همراه بود. حوزه میراث فرهنگی و گردشگری هم از این قاعده مستثنا نبود و هرآنچه اعلام شد، یا درباره مشکلات فعالان این حوزه‌ها بود، یا وعده‌هایی که داده می‌شد. در کنار آن چند اتفاق هم افتاد و وعده‌هایی داده شد که ربطی به کرونا نداشتند.
یکی از این وعده‌ها درباره ورود هتل کپسولی به ایران بود، هتل‌هایی ارزان‌قیمت و کم‌جا که وزیر میراث فرهنگی وعده داد در فرودگاه‌ها و بیمارستان‌ها نصب می‌شود اما این اتفاق نیفتاد و همان هتل‌های کپسولی وارد شده به ایران هم روی دست وزارت میراث فرهنگی ماند.
وعده دیگر درباره سفرکارت ملی بود. این سفرکارت و وام ۲۰ میلیون تومانی آن هم وعده دیگری بود که اجرایی نشد. برای اجرا کردن آن هم دست نگه داشتند.

 وعده‌های کرونایی
در جریان شیوع ویروس کرونا و خسارت زیاد به تأسیسات گردشگری، اعلام شد که تأسیسات گردشگری می‌توانند از حداقل ۱۶ میلیون تومان تا ۹۰۰ میلیون تومان وام بانکی با نرخ سود ۱۲ درصد و با دوره تنفس حدود 6 ماه بهره‌مند شوند. خیلی از فعالان این حوزه بعدها اعلام کردند که نتوانسته‌اند این وام را بگیرند.
امهال مالیاتی نیز وعده دیگر بود که به هتل‌ها داده شد اما هتلداران گفتند نه‌تنها این اتفاق نیفتاده بلکه با گذشت چندماه باید ده درصد جریمه به‌دلیل ندادن مالیات بپردازیم.
اتفاق ناگواری که در میان خبرهای ناخوشایند کرونایی از وزارت میراث فرهنگی به گوش رسید؛ فوت ناگهانی 3 تن از کارکنان و کارشناسان این وزارتخانه بود که به استان سیستان و بلوچستان به‌همراه راننده‌ای که از کارکنان اداره کل میراث فرهنگی استان بود، به مأموریت رفته بودند. این خبر یک شوک ناگهانی به همه کارکنان وزارت خانه بود.
در سال گذشته از موزه مردم‌شناسی سرای کاظمی نیز دزدی شد. سارق تعدادی از لوازم اداری را از این موزه برده بود و گفتند که دستگیر هم شده است.

 جنجال بلاگرها
این دستگیری‌ها در حوزه‌های دیگر هم بود، یکی از بلاگرها که خود را مدرس گردشگری می‌دانست به منطقه‌ای باستانی در استان سیستان و بلوچستان رفت و از منطقه‌ای مرزی اما پر از آثار باستانی به کمک یکی از بلدهای محلی دیدن کرد. او تصاویری از این منطقه گرفت که سبب شد بسیاری از باستان‌شناسان و دوستداران میراث فرهنگی به او و همراهش ایراد بگیرند، تصاویری مضحک که با اسکلت‌های تاریخی و آثار به‌جا مانده منتشر شد؛ عصبانیت عده‌ای از افراد را برانگیخت.
یگان حفاظت از میراث فرهنگی نیز از دستگیری او خبر دادند. خبر دیگر مربوط به دستگیری یک اینستاگرامر بود که در فضای مجازی به تبلیغ گنج‌یابی و دفینه‌شناسی اقدام می‌کرد. چند بار خبر دستگیری وی آمد و باز هم مشاهده می‌شد که در فضای مجازی به فعالیت خود ادامه می‌دهد. آن‌قدر که رسانه‌ها به خبرهای دستگیری یگان حفاظت میراث فرهنگی تردید کردند.
امضای تفاهم‌نامه گردشگری بین ایران و ونزوئلا هم یکی دیگر از خبرهای جنجالی سال گذشته بود. با این تفاوت که قرار است در روزهای آینده هیأتی از وزارت میراث فرهنگی و بخش خصوصی به ونزوئلا سفر کنند. کشوری که نه مبدأ گردشگران ورودی به ایران است و نه مقصد گردشگران ایرانی.
بسیاری از کاربران اینترنتی نسبت به این موضوع اعلام کردند که باز هم حتماً قرار است با راه‌اندازی تورهای گردشگری بین 2 کشور، تنها ایرانی‌ها به ونزوئلا سفر کنند تا با خرج دلارها در خارج از کشور، وضعیت اقتصادی ونزوئلا نیز مانند گرجستان بهتر شود.

 گام‌های نهایی برای جهانی شدن هگمتانه برداشته شد
 در راستای تکمیل پرونده ثبت جهانی منظر تاریخی شهری «از هگمتانه تا همدان» با همکاری اساتید باستان‌شناسی، جامعه‌شناسی و بسیج تمامی امکانات در استان همدان، جمع‌آوری اطلاعات که یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی که هم هزینه‌بر و هم زمان‌بر بود خوشبختانه به پایان رسیده است. طرح جامع هگمتانه، مطالعات حفاظت و مرمت هگمتانه، سامان‌دهی امامزاده شاهزاده حسین، ضوابط بافت استان همدان، سامان‌دهی بازار سنتی همدان، محورهای فرهنگی ایجاد شده در این منطقه اطلاعات خوبی را در اختیار ما قرار داد و کار با سرعت بیشتری جلو رفت که امیدواریم به‌زودی این پرونده به پایان برسد.
پرونده منظر تاریخی شهری «از هگمتانه تا همدان» تا پایان سال تکمیل شد و در نیمه اول سال آینده با توجه به توافقات انجام‌شده استاندار همدل با وزیر میراث‌‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور، این پرونده برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com